SON DAKİKA

Haber Ekspress

Hanak Derneği, Togay Çoban ile ‘yola devam’ dedi

Hanak Derneği, Togay Çoban ile ‘yola devam’ dedi
Bu haber 03 Temmuz 2019 - 15:44 'de eklendi.

Esenyurt Hanak ve Çevre Köyleri Derneği 3. Olağan Kongresinde yeniden başkan seçilen Togay Çoban; “Yeni dönemde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız Daha fazla mesai harcayacağız. Bu göreve beni yeniden layık gören üyelerimizeyürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Esenyurt Hanak ve Çevre Köyleri Derneği 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Gerçekleşen kongreye İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Esenyurt AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Alican Gökçe, SS 113 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi eski Başkanları İsmail Çifçi ve Yılmaz Şen, Tiyatro Sanatçısı Murat Aydın ve Hanak Köy Dernek Başkanları katılım sağladı.

İstanbul Ardahan Kültür Evi konferans salonunda gerçekleşen kongrede Divan Başkanlığına Kemal Can, Divan katiliğine Hasan Basrilel ve Cengiz Çelik seçildiler. Faaliyet ve denetim raporuna oy birliği ile geçti. Ardından aslen Hanaklı olan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli hemşerilerine kısa bir konuşma yaptı. Beşli, “Derneğimizin bu 3. olağan kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizde hemşerilerimizi toparlama noktasında büyük emek ve özveri ile çalışan Togay Çoban ve ekibini bir kez daha kutlamak istiyorum. Dernekçilik oldukça meşaketli bir iştir. Ve Hanak Derneği de bunu başardığı için kendilerini yürekten tebrik ediyorum’ dedi.

Esenyurt’ta Hanaklıların varlığını hissettik”

Ardından kısa bir konuşma yapan İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ise; “Hanaklıların Esenyurt’ta toparlanması noktasında büyük emek ve özveri veren Togay Çoban’ı kutluyorum. Kendisinin sayesinde Esenyurt’ta Hanaklıların varlığını hissettik. Bu anlamıyla kendisini tebrik ediyorum. İl Dernek başkanı olarak derneğimizde büyük uyum içerisinde çalışıyor olmamızda Hanaklılar olarak büyük başarıdır. Kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni dönemde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız”

Hanak Dernek Başkanı Togay Çoban ise konuşmasına teşekkür ederek başladı. “Kongremize katılım sağlayan tüm hemşerilerimize ve dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diyen Çoban; “Bugün 3. olağan kongremizi gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerinde bildiği üzere Esenyurt’ta 14 bin Hanaklı hemşerimiz yaşamaktadır. Esenyurt’ta Göle’den sonra en büyük nüfusa sahip ilçe konumundayız. Uzun yıllar hemşerilerimizin burada bir derneklerinin olmamasından kaynaklı nedenlerle derneğimizi kurduk ve bugünlere geldik. Amacımız hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlamak ve onlara destek olmakta ki bunu da başarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dernek olarak gerek yönetim kurulu üyelerimiz gerekse üyelerimizle birlikte ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştık. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hemşerilerimize erzak desteği sağladık. Yine Hanaklı öğrencilerimize burs imkânı tanıdık. Ardahan Kültür Evi binamızda bulunan yerimizde tüm hemşerilerimize elimizden geldiğince cenazelerinde, mevlitlerinde salonlarımızı faydalanmalarını sağladık. Tüm üyelerimizin en çok büyük ilgi gösterdiği futbol turnuvamıza gösterilen ilgi ve alaka bizleri teşvik etti ve geleneksel hale getirme şansını yakaladık. Gençlerimizden oluşan gençlik komisyonumuzun çalışması bizleri gururlandırdı. Kadın komisyonumuzun çalışmaları sayesinde bütün özel günlerde onlara özgü çalışmalar içerisinde olduk. Yeni dönemde çalışmalarımıza daha yoğunlaşacağız. Ve yine Ardahan Kültür Evi bünyesinde hep birlikte oluşturduğumuz kurslardan faydalanmaları için daha fazla mesai harcayacağız. Derneğimize emeği ve katkısı olan herkese yürekten teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca geçmiş dönemde yer alan yönetim kurulu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Hanak Derneğinin yeni yönetiminde ise şu isimler yer aldı.

Yönetim Kurulu; Togay Çoban, Lemyaz Koçak, Tuncer Çelik, Sıtkı Dursun, Turgay Öztürk, Güven Yurtsever, Paşali Beşli, Alibey Gögyıldız, Bahattin Çoban, Çetin Işık, Ergül Aydın, Varol Ataman, Hakan Keskin, Mehmet Yılmaz, Yaşar Aydın

Yönetim Kurulu Yedek; Öztürk Baysal, Gültekin Kılıçkara, Turgay Değirmenci, Balabey Dursun, Hüseyin Karaçay, Yalçın Çelik, Şahset Çendik, Barış Subaşı, Tuncay Çelik

Denetim Kurulu Asil; Erdal Aydın, Zikri Işık, Cahit Baysal

Denetleme Kurulu Yedek; Özgür Kılıç, Yakup Çelik, Atanur Yılmaz

Disiplin Kurulu Asil; Şeniz Değirmeci, Kadir Apaydın, Özkan Çelik

Disiplin Kurulu Yedek; Taner Karadeniz, Barış Subaşı, Cansever Çifçi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa