SON DAKİKA

Haber Ekspress

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ, SİYASİLERİ BULUŞTURDU

Beylikdüzü’nde kurulan LÂL Hayvanları Koruma Derneği tarafından Kuğulu Park’ta ‘Tanışma Kahvaltısı’ düzenlendi.

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ, SİYASİLERİ BULUŞTURDU
Bu haber 29 Ekim 2018 - 16:00 'de eklendi.

YOĞUN KATILIM 

Katılımın yoğun olduğu kahvaltıya siyasiler de ilgi gösterdi. Dernek Başkanı Hasan İlhan katılımcılara teşekkür ederek mikrofonu AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’a verdi.

“HAYVANLARI KORUMA KANUNU’NU AK PARTİ ÇIKARDI”

Işık, dernek yöneticilerini kutlayarak başladığı sözlerine şöyle devam etti:

Ben, AK Parti ilçe başkanı olarak burada kaldığım sürece elimden geldiği müddetçe kendilerine tüm desteğimi vereceğimi ifade etmiştim şimdi de tekrarlıyorum. Doğayı paylaştığımız bu küçük dostlarımızın da bizlerle eşit haklara sahip olduğuna inanıyoruz. 2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu çıkaran partinin AK Parti olmasının da gururunu yaşıyoruz. Tabi yeter mi? Yetmez. Eksiklikler var. Bizler bu eksiklere dikkat çekmek için Hayvanları Koruma Günü’nde bir ‘kafes’ eylemi yaptık. Bunu neden yaptık? Okuduğumuzu anlamadığımız, bakıp da göremediğimiz, algılayamadığımız bir hayat akışında sokak hayvanlarımıza dikkat çekmek için bu eylemi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız da hayvanlara yapılan eziyet ve işkence için acil olarak yasanın çıkarılması noktasında geçen hafta açıklama yaptı ve bizleri ayrıca mutlu etti.

“BU CUMHURİYETİ BİZ YÜKSELTECEĞİZ, BİZ YAŞATACAĞIZ”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Işık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na da değinerek, “Mustafa Kemal Atatürk’e söz verdik, bu Cumhuriyeti biz yükselteceğiz, biz yaşatacağız. Ülkemizin her anlamda daha ileriye gitmesi için çok çalışacağız” dedi.

ERDAGÖZ, DERNEKTEN BELEDİYE BARINAĞINA YARDIM TALEP ETTİ 

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer’in katılmadığı kahvaltıda CHP adına Gürbüz Erdagöz mikrofona geldi. Kısa bir konuşma yapan Erdagöz, Beylikdüzü Belediyesi’nin sokak hayvanları için çok şeyler yaptığını dile getirdi ve dernek yöneticilerinden belediye barınağına yardımda bulunmalarını talep etti. Bu talep; sadece dernek yöneticilerini değil, kahvaltıya katılan herkesi şaşırttı.

AYDIN, ÇOK HEYECANLIYDI 

Erdagöz’den sonra söz alan MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın’ın bir hayli heyecanlandığı gözlemlenirken, o da Erdagöz gibi çok kısa bir konuşma yaptı. Önümüzde seçim sürecine dikkat çeken Aydın, “İktidar partisinin ilçe başkanı, doğal olarak iktidarın hayvan hakları ile ilgili çıkardığı yasayla ilgili konuştu. CHP adına konuşma yapan arkadaşımız da belediye başkanının bir şeyler yaptığını dile getirdi. Ben de; Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası noktasında bu vatana, bu millete sahip çıkan bir liderimiz var diyorum. Onun adı da Dr. Devlet Bahçeli. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

“HAYVANLAR, İNSANLARIN HİZMETİNDE OLMUŞTUR” 

LÂL Derneği Başkanı ve yönetimine, siyasileri bir araya getirdiği için teşekkür ederek sözlerine başlayan İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Abdullah Gökçe, insanlık tarihinden itibaren hayvanların her zaman insanların hizmetinde olduğunu dile getirdi ve “İlçemizde ilk kez hayvanları korumak adına bir dernek kuruldu. Kendilerini tebrik ediyorum ve hem birey hem de siyasi parti temsilcisi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN MODERN BARINAĞINI YAPTIK” 

Gökçe’nin ardından güzel bir fıkra anlatarak konuşmasına başlayan Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, çiçekler, ağaçlar gibi hayvanların da bize emanet olduğunu ifade etti. “Mahallesindeki ya da evindeki hayvana eziyet eden bir insan zalimdir, vicdansızdır, merhametsizdir, ahlaksızdır” diyen Orakçı evlerinde besledikleri Karlos adlı köpeğin, aile bireylerine pozitif enerji verdiğini dile getirdi. Göreve geldiğinde barınağın bulunmadığını hatırlatan Orakçı, “2004 yılında, o şartlarda İstanbul’un hatta Türkiye’nin en modern barınağını yaptık” dedi. Konuyu Cumhuriyet Bayramına getiren Orakçı sözlerini şöyle noktaladı:

Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyet, fazilet rejimidir. Cumhuriyet; Erzurum’un ücra bir köyünden, elektriğin, suyun olmadığı bir köyden, Vehbi Orakçı’yı alıp ortaokulu yatılı okulda okutan, liseyi vakıf yurdunda okutan, üniversiteyi Yıldız Teknik’te okutan, mastırı Beykent’te okutan bir yönetim sistemidir. Bizler, Cumhuriyetimize minnettarız, müteşekkiriz. Birileri; partimizle Cumhuriyet rejimi arasında sorun varmış gibi algı çalışması yapsa da, asla bunun doğruluk payı yoktur. Bizler Cumhuriyetimizin tüm değerlerine bağlıyız ve sadığız. Bu vesileyle burada bizleri bir aya getiren ve kutsal bir görev ifa eden LAL Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum.

“HAYVANLARI SEVMEYEN, İNSANLARI SEVEMEZ” 

LÂL Derneği Başkan ve yöneticilerini kutlayarak sözlerine başlayan Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman, “Peygamber Efendimizin hayvanlara ne kadar düşkün olduğunu benim gibi sizler de biliyorsunuz. Hayvanlar hayatımızın bir parçasıdır. Bir insan gerçek manada hayvanları sevmezse, asla insanları sevemez. Ben, 8 tane köpeği olan bir kardeşinizim. Burada bulunan siyasi parti temsilcileri beni mutlu ettiler. LÂL Derneği’ne destek verdikleri için AK Parti, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarına tek tek teşekkür ediyorum, kendilerini kutluyorum. Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı olarak hepinizin önünde söz veriyorum, bu derneğimizi ve bu kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağım” diye konuştu.

AÇIK ARTIRMA BAŞLADI CHP’LİLER KAYBOLDU

CHP’lilerin; Derneğe katkı için getirilen kedi evlerinin açık artırması başlar başlamaz kahvaltıyı terk etmeleri şaşkınlıkla karşılandı. Bir hayvansever, “Bütün siyasiler, derneğe katkı sağlayacaklarını dile getirirken, CHP sözcüsünün yeni kurulmuş bir dernekten Belediye barınağına yardım istemesi zaten saçmalıktı. Açık artırma başlar başlamaz hepsinin birden kahvaltıyı terk etmesi ise tek kelimeyle skandal” dedi.

NEŞELİ ANLAR YAŞANDI

Açık artırmada tüm ürünler satılırken, siyasiler arasında neşeli anlar yaşandı. Özellikle AK Partililerle MHP’lilerin ve Orakçı ile Kahriman’ın aralarındaki şakalaşmalar herkesi güldürürken, siyasilerin derneğe yardım yapmaları hayvanseverleri mutlu etti.

Kahvaltının ardından dernek yöneticileri kahve içerek yorgunluklarını attı.

Haber: Erol ÖZTÜRK

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa