SON DAKİKA

Haber Ekspress

İBB Sosyal Hizmetler’de Büyük Skandal

İBB Sosyal Hizmetler’de Büyük Skandal
Bu haber 29 Eylül 2020 - 15:28 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yeni bir skandala sahne oldu.

Sosyal Devlet anlayışı ya da Sosyal Belediyecilik bu mudur?

Sosyal yardıma muhtaç olan ve engelli vatandaşların hizmet aldığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde tam bir rezalet yaşanmakta. İBB çatısı altında, sosyal Belediyecilik sorumluluğunu yerine getirmek üzere Sosyal Hizmetler merkezi kurulmuş. Kurulmuş olmasına rağmen nasıl işletildiği konusu sorunlu ve tam bir rezalet Merkeze müracaat eden vatandaşlara bir dizi evrak talebinde bulunuluyor. İstenilen evrakları tamamladığınız taktirde bu seferde sizi bekleme alanına alıyorlar. Ancak sabahın çok çok erken saatinde çıktıysanız ve sıra numarası alabildiyseniz gerçekten de şanslısınız.

İçeride ise tam bir rezaletler silsilesi baş gösteriyor. Herkes sıkış tepiş ve sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor. Görevliler hiçbir şekilde vatandaşları uyarmamakla birlikte sadece izlemekle yetiniyorlar.

Sosyal Hizmetler Merkezine müracaat edenlerin çoğunluğunu engelli vatandaşlar ve mağdur olmuş durumdalar. Acil durumlarda hazır bulunması gereken Ambulans, sağlık görevlisi dahil bulunmuyor.

 Tam Bir Can Pazarı

Ayakta durmaya çalışan, yorgunluktan bayılan, kalabalığın içinde yavrusunu doyurmaya çalışan anneler neredeyse tam bir can pazarı yaşanmakta. Her birinden aynı sesler, feryatlar yükselmekte

Yaşanan ve yaşatılan uygulamanın insani olmadığını defalarca İBB yetkililerine bildirilmesine rağmen verilen ortak cevap ise ‘‘Şikayetiniz kayda alınmıştır’’

Ne bir cevap nede yapılan bir işlem yok.

Biz de soruyoruz……

1)            Sosyal Devlet anlayışı ya da Sosyal Belediyecilik bu mudur?

2)            Bürokratlar bu duruma bir çözüm bulacaklar mı?

3)            Pandemi sürecinde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ve orada her hangi bir vatandaşın virüs kaptığında bunun hesabını kim verecek?

Haber : Taner Özgür

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa