SON DAKİKA

Haber Ekspress

GAZİANTEP’TE MUSEVİ MEZARLIĞINA ÇİRKİN SALDIRI

Gaziantep Asri Mezarlığı’nda bulunan Musevi Mezarlığı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi.

GAZİANTEP’TE MUSEVİ MEZARLIĞINA ÇİRKİN SALDIRI
Bu haber 12 Şubat 2019 - 7:36 'de eklendi.

Gaziantep’e yaşayan ve Gaziantepli olan Musevilere ait olan mezarlığın tahrip edilmesi büyük bir üzüntü ile karşılandı. Ölüye ve mezarlığa yapılan saygısızlığın hiçbir dinde yer almadığını belirten Musevi aileler Büyükşehir Belediyesini arayarak bu saygısızlığı yapan şahısların bir önce bulunup adalet önüne çıkarılmasını istediler.

Vatandaşlar, mezarlıklara yapılan bu saldırının cezasız kalması halinde ileride daha tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyleyip, “Turizm için biz Türkiye’deki gastronomi şehri Gaziantep’i önerirken bu konu bizi çok üzüp endişeye sevk etti” diyerek konuya olan hassasiyetlerini belirttiler. “Türk tarihinde Osmanlıya ait birçok ülkede mezar bulunmakta ancak hiçbir ülkede bu şekilde mezarlar tahrip edilmemiştir” diyen vatandaşlar mezarlıklara yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu dile getirdiler.

Haber: Metin BAŞBEKÇİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa