SON DAKİKA

Haber Ekspress

İBB ve İletişim Başkanlığı Uyardı: linke sakın tıklamayın!

İBB ve İletişim Başkanlığı Uyardı:  linke sakın tıklamayın!
Bu haber 03 Ocak 2024 - 14:07 'de eklendi.

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Vatandaşları kandırmak için denenmedik yol bırakmayan dolandırıcılar, bu defa da İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın adını kullandı.

“İBBMEZDA” adı ile binlerce kişiye “E-Devlet kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır” mesajı iletildi. Mesajda yer alan linke tıklayanlar ise E-Devlet sitesine benzer bir arayüzü olan sahte bir internet sitesine yönlendirildi

İBB, belediyenin Mezarlıklar Daire Başkanlığı ismini kullanarak bazı cep telefonlarına gönderilen “e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz” şeklindeki mesaja karşı uyarıda bulundu. Sahte mesajlarla ilgili İletişim Başkanlığı da açıklama yaptı.

İstanbulda yaşayan bazı vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından gönderilmiş gibi gösterilen bir kısa mesaj aldığını duyurdu. Gönderen kısmında ‘IBBMEZDAIBS’ yazılan kısa mesajda “e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz” ifadelerine yer verildi.

Mesajın uzantısı linkine tıklayanlar e-Devlet sistemine benzer bir arayüze sahip sahte bir internet sitesine yönlendirildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI UYARDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden konuyla ilişkin açıklama yaptı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak bazı cep telefonlarına gelen kısa mesajların amacının dolandırıcılık olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Bazı cep telefonlarına gelen, “e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz.” şeklindeki kısa mesajlar, dolandırıcılık amaçlıdır. Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz.”

İBB’DEN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından vatandaşlara gönderilmiş gibi gösterilen sahte kısa mesajla ilgili açıklama yaptı.

İBB, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

”Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz.”

Haber: Dilek Bozkurt

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa