SON DAKİKA

Haber Ekspress

ESNAF EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR, BAŞKANIN DERDİ ESTETİK

ESNAF EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR, BAŞKANIN DERDİ ESTETİK
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 17:09 'de eklendi.

Erdoğan Bayraktar’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu 2013 yılında ortaya attığı ve özellikle AKP’li belediyeler tarafından uygulamaya konulmaya çalışılan ‘tek tip tabela’ uygulamasına zorunlu hale getirmek isteyen Büyükçekmece Belediyesi, esnafın isyanıyla karşılaştı. Pandemi döneminde işyerlerinin kapanma riskiyle karşılaştığı bir dönemde bu tür masrafın altından kalkmanın mümkün olmadığını söyleyen esnaflar, kararı mahkemeye kadar götüreceklerini ifade etti.


Bakanlık böyle bir uygulama için 2013’te düğmeye basmış ancak o dönem CHP’li belediyeler ‘esnaf mağdur olur’ endişesiyle kararı görmezden gelmişti. Aradan geçen onca senede tabela değişikliğine gitmeyen Büyükçekmece Belediyesi’nin, aldığı kararın arkasında ne olduğu merak konusu oldu. İlçedeki söylentiye göre, Hasan Akgün’e yakın bir reklam ajansı kısa süre önce ilçede yeni bir yer açması ve devamında böyle bir uygulamaya geçilecek olması akıllarda soru işareti oluşturdu.
Öte yandan tek tip tabela uygulamasına geçen belediyeler, tabelanın yüzde 50’sinin belediye tarafından karşılanacağını açıklamasına rağmen, Büyükçekmece Belediyesi, tabelaları değiştirmek için esnafa 10 gün süre vermesi, değiştirmemesi halinde yasal işlem yapacağını belirtmesi esnafı iyice çileden çıkarttı.


PANDEMİ, VURDU BİR DE SEN VUR
Büyükçekmece’de tek tip tabela uygulamasına geçilecek olması, pandemiden dolayı zor günler yaşayan esnafa bir darbe daha vurulması demek olacak. Büyükçekmece Belediyesi’nin esnafa gönderdiği resmi yazılarda 10 gün içinde tabelanın değiştirilmesi talimatı ise esnafı iyice çileden çıkarttı. İlçe esnafı ‘Tek tip tabela tek tip insan projesi gibi bir şey… Zaten corona yüzünden neredeyse kepenk kapatmak zorunda kalacağız, bir de bu tabela değişimi masraf çıkartacak. Evimize ekmek götüremiyorken, estetik düşünecek halimiz kalmadı’ diye konuştu.


ARKASINDAKİ ASIL NEDEN NE?
Şehirlerdeki görüntü kirliliğinin önlenmesi gibi görünen olayın arkasında başka işler olduğunu söyleyen vatandaşlar ‘Kulağımıza bazı bilgiler geliyor ama ne kadarı doğru bilmiyoruz. Her şeyden önemlisi ekonomik darboğazda olan esnafa, neden böyle bir zamanda zulüm ediliyor’ diye sorarken, Belediye yetkililerinin esnafa ve halka zorla dayattığı bu proje karşısında, bir çok esnafın tepki koyarak Belediye’yi mahkemeye vermeye hazırlandığı bilgisini paylaştı.
Öte yandan bazı iş kollarında, bağlı bulunduğu bakanlık tarafından getirilen norm tabela uygulaması bulunuyor. Sağlık Bakanlığı 6197 sayılı yasaya göre eczanelerin nasıl tabela kullanabileceklerini yasayla belirlemiş durumda… Bu tarz yerlerde tek tip tabela zorunluluğunun yasaya karşı gelmek olacağı da belirtildi.

HABER EKSPRES – ÖZEL HABER

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa