SON DAKİKA

Haber Ekspress

Handan Toprak, kadın siyasetçileri zan altında bıraktı

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, İstanbul’un tek kadın başkanı olarak 5 yıldır görev yapıyor. Toprak’ın kötü yönetimi halkta kadın siyasetçilere olan güveni hasara uğrattı.

Handan Toprak, kadın siyasetçileri zan altında bıraktı
Bu haber 05 Eylül 2018 - 17:07 'de eklendi.

5 yıl önce göreve gelen ve İstanbul’un tek kadın belediye başkanı olan Handan Toprak, CHP’nin bekleneni veremeyen belediye başkanları listesinde başı çekiyor. Toprak, çizdiği kötü imajı, belediyeyi aşırı borçlandırması ve yolsuzluk iddialarıyla kadın siyasetçilerden de tepki çekmeye başladı. Öyle ki Handan Toprak’ın bu başarısız yönetimi, halkın kadın siyasetçilere olan güvenini kırdı. Zaten Türk siyasetindeki kadınlara olan güvensizlik Handan Toprak’ın pasif belediyeciliğiyle iyiden iyiye zarara uğradı. Hatta İstanbul’da bir daha kadın belediye başkan adaylarının seçilemeyeceğini düşünenler bile var.

Yerel seçimlerde aday olamayacak

Avcılar Belediyesi her ne kadar ‘kadın başkan’ sloganlarını kullanarak, belediye afişlerinde ‘ana’ kelimesine vurgu yapıp anneliği kullanarak cinsiyet sömürücülüğü yapsa da ilk yıllarda hissedilen bu sempatiyi ve pozitif ayrımcıılığı da kaybetti. Toprak’ın zabıta müdürlerinin rüşvet alarak hapse girmesi, sağ kolu ve başkan yardımcısı hakkındaki büyük iddialardan sonra görevden ayrılmak zorunda kalması, belediyenin büyük ihalelerine henüz 1 aylık şirketlerin katılarak trilyonlar elde etmesi, belediyenin bütçesiyle Toprak’ın pahalı estetik ameliyatlar geçirmesi, belediye çalışanlarının 4 aydır maaş alamaması gibi gelişmeler, başkanın kadınlık ve annelik adı altında halkı sömürdüğünü ortaya koydu. Kulislerden edinilen bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Handan Toprak’ı tekrar aday göstermeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa