SON DAKİKA

Haber Ekspress

Çökünce mi aklınız başınıza geldi?

Yat Limanı’nın planlarını onaylayan bakanlıklar AK Parti’nin, çökünce CHP’li belediyenin oldu!

Çökünce mi aklınız başınıza geldi?
Bu haber 05 Şubat 2020 - 1:19 'de eklendi.

Büyükçekmece’de, AK Partili bakanlıkların onayladığı ve yine AK Partililer tarafından engellemelerle karşılaşılan Yat Limanı’nda çökmeler olunca, bir anda CHP’li belediyenin yaptığı akıllara geliverdi. TÜBİTAK ve İBB raporları, AK Partililer onay verirken yok muydu?

İyi olursa bizden, kötü olursa CHP’den

Yapımı yılan hikayesine dönen, her dönem farklı bahanelerle yapımı durdurulan, hatta yıkımı bile yapılan Büyükçekmece Yat Limanı’na olumlu bütün raporları veren AK Partili bakanlıklar olmasına rağmen, çökme yaşanınca bir anda TÜBİTAK ve İBB raporları akıllara geldi. Yat limanıyla ilgili plan yapma yetkisi Büyüçekmece Belediyesi’nde olmamasına rağmen, çıkan bütün sorunlarda ‘CHP’li belediye’ tanımlamasının öne çıkması, olayın siyasi gözle değerlendirildiğini ortaya çıkartıyor.

İzni veren AK Partili bakanlar

Yat limanının yerleşime uygunluk planı 2003’te onaylanmasından sonra AK Partili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015’te planları onayladı. Bu planlar onaylanırken, TÜBİTAK ve İBB’nin raporları göz ardı edildiyse AK Partililer tarafından göz ardı edildiği üzerinde durulurken, “İzin veren AK Partililer, durdurmaya çalışan yine AK Partililer. Bu işte bir iş var” sözleriyle yapılmak istenilenin siyasi olduğuna atıf yapılıyor.

Akgün de bezdi: Yıkarsanız yıkın

Büyükçekmece Belediye Meclisinde AK Parti Grubu, mendirekte yaşanan çökmeleri gündeme getirince, Başkan Hasan Akgün sert dille eleştirdi. Başkan Akgün “Durup dururken AK Parti gurubu seçimlere 4,5 sene var yat limanını nasıl yıktırabilirizin hesabını yapmaya başladılar. Buyrun yat limanı orada, hükümet de Ankara’da” sözlerini sarfederken, planların hepsinin bakanlık onayıyla geçtiğini hatırlattı.

20 yıldır farklı engellemelerle karşılaşılan Büyükçekmece Yat Limanı’nın mendireğinde çökme yaşanınca, limana izin verenin AK Partililer olduğu bir anda unutularak ‘CHP’li belediyenin yat limanı çöktü’ haberleri yapılmaya başlandı. En son Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu konuyu gündeme getirince, Başkan Hasan Akgün sert bir dille cevap verdi. Yat limanının yerleşime uygunluk planını bakanlığın ilk 2003 yılında onaylandığı vurgusunu yapan Başkan  Akgün, “Bu haberler yıllardır malum gazetenin her zaman olduğu gibi yaptığı asılsız haberler” sözlerini paylaştı.

Yıkacaksanız yıkın

Kıyı şeridinin bakanlığa bağlı olduğuna vurgu yapan Başkan Akgün “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılında planları onayladı. Bakanlığın istediği planlar doğrusunda hareket ediyoruz. Bizim plan yapma yetkimiz yok. Kıyı kenar şeridi planını bakanlık yapar. Bazı plan değişiklikleri var. O plan değişikliklerini bakanlık bize gönderirse bizde uygularız. Eğer yıktırmak istiyorsanız eskiden olduğu gibi yıktırırsınız. O şan ve şeref size ait olur. Bu arsa hukuken Büyükçekmece Belediyesi’ne ait. Bakanlık tahsis etmiş. Yat limanları ne olduğu bilinmez. İhtiyaç oldukça ilaveler olur. Bunun Pendik ve Yalıkavak örneği var. Planını biz yapıyoruz bakanlığa iletiyoruz. İncelenir onaylar veya onaylamaz. Sayın Cumhurbaşkanımızda her zaman dile getiriyor; ‘Yat limanlarını geliştirin, bu tesisler bir defa yapılır’. Yat limanları inşaatında gelişmeler olduğu zaman bize bildirin diyorlar. Danışmanlar yerinde inceliyor. Bakanlığa gidiyor. Biz bu konuda yeteri kadar bilgiyi aldık, planı böyle yapın gönderin. Durup dururken AK Parti gurubu seçimlere 4,5 sene var yat limanını nasıl yıktırabilirizin hesabını yapmaya başladılar. Buyrun yat limanı ordada hükümette Ankara’da” açıklaması yaptı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa