SON DAKİKA

Haber Ekspress

ESENYURT NORMALLEŞİYOR

Adı sık sık olumsuz haberlerle anılan, gece sokağa çıkmanın dahi tehlikeli olduğu hafızalara kazınan Esenyurt’ta artık aileler gece dışarı çıkıp, açık havada sinema keyfini doyasıya yaşıyorlar.

ESENYURT NORMALLEŞİYOR
Bu haber 08 Ağustos 2018 - 9:05 'de eklendi.

ESENYURT’TA YEŞİLÇAM GÜNLERİ…

Esenyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Yeşilçam Filmleri Açık Hava Sineması’ çerçevesinde 8 klasik filmin gösterimi devam ediyor. Esenyurt sakinleri, bir döneme damga vurmuş filmleri aileleriyle birlikte yaz akşamlarında izlemenin keyfini yaşıyor. Filmler, her akşam ilçenin site, cadde, kültür merkezi gibi 3 ayrı yerinde saat 21.00’de gösterime sunuluyor.

ÜCRETSİZ GAZOZ VE PATLAMIŞ MISIR

27 Temmuz tarihinde Rıfat Ilgaz Tiyatro Merkezi’nde Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin de vatandaşlarla birlikte seyrettiği ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi etkinliğin ilk gösterimi olmuştu. 16 Ağustos tarihine kadar sürecek Yeşilçam Filmleri Açık Hava Sineması’nda 8 Yeşilçam klasiği 24 ayrı yerde daha gösterilecek. Film gösterimlerinde vatandaşlara ücretsiz gazoz ve patlamış mısır dağıtılıyor.

ALATEPE’YE TEŞEKKÜR

Vatandaşlar; belediyenin kendilerine sunduğu bu hizmetten büyük memnunluk duyduklarını, bu tarz etkinlikleri özlediklerini ve nostalji yaşadıklarını dile getirerek Belediye Başkanı Alatepe’ye teşekkür ettiler. 16 Ağustos’a kadar devam edecek etkinlikte; Selvi Boylum Al Yazmalım, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler, Züğürt Ağa, Mavi Boncuk, Süt Kardeşler, Babam ve Oğlum ile Çiçek Abbas filmleri gösterimde olacak.

FİLMLERE YOĞUN İLGİ

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, yaz aylarını boş geçirmek istemediklerini belirterek, “Her akşam üç ayrı yerde; Esenyurt’un sokağında, sitesinde ve bir kültür merkezinde biz bu programı gerçekleştiriyoruz. Bu süre zarfında 70-80 bin kişilik bir seyirci bekliyoruz. Bu etkinliği Eylül’ün 20, 25’ine kadar da uzatmayı planlıyoruz. Bir anlamda da eski günlere, eski filmlere de dönelim istiyoruz“ dedi.

Filmlerin 8 Ağustos itibarıyla gösterim listesi ise şöyle;

8 Ağustos Çarşamba: Neşeli Günler – Akçaburgaz Mahallesi Halil Fahri Ormancı Caddesi

9 Ağustos Perşembe: Züğürt Ağa – Sultaniye Mahallesi 617 sokak. Mavi Boncuk – Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

10 Ağustos Cuma: Mavi Boncuk – Akşemsettin, İncirtepe, Turgut Özal caddesi, Talatpaşa Akevler, Kapalı Pazar önü, Sultaniye Mahallesi 617 sokak.

11 Ağustos Cumartesi: Süt Kardeşler – Bağlarçeşme-Pınar 1246 sokak, Şehitler İstiklal Kamile Güneş Cami Önü, Fatih Üçevler Urfalılar Caddesi.  Züğürt Ağa – Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu.

12 Ağustos Pazar: Babam ve Oğlum – Battal Gazi Hamidiye Elmas Cami Çamlıbel Sokak, Mehmet Akif Güzelyurt Cami Önü, Atatürk Necip Fazıl Hürriyet Yunus Emre Caddesi Muhtarlık Yanı.

13 Ağustos Pazartesi: Çiçek Abbas – Namık Kemal Zafer 80. Yıl İlköğretim Okulu önü, İnönü Yunus Emre 410 Sokak Mehmet Akif Ersoy Parkı önü, Çınar-Örnek Fikri Sönmez Caddesi

14 Ağustos Salı: Selvi Boylum Al Yazmalım – Ardıçlı Süleymaniye 745 Sokak, Selahattin Eyyübi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı önü, Yenikent Ulu Cami önü. Babam ve Oğlum – Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu.

15 Ağustos Çarşamba: Züğürt Ağa – Orhangazi-Koza Veysel Karani Cami önü, Saadetdere Turgut Özal Abdi İpekçi Caddesi, Gökevler,Barbaros Hayrettin Paşa Piri Reis Siteler K.M. arkası 2293 Sokak.

16 Ağustos Perşembe: Babam ve Oğlum – Yeşilkent 1892 Sokak, Cumhuriyet Mevlana Ihlamur Parkı önü, Osmangazi Papatya Caddesi.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa