SON DAKİKA

Haber Ekspress

DEMİR: BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAĞINI BİLİYORDUK

İstanbul İslahiyeliler Derneği’nin geleneksel gecesinde konuşan Dernek Başkanı Hasan Demir, “Birlikten kuvvet doğacaktı, bu kaçınılmazdı. Önemli olan birlik olmaktı, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Yurdun dört bir yanından gelen hemşehrilerimiz bunun en güzel örneğidir” dedi.

DEMİR: BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAĞINI BİLİYORDUK
Bu haber 17 Aralık 2018 - 15:49 'de eklendi.

YOĞUN KATILIM OLDU

İstanbul İslahiyeliler Derneği’nin geleneksel gecesi geçtiğimiz Pazar akşamı 400’ü aşkın hemşehrinin katılımıyla Bahçelievler’de bulunan bir restoranda gerçekleşti. Programa ev sahipliği yapan İstanbul İslahiyeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir, dernek yönetimi, dernek üyelerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı İnal Aydınoğlu, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu 2. dönem başkanı Mehmet Güçtekin, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Başkanı Necati Göksu, Bursa Gaziantepliler Dernek Başkanı Bilal Şengüloğlu, Adana Gaziantepliler Dernek Başkanı Volkan Kaya, Antalya Gaziantepliler Dernek Başkanı Haydar Doğan, Van Gaziantepliler Başkanı İdris Nebi Kurt, İstanbul Gaziantepliler Dernek Başkanı Ali Uçar, Çanakkale Gaziantepliler Dernek Başkanı İsmail Yanar, Anadolu Yakası Gaziantepliler Dernek Başkanı Nedim Atilla, Güngören Nizipliler Dernek Başkanı Abdurrahman Özdemir ve yönetim kurulu, Gaziantep Baraklılar Dernek Başkanı Müslüm Gündoğdu ve yönetim kurulu, Bahçelievler İYİ Parti İlçe Başkanı Hamdi Karakaya, Göztepe Semiha Şakir Huzurevi Müdürü Ulaş Pehlivan, Gülsuyu Spor Kulübü Başkanı Behram Kaçar ve Gaziantepli hemşehriler katıldı. Konuklar, O Ses Türkiye’de birincilik başarısı elde eden Mustafa Bozkurt’un koordinatörlüğü, Gaziantep’ten gelen sanatçı Aysel Yılmaz ve konuk sanatçıların türkülerine eşlik edip, halaylar çekip eğlenceli vakit geçirdiler.

DEMİR: ÖRNEK BİR DERNEKÇİLİK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ

İstanbul İslahiyeliler Derneği’nin geleneksel gecesinde ilk olarak mikrofonun başına İstanbul İslahiyeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir geçti. Demir, yönetime gelmeden önce atılan temelin üstüne tuğlalar ekleyip derneği daha iyi yerlere getirdiklerini belirterek, “Bugün yerimiz dar ancak gönlümüz geniş. Salonumuz yetmiyor bize, dolup taşıyoruz. Umarız önümüzdeki senelerde daha büyük salonlarda bu geleneksel gecemizi düzenleriz. Birlikten kuvvet doğacaktı, bu kaçınılmazdı.  Önemli olan birlik olmaktı, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Biz de Gaziantep İslahiyeliler olarak tüm hemşehrilerimiz ile bu bilinci oluşturduk. Katılımcı misafirlere baktığınız zaman da bunu görebilirsiniz. Yurdun dört bir yanından gelen hemşehrilerimiz bunun en güzel örneğidir. İyi bir ekibiz, iyi bir yönetimiz, iyi ve örnek bir dernekçiyiz. Bizden evvel abilerimizin, hemşehrilerimizin atmış olduğu temeli bizler de iyi yerlere getirdik. Bizden sonra da inşallah daha iyi yerlere gelecektir. Bizleri kırmayıp işlerini güçlerini bırakarak bu anlamlı gecede bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür eder, bu birlikteliğe emeği geçen herkese saygılarımı sunarım” diye konuştu.

KAFTANCIOĞLU: BU GECEDE YER ALDIĞIM İÇİN KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Geceye katılan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, memleketin her renklerinin kardeşçe bir arada yaşamasını temenni ederek başladığı konuşmasında, “Gaziantepliler, İslahiyeliler ve ‘ben de burada yer almalıyım’ diyen memleketimizin güzel insanlarını saygıyla selamlıyorum. Tüm siyasi parti temsilcilerini ve burada yer alan memleketimin tüm güzel renklerini kardeşçe, bir arada ve yüzleri güler bir şekilde görmüşken daima söylediğimiz ve eninde sonunda hayata geçireceğimize inandığımız eşitliğin, barışın, bütün farklılıklarımızın ‘zenginlik’ olarak görülüp, bu mekandaki kardeşliğin tüm Türkiye’ye yayılması umuduyla beni buraya davet eden İstanbul İslahiyeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir’e teşekkür ediyorum. Burada yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. 31 Mart 2019 akşamında nefes alınabilir bir İstanbul, dolayısıyla nefes alınabilir bir Türkiye umuduyla herkese saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

VURAL: ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, İstanbul İslahiyeliler Derneği’ne ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirterek, “Sabah yeni dernek binamızdaydık. Bu binamızı, ilçemize, derneğimize kazandıran İstanbul İslahiyeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir ve ekibine teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir dernek binası olmuş. Gaziantep Derneği’nden arkadaşlarımız da bu süreci iyi yönetip, bizlere yeni tesisler kazandırdılar. Biz de Büyükşehir ve İslahiye Belediyesi olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.

AYDINOĞLU: BİR YERDE İSLAHİYELİ VARSA BAŞARI DA VARDIR

Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı İnal Aydınoğlu, yeni dernek kurulurken o ekip içerisinde bir İslihaliyeli de varsa başarı da olduğunu belirterek, “Gazianteplilerin dernekleşmesinde, bir araya gelmesinde İslahiyelilerin çok büyük bir payı var. Yeni dernek kurmaya çalıştığımız her ilde bir İslahiyeli görüyoruz. Eğer o yerde bir İslahiyeli varsa derneklerin kuruluş aşamasında hemen ellerini taşın altına koyarlar ve çok başarılı derneklerin oluşmasında çok büyük pay sahibi olurlar. Bugün de o geleneğin hala devam ettiğini görüyor ve büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılar, sağlıklar, huzurlar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

EMEK VEREN BAŞKANLAR UNUTULMADI

İstanbul İslahiyeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Demir, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu’nun kurucusu, geçmiş dönem ve mevcut başkanlarına ve 1994 yılında kurulan İstanbul İslahiyeliler Derneği’nde görev yapmış başkanlara plaket takdim etti. Geçmişte ve halen derneklerin gelişmesi için emek sarf eden şu isimlere plaketler verildi: İnal Aydınoğlu, Mehmet Güçtekin, Necati Göksu, Hacı Çapar, Levent Erdoğan, İbrahim Halil Yılmaz, Adnan Atılgan, Orhan Kemal Gür, İsmail Alıcı.

HABER: Suat Can YURDUM

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa