SON DAKİKA

Haber Ekspress

DERMAN’SIZ DERT

DERMAN’SIZ DERT
Bu haber 13 Nisan 2022 - 0:25 'de eklendi.

DERMAN’SIZ DERT

Esenyurt Meclisi Nisan Ayı 2. Oturumunda şoke den gelişmeler yaşandı. “Belediye kuruluşlarından olan Derman isimli bir şirketin 30 Milyon TL sermaye artırımı” maddesinde AK Partili 6 meclis üyesi salonda yer almadı. Karar CHP Meclis Üyelerinin fazlalığı ile oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti cephesi konu ile alakalı bir açıklama yapmazken, Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer eleştiri oklarının hedefi oldu.

Kasıtlı mı gelmediler?

Meclis gündeminin 16. Maddesi olarak oylanan maddede AK Parti şoku yaşandı. 2019’da seçimin kaybedilmesinden bu yana suların durulmadığı AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı yaşanan bu durum karşısında adeta karışmış durumda. 25 kişilik meclis grubundan 6 kişi gelmeyerek kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Oturum da olmayan 6 meclis üyesinden 3’ü uzunca bir zamandır meclis oturumlarına katılmıyordu fakat sürekli meclis oturumlarına katılan Hamdullah Arvas, Selami Aydın ve Mustafa Yel’in neden salonda olmadığı bilinmezliğini koruyor.

Kendilerini inkar ettiler

Derman isimli belediye kuruluşu açıldığı günden bu yana sürekli tartışmaların odak noktasında yer alıyordu. AK Parti Grubu açısından çok önemli olan bir maddede daha meclis üyeleri adeta kendi kalelerine gol attı. Aylardır AK Parti’nin propagandasını sürdürdüğü “İl derneklerine mevcut bulundukları yerlerin metre karesinin 1 TL’den tahsis edilmesine ilişkin teklif, AK Parti Grubu’nun mecliste yeterli çoğunluğu sağlayamamasıyla iptal edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa