SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ethem Sancak ile başladı, Büyüyerek, çoğalarak geliyoruz

Ethem Sancak ile başladı, Büyüyerek, çoğalarak geliyoruz
Bu haber 14 Aralık 2022 - 11:00 'de eklendi.

11. Genel Kurultayını gerçekleştiren Vatan Partisi, seçime kendi Cumhurbaşkanı Adayları olan Doğu Perinçek ile gireceklerini açıkladı. Büyük bir coşku ile gerçekleşen kongrenin en önemli detaylarından birisi de özellikle Doğu illerinden partiye büyük katılımların olmasıydı. “13 ilde yeni il başkanlıklarımız açıldı” diyen Vatan Partisi MKK Üyesi Dr. Barbaros Bahçelioğlu kongre sürecini ve Sansasyonel bir biçimde Vatan Partisi’ne katılan Ethem Sancak’ın partiye katılma sürecini gazetemize anlattı.

Derdi, sorunu olan bize geliyor

Oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleşen kurultay hakkında konuşan Dr. Bahçelioğlu “11. Genel Kurultayımızı gerçekleştirdik. İsminin Amiral Soner Polat Kurultayı olarak belirledik. Polat partimizin mensubu olmakla beraber özellikle Ergenekon sürecinde büyük mağduriyetler yaşatılmış bir isim. Kendisi rahmet ve minnetle anıyorum. Rusya Büyükelçisi, Çin Büyükelçisi, Cezayir Hükümet Partisi lideri, Batı Sahra’dan lider düzeyinde katılımlar gerçekleşti. Bunun yanında uluslararası birçok noktadan tebrik ve kutlama mesajı aldık. Tüm dünya ülkelerinden katılımlar elbette önemli ancak bizim için önemli olan pankartını kapan vatandaşın, yani bir derdi olan vatandaşın kurultaya akın etmesiydi. Ülkenin dört bir yanından vatandaşlar kurultayımıza geldi ve çok sayıda katılım oldu. Şahsım ailemle beraber kurultaya katılım sağladım. Kurultayda kendi adayımızla seçimlere katılma kararımızı açıkladık. Liderimiz Doğu Perinçek gerçekleşecek olan seçimlerde partimizin Cumhurbaşkanı adayıdır. Sn Perinçek her platformda tekrarlıyor biz herhangi bir ittifakın içinde değiliz, AK Parti, MHP ve BBP ile aynı gemide yer alıyoruz ancak onların da hatalarının olduğunu söylüyoruz. Bu kurultayın bizim için çok önemli bir tarafı da Doğu bölgesinde partimizin ciddi bir ivme yakaladığını gördük. Oradaki vatandaşlar akın akın Vatan Partisi’ne katılım sağlıyorlar” dedi.

Ethem Bey lider kadrosunda

Açıklamalarına Ethem Sancak’ın vatan Partisi’ne katılımı ile ilgili sorduğumuz soru ile devam eden Bahçelioğlu “Divan Başkanlığımızı Ethem Sancak Bey üstlendi. Ben kendisinin partiye katılmasının gayet doğal olduğunu düşünüyorum. Ethem Bey’in kökeni zaten bizim siyasi görüşümüzün dışında değildir. Kendisi eski bir devrimci. Ethem Bey AK Parti’de birçok farklı görevi üstlenmiş bir isim. Çoğu zaman AK Parti’de siyaset yaptığı dönemde Vatan Partisi’nin temsilcisi eleştirilerini alıyordu. Özellikle AK Parti’nin Rusya, İran gibi ülkelerle ilişkilerinde sorunlar olduğunu söylüyordu. Suriye politikasını defalarca hatalı bulduğunu söylemiş bir isim. AK Parti ile kopuş süreci aslında bu temel sebeplerden oldu. Kendisi yuvasına geri döndü ve partimizin karar verici kişilerinden biri olarak lider kadromuza katıldı. Kendisi oldukça entelektüel biri ve örgütlü toplumun gerekliliğine inanan bir kişi. Sadece Ethem Sancak özelinde değil birçok katılım oldu ve olacak. Yakın zaman içinde büyük katılımların olacağını Vatan Partisi’nin ne kadar iddialı olduğunu yakından göreceksiniz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa