SON DAKİKA

Haber Ekspress

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni kabine açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 24 Haziran’da MHP ile yaptığı ‘Cumhur İttifakı’nın Meclis’te devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni kabine açıklaması
Bu haber 06 Temmuz 2018 - 14:38 'de eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“YSK tarafından önceki gün kesin sonuçları açıklanan seçimlerin ülkemiz milletimiz ve partimiz için bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığında yurt içinde 25 milyon 436 bin 238 vatandaşımızın yurt dışında 807 bin 974 ve gümrüklerde 9 bin 293 olmak üzere, toplam 56 milyon 303 bin 823 oy aldık.

Böylece yüzde 52,59 yani 52,6 bir oy oranıyla milletimizin teveccühüne mazhar olduk. Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 607 vatandaşımızın her birine şahsım, milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şahsımızı bu göreve layık gören her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin güvenine layık olabilmek için elimizden geleni bundan sonra da yapacağız.

Milletvekili seçiminde ise, toplam 21 milyon 338 bin 693 oy alarak yüzde 42,56’lık bir oran elde ettik. MHP ile kurduğumuz cumhur ittifakı olarak da yüzde 53,66’lık bir oy oranıyla ki yüzde 54 demektir bu. Seçimden açık ara birinci olarak çıktık. Bu sonuçlara göre AK Parti olarak 295 milletvekili, cumhur ittifakı olarak ise 344 milletvekili ile seçimi tamamladık. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 24 Haziran seçimleri sürecinde canla başla çalışan 81 ildeki adaylarımıza, il ve ilçe teşkilatlarımıza, sandıklara sahip çıkan müşahitlerimize, partimize gönül vermiş tüm kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu seçimler aynı zamanda yeni yönetim sistemine geçişin de miladıdır. Türkiye bugüne takdir edersiniz ki bir anda gelmemiştir. 2007 yılında AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmemek için, yasalar, meclis teamülleri ve hepsinden önemlisi adalet ve hakkaniyet ayaklar altına alınmıştır. Olmayan kurallar, 11’inci cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüze çıkartılmıştır.”

“CHP’Lİ HER BİR VATANDAŞIMIZI, BU UTANÇ VERİCİ OLAYA YÖNETİCİLERİNDEN HESAP SORMASINI BEKLİYORUZ” 

“Bu seçimler yeni yönetim sistemine geçişimizin miladıdır. Türkiye bu güne bir anda gelmedi. 2007 yılında AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmemek için anayasa, yasalar, bunların yanında Meclis teamülleri, adalet ve hakkaniyet ayaklar altına alındı” açıklamasında bulunan Erdoğan, yaşanan süreci anlattı. Erdoğan, “Son umut olarak 24 Haziran seçimlerine sarıldılar. Normal şartlarda birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanlar karşımızda birleştiler. CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdi. Gerçi bunlar 1991 yılındaki seçimde de benzer bir yola başvurmuşlar, bölücü örgütün güdümündeki siyasetçiler ilk defa o zaman Meclise ayak bastılar. Bugün de CHP sayesinde bölücü örgütün belirlediği isimler Mecliste milletvekili olarak yerlerini alacaklar. Ülkesini, milletini, cumhuriyetini, devletini seven her CHP’li vatandaşımızı, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz. Şayet CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa, bölücü örgüt ile ana muhalefet arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp esas haline dönüşecektir. Bir şeyin aslı varken kopyasına gerek yoktur. Böyle bir durumda CHP’nin varlığının da anlamı kalmayacaktır. Türkiye’nin en eski partisini batıdaki bir avuç marjinalin ve yurt dışındaki bir avuç terör örgütü yöneticisinin oyuncağı haline getirenlerden bu millet ve tarih açık ve net hesabı soracaktır. Biz bu ikazı CHP’nin iç işlerine karışmak için değil, ana muhalefet partisine oy veren kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzun gereği olarak yapıyoruz. Sonuçta karar bu partinin kendi mensuplarına, ve seçmenlerine aittir” şeklinde konuştu.

‘CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK’

Yeni yönetim sisteminin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Milletlerin tarihlerinde bu tür milatlar çok önemlidir. Türkiye kendi tarihindeki ve dünyadaki pek çok örneğin aksine böylesine önemli bir makas değişikliğini demokratik yöntemlerle gerçekleştirmeyi başarmıştır. Pek çok ülkenin tarihinde bu tarz değişimler çok sancılı bir şekilde ve yüksek maliyetlerle yapılabilmiştir. Yıllarca ülkemizi demokrasiye bedel ödemeden sahip olmakla itham edenlere 15 Temmuz’da tarihi bir ders vermiştik. 16 Nisan ve 24 Haziran ile demokrasiyi sadece kanımız ve canımızla savunmakla kalmadığımızı, yönetim sistemi değişikliği yapacak şekilde sandıkta da işler halde tuttuğumuzu cümle aleme gösterdik. Pazartesi günü cumhurbaşkanı olarak yemin edip inşallah yeni sisteme göre başlıyoruz. Artık yürütme görevini Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil, doğrudan cumhurbaşkanı ifa edecek. Anayasa değişikliğine uyum çerçevesinde kanunlarımızda yer alan başbakana ve Bakanlar Kuruluna yapılan tüm atıflar cumhurbaşkanı olarak değiştirildi. Anayasa değişikliğine uygun şekilde cumhurbaşkanının uhdesine verilen bakanlıkların ve kurumların kuruluş kanunları da ilga edildi. Pazartesi günü yemin törenimizin ardından yayınlayacağımız 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden organize edilmiş hali ile bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de açıklıyoruz. Bakanlıkların, kurum ve kuruluşların yapılarını milletimize daha iyi ve etkin hizmet anlayışımıza uygun şekilde yeniliyoruz. Elbette bu sistemin oturması belli bir zaman alacaktır. Biz ilk etapta bakanlar, bakan yardımcıları, yeniden tanımladığımız kurum başkanları, genel müdürler düzeyine kadar bu kısmı üzerinde detaylı çalışarak bir noktaya getirdik. Benzer işleri yapan kurumları birleştirerek, işlevsiz kalmış kurumları tasfiye ederek devletin işleyişini hızlandırıyor ve etkin hale getiriyoruz. Bu yeniden yapılanma çalışması en aşağıya kadar devam edecektir. Uygulamadaki eksiklikleri, aksaklıkları, boşlukları tespit ettikçe sistemi geliştirecek, güncelleyecek, geliştireceğiz. Bunun için yeri gelecek yeni kanunlara veya kanun değişikliklerine, yeri gelecek anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyacağız. Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiğim durum sebebiyle Cumhur İttifakı’nı Mecliste devam ettireceğiz. MHP’nin de aynı anlayışa sahip olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. İttifaklarını pazara kadar bile sürdüremeyenlerin aksine biz ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmaya devam etme inancı ile bu birlikteliğe sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“24 HAZİRAN’IN MUHAKEMESİNİ YAPACAĞIZ”

Değerli arkadaşlar AK Parti’nin müktesebatında böyle bir şey olamaz. Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net, puan kaybına da neden olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde eğer ciddi bir puan kaybı olmuşsa bunu kendi nefsimize soracağız. “Biz hatayı nerede yaptık? Yanlışımız nerede” Çok iyi hizmetler yapmış olabilir, bu hizmetler gerektir. Ama yeterli değildir. Yeterli olan o gönüllere girmektir. Gönüllere girersek bu işi başarmış oluruz. Vatandaşına tepeden bakıyorsak, onlara yeri geldiği zaman. Kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir sonra kenara koyar.

24 Haziran’ın fotoğrafını çok iyi çekmeliyiz. Kongre sonrası yerel seçim startını vereceğiz. Aday belirlerken kaşına gözüne değil, halka uyumuna bakacağız. Yerel yönetim bu seçimlere benzemez.
Yönettiği şehrin halkı ile beraber olmayan bir belediye başkanı bir eliyle yapıp diğer eliyle yıkan kişidir. Görevinin sonunda enkaz bırakır. Aslında biz dünden daha güçlüyüz ama bu gücümüzü tevazu ile güçlendirmeliyiz.

‘YENİ DÖNEMDE PARTİLİ OLMAYAN BAKANLARIMIZ OLACAK’

Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek; kadrolaşma yaptınız. Bakan olaylara bakarken daha objektif bakma imkanı yakalayacak. Burada aranan ehliyet ve liyakat olacak. Bunları öne çıkaracak şekilde yeni bir döneme girmiş olacağız.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa