SON DAKİKA

Haber Ekspress

Esenyurt’a iki tıp merkezi

Esenyurt’a iki tıp merkezi
Bu haber 13 Haziran 2019 - 15:51 'de eklendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede eğitim, sağlık, işsizlik gibi yoğun beklentilerin olduğu konularda yakın zamanda önemli projelerin devreye gireceğini belirterek, iki tıp merkezinin kısa sürede yapılacağını söyledi.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt için önemli ve ihtiyaç duyulan alanlarda çözüm yollarını ve projelerini devreye sokuyor. Sultaniye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet eden Başkan Kemal Deniz Bozkurt, eğitim, sağlık, işsizlik, çocuk kreşleri gibi birçok alanda yapılacak çalışmaların müjdesini verdi. Kıraç ve Esenyurt bölgesinde yapılacak olan iki tıp merkeziyle Esenyurt’ta yaşanan sağlık sorununa çözüm bulmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, “Mevcut hastane, ilçe nüfusu için yetersiz. Bu yüzden, tıp merkezi projesini devreye sokarak vatandaşların poliklinik hizmetlerini daha rahat almalarını sağlayacağız. Yapımı devam eden hastane ek hizmet binası ise en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu.

Öğrencilere burs imkanı için çalışıyoruz

Üniversite öğrencilerine burs verilmesi için ilçedeki iş adamlarıyla görüşme yapıldığını ifade eden Başkan Bozkurt, “Burs imkanının yanı sıra iş adamlarımızla birlikte vatandaşlarımıza iş bulmayla ilgili bir çalışmamız var. Zannediyorum o da 6 ay veya 1 yıl sonra devreye girer. Bu sorunu önemli oranda aşacağız” dedi. Kemal Deniz Bozkurt, belediye bünyesindeki çocuk kreşlerinden daha çok vatandaşın yararlanmasını sağlayacaklarını ve ücretlerde indirime gideceklerini söyledi. Belediye Başkanı Bozkurt, ilçedeki seyyar satıcılarla ilgili olarak da, “İlçemizde çok fazla seyyar satıcı vardı, biz onlara bayrama kadar süre vermiştik. Ekiplerimiz bu konuyla ilgilendi. Artık seyyarlar ulu orta yerde satış yapamayacaklar. İnsanları rahatsız etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bir vatandaşın sorusu üzerine ilçedeki Suriyeli konusuna değinen Başkan Bozkurt, onların da Esenyurtlu vatandaşların tabi olduğu tüm kurallara uymaları gerektiğini belirterek, iş yerlerinin denetlendiğini ve ruhsatsız çalışan tek bir iş yeri kalmayacağını söyledi. Başkan Kemal Deniz Bozkurt, memleketlerine dönmek isteyen Suriyelilerin  ücretsiz olarak ülkelerine gönderildiği belirterek, “Gidenlerin oturma izinleri iptal olduğu için geri dönemiyorlar, dönseler bile 5 yıl içerisinde bu bölgeye giriş yapmaları yasak” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa