SON DAKİKA

Haber Ekspress

ESENYURT BELEDİYESİNDE SULAR DURULMUYOR

Kemal Deniz Bozkurt’un belediye başkanı seçildiğinden bu yana sorunlarla gündeme gelen Esenyurt Belediyesi, bu kez de annelerin eylemine sahne oldu.

ESENYURT BELEDİYESİNDE SULAR DURULMUYOR
Bu haber 15 Ocak 2021 - 7:46 'de eklendi.

ANNELERDEN YARATICI SLOGANLAR

‘Esenyurt Anneleri’ diye tanınan çok sayıda kadından oluşan grup, sabah saatlerinde ellerinde dövizlerle Esenyurt Belediyesi’nin önüne gelerek Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt aleyhine sloganlar attılar.

Önce; “Çocuklar kreşe, anneler işe” diye slogan atan Esenyurt Anneleri, “Anneler burada, Başkan nerede” sloganıyla Bozkurt’u aşağıya inmeye davet ettiler.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Davul zurna eşliğinde renkli görüntüler sergileyen Esenyurt Anneleri’nin sosyal mesafe kurallarına da uydukları gözlerden kaçmadı. “Hani her şey güzel olacaktı Kemal Deniz Bozkurt” diye bağıran anneler, “Her mahalleye kreş yapacağının sözünü vererek bizden oy aldın. Kreş yapmadığın gibi yapılmış olan kreşlere zam yaptın” diyerek seslerini Bozkurt’a kadar duyurdular.

KREŞE YÜZDE 120 ZAM!

Önceki yönetim tarafından, dar gelirli aileler için yapılan kreş fiyatlarına yüzde 120 zam yapan Bozkurt’a adeta isyan eden anneler, basın mensuplarına konuştular. “Kreş fiyatını 400 liradan 900 liraya çıkardılar. Ödeyemiyoruz, bu sefer de çocuklarımızı almamızı istiyorlar” diyen anneler, “Çocuklarımızı alsak işsiz kalacağız. Bu pandemi sürecinde zaten çok zor geçiniyoruz. Hani bunlar halkçıydı” şeklinde serzenişte bulundular.

ANNELER KARARLI

Eyleme katılan annelerden N.Ö; “Kreş ücreti 400 liradan 900 liraya çıkarıldı. Yapılan zam, haklı bir zam değil. Çocuklarımızı sokağa atıyorlar resmen, alın çocuklarınızı diyorlar. Bizim ödeyecek gücümüz yok. Buradan bizim sesimizi bütün herkesin duymasını istiyorum. 900 lira ödeyecek gücümüz yok. Ödemeyeceğiz de çocuklarımızı okuldan da almayacağız” diyerek Bozkurt’a meydan okudu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa