SON DAKİKA

Haber Ekspress

EN İYİ İLÇE BUYSA…

Vatandaşlar; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün iddia ettiği gibi Büyükçekmece gerçekten Türkiye’nin en iyi ilçesi ise, diğer ilçeleri düşünmek bile istemediklerini dile getirdiler.

EN İYİ İLÇE BUYSA…
Bu haber 31 Temmuz 2018 - 9:41 'de eklendi.

REKREASYON ALANI İŞGAL ALTINDA

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre; Piknik ve eğlence (rekreasyon) alanlarına Encümen kararıyla Bodrum katlar dâhil yapı inşaat alanı toplamda %5’i, her biri için muvakkat (geçici) yapı ölçülerini aşmayan çok amaçlı salon, mescit, lokanta, kahvehane, çay bahçesi, büfe yapılabilecekken, metrobüs istasyonuna bitişik olan 232 ada 17 ve 18 parsel numaralı rekreasyon alanlarının yola olan cephesinin tamamı işgal altında.

BÖYLE KANUNSUZLUK GÖRÜLMEDİ

232 ada 17 parsel numaralı rekreasyon alanının büyüklüğü 9133 m2. Bu durumda arsaya bodrum katlar dahil maksimum 455 m2 muvakkat (geçici) yapı yapılabilecekken, restoranlardan sadece bir tanesinin taban alanı 790 m2. Üç katlı olan bu devasa restoran toplam 2370 m2 inşaat alanına sahip. Yani kanunların izin verdiğinden yaklaşık 5 kat fazla inşaat yapılmış durumda. Buna benzer 3 restoran – kafenin daha yapılmış olduğu hesap edilirse, işgalin korkunç boyutunu kavramak hiç zor olmaz.

KALAN YERLER DE OTOPARKA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İşgal sadece binalarla da sınırlı değil. Binalardan geriye kalan alanlar da betonlaştırılıp otoparka dönüştürülmüş durumda. Ayrıca arsaların heyelan riski taşıdığı da iddia ediliyor.

HALK, AKGÜN’DEN AÇIKLAMA BEKLİYOR

“Bu devasa restoranlar yapılırken Belediye yetkilileri uyuyor muydu” şeklinde tepki gösteren bir vatandaş, kanuna aykırı yapılan restoranların yıkılmasını talep etti. Bir başka vatandaş ise, restoranların Encümen kararıyla yapılıp yapılmadığını sordu ve “Belediye Başkanı Hasan Akgün bu konuyla ilgili derhal açıklama yapmalıdır. Kendisinin iddia ettiği gibi Büyükçekmece gerçekten Türkiye’nin en iyi ilçesi ise, diğer ilçeleri düşünmek bile istemiyorum. Böylesine bir işgalin başka hiçbir ilçede olabileceğini de düşünmüyorum” dedi.

RESTORAN SAHİPLERİ KİMLER? AK PARTİ TEŞKİLATI UYUYOR MU?

Restoran sahiplerinin bazı belediye meclis üyelerinin yakınları olduğunu iddia eden bir ilçe sakini, “Dönemin AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ile teşkilat üyeleri ne iş yapıyorlardı ve tabi şimdikiler? Üstelik Gürbüz, bahse konu arsaların hemen dibindeki metrobüs otoparkı ile ilgili projesi olduğunu açıklamıştı. Peki, eşine az rastlanır bu işgallerden haberi mi yoktu, yoksa görmemezlikten gelmeyi mi uygun görmüştü” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Haber Ekspress – Özel Haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa