SON DAKİKA

Haber Ekspress

GÖRME ENGELLİ BİREYLERE ÖRNEK EĞİTİM

Kadıköy Belediyesi ile Afet ve Çevre Yönetim Sistemleri Araştırma Derneği, görme engelli vatandaşlara afetler esnasında ve sonrasında yapması gerekenleri anlattı.

GÖRME ENGELLİ BİREYLERE ÖRNEK EĞİTİM
Bu haber 24 Aralık 2019 - 16:44 'de eklendi.

Afet ve Çevre Yönetim Sistemleri Araştırma Derneği, görme engelli vatandaşların, afetler esnasında ve sonrasında yapması gerekenleri bilmesi için, Kadıköy Belediyesi’nden simülasyon sistemleri ile hazırlanmış Afet Eğitim Parkı’nda, eğitim talebinde bulundu. Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilgilendirme Parkı’nda, görme engelli vatandaşlara yönelik neler yapmaları gerektiğini eğitimle anlattı.

Kadıköy Belediyesi; ‘Belediye Arama Kurtarma Ekibi’ tarafından görme engelli bireylere, deprem, yangın gibi afetler esnasında neler yapmaları gerektiği hakkında teorik bilgi verildi. Ardından, deprem deneyim odasında hazırlanan filmin, ses, su ve titreşimden oluşan deprem tatbikatı yapıldı.

Yaklaşık 20 kişinin katıldığı eğitimde, 1999 Marmara depremini yaşamış olan bir katılımcı, 2 saat süren eğitim sonrasında duygularını aktararak, “1999 depreminde yüksekte duran televizyonu tutmaya çalışmıştım. Bugün, kendimi koruma yöntemlerini öğrendim. Bu eğitimlerin yurt genelinde yaygınlaşması gerekiyor. Evimde depreme yönelik bir düzenleme yapmamıştım ama bu dakikadan itibaren daha etkin şekilde hayata geçireceğim” diye konuştu.

Eğitime Bakırköy’den gelen bir diğer katılımcı, “Her insanın, özellikle de engellilerin böyle bir eğitim almasını çok istiyordum. Bu eğitimler çok faydalı oluyor. Hem daha çok bilinçleniyoruz hem de yanlışlarımızı düzeltiyoruz. Ne yapacağımızı bilsek de, insan başına gelmeden bilemiyor. Burada uygulamalı şekilde olması bizim için büyük avantaj. Mesela panik olmak yerine, doğalgazı kapatmayı öğrendik” dedi.

Haber: Didem Selin ALTIKAT

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa