SON DAKİKA

Haber Ekspress

Davul zurna ile kovalayacaklar!

Davul zurna ile kovalayacaklar!
Bu haber 14 Aralık 2022 - 12:08 'de eklendi.

Esenyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı oturumlarında yine oldukça hararetli tartışmalara sebep oldu. Oturumlar sırasında söz alan AK Parti Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a en sen muhalefeti yaparken tüm senenin hesabını madde madde sordu. Çoban, Bozkurt’a “Sizi iktidara getiren halk davul zurna ile kovalayacak” dedi.

Esenyurt Belediyesinin Aralık Ayı meclis oturumlarına yaşanan gerginlikler ve kavgalar damgasını vurdu. Özellikle birinci oturumda karşılıklı hakaretler havada uçuşurken ikinci oturumda ise ‘Ek Bütçe’ tartışması gündemdeydi. AK Parti grubu belediye başkanının 371 milyon ek bütçe talebine evet derken eleştirilerini de birbiri ardına sıraladı.

Hayali işler peşindesiniz

AK Parti adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Togay Çoban “Bakıyoruz rakamlara personellerle alakalı hiç iyileştirme göremedik. 371 milyon ek bütçe talebinin karşılığında 371 milyon bir gelir göstermişsiniz. Birçok kalem var sadece birine değinmek istiyorum. İller bankasından 30 Kasım 2022 tarihinde 679 milyon para gelmiş. Aya vurduğumuzda belediyenin kasasına giren para 65 milyona tekabül ediyor. Aralık ayında da 65 milyon para geleceğini varsayarsak geri kalan paranın açığını nasıl kapatacaksınız? Aralık ayında iller bankasından gelecek para 250 milyon diye yazmışsınız. Size göre öyleyse 20 gün içerisinde 970 bin olan Esenyurt nüfusu 4 milyona çıkacak, ya da Türkiye genelinde toplanan emlak vergileri yüzde 5000’lere çıkacak da Esenyurt Belediyesine 250 milyon para gelecek. Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Bunun izahı mümkün değil. Zaten iller bankasından para gelmezse Esenyurt Belediyesi’nin bütçe oluşturması da mümkün değil. Bu kadar beceriksiz bir yönetimle karşı karşıyayız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözünü ezdiniz

Devam eden Çoban “371 milyon ek bütçe talep ediyor belediye yönetimi. Bu ek bütçenin içerinde insan kaynaklarına 130 milyon para ayrılmış. Yani personeller için ayrılan para bu. 2022 bütçesinde 380 milyon da bütçesi vardı bu müdürlüğün. Yani toplamda insan kaynakları müdürlüğüne 2022 yılında 500 milyon bir ödenek ayrıldı. Biz bu müdürlükten evrak talep ettiğimizde bize evrakları vermiyorsunuz. Özel şirkete bağlı personeller evrakları inceleyemezsiniz diyorsunuz. Genel Başkanınız seçim öncesi demişti ki ‘ben belediyelerimize talimat vereceğim personele 1000 TL daha fazla ödeme yapsınlar’ demişti. Ne oldu? Genel başkanınızın sözü yerde kaldı. Hiç değilse bu paradan belediye personelinin maaşını iyileştirin. Birde eski ve yeni personelleri ayırmayın, bunlar ekmeği için çabalayan insanlar. Bu ayrımcılığı yapmayın ve personelin maaşını iyileştirin” diyerek personelin hakkını savundu.

Proje yok para çok!

Açıklamalarına son olarak “Fen İşlerinin bütçesi 354 milyon TL. Ek bütçe içerisinde de yine fen işlerine ödenek talep edilmiş. Birçok ilçenin tahmini bütçesi kadar devasa bir bütçeden bahsediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2022 yılı yatırım bütçesi içerisinde Lise Kampüsü, Kardeşlik Merkezi, Mahalle Konakları, Kapalı Pazar, Cami Yapılması, Spor Tesisi yapılması gibi projelerin yer alıyor. Ben kamuoyunun huzurunda soruyorum bu projelerin hangisi hayata geçti? Para ne oldu? Bu müdürlüğe neden ek bütçe talep ediyorsunuz? Yılsonuna kadar yaklaşık 1 milyar 700 milyon aralık sonu itibari ile gideriniz olacak ama ortada bir tane yatırım yok. Kasıla kasıla ‘ben yüzde 54 oyla geldim. Hiçbir belediye başkanına nasip olmadı’ diyerek egonuzu tatmin ediyorsunuz. Sayın başkan sizi yüzde 54 ile iktidara getiren halk emin olun Davul-Zurna ile kovalayacak” diyerek sözlerine noktayı koydu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa