SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP’de 40’a yakın İl başkanının istifası bekleniyor

Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler için CHP Genel Merkezi’nden gönderilen yazıyla birlikte istifa çağrısı yapılmıştı. Bunun üzerine hız kazanan kulislerle birlikte iddiaya göre 40 il başkanı istifa edip görevini bırakmaya hazırlanıyor.

CHP’de 40’a yakın İl başkanının istifası bekleniyor
Bu haber 07 Aralık 2022 - 12:33 'de eklendi.

İl ve ilçe başkanlıklarına 22 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından gönderilen genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 5 Aralık ile 26 Aralık tarihleri arasında parti genel sekreterliğine iletmeleri istenmişti.

İl ve ilçe başkanlarına tanınan süre önceki gün başladı. Öte yandan milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları da genel merkezde adaylık kulisi yürütmeye başladı.

T24’ten Eray Görgülü’ye göre; çok sayıda il ve ilçe başkanı, milletvekili aday adaylığı için genel merkezin nabzını yokluyor.40’a yakın il başkanının istifaya karar vermesi bekleniyor. İstifa edecek il ve ilçe başkanlarının dilekçelerini 26 Aralık tarihine birkaç gün kala genel merkeze ileteceği ifade ediliyor.

İstifa eden başkanların yerine hangi yöntemle görevlendirme yapılacağına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa