SON DAKİKA

Haber Ekspress

İHA tespit etti, anne ormana gidip terörist oğlunu ikna etti

Bitlis’te İHA’ların yerini tespit ettiği terörist, filmlere konu olacak bir ikna operasyonuyla terör örgütü PKK’nın elinden kurtarıldı. Teröristin yeri annesine bildirildi. Anne, küçük oğluyla birlikte ormanlık alana giderek terörist olan oğlunu ikna edip jandarmaya teslim etti.

İHA tespit etti, anne ormana gidip terörist oğlunu ikna etti
Bu haber 26 Ağustos 2020 - 21:17 'de eklendi.

Terör örgütü PKK mensubu bir teröristin yeri, Bitlis kırsalında insansız hava aracı (İHA) ile tespit edildi. İlk önce; Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca yapılan araştırmalar sonucunda teröristin kimliği saptandı. Terörist D.A.’nın geçmişiyle ilgili detaylı inceleme yapıldığında teröristin bir kadın teröristle duygusal ilişki yaşadığı ve bu ilişkinin açığa çıkmasıyla kadın teröristin PKK üst yönetimince infaz edildiği, kendisinin de 2 ay süreyle örgüt içinde alıkonulduğu tespit edildi.

Terörist sağ ele geçirilmek istendiğinden ikna edilmeye çalışıldı. Aynı anda; geçici olarak Erzurum’da bulunan D.A.’nın ailesine de ulaşıldı. Jandarmanın İkna Timi’nde bulunan biri kadın astsubay, diğeri erkek uzman çavuş, terörist D.A.’nın ailesinin evine gitti. Anne ile görüşüldü ve kadın astsubay, anneye devletin kararlılığını, anne duyarlılığı ile iletti. Anne ve oğlunun, Bitlis’te araziye gitme konusunda çekincesi oldu.

Bu sefer devreye bizzat İl Jandarma Komutanı girdi ve komutanın aileye; oğluna zarar gelmeden kendisine teslim edeceklerini söyledi. İkna olan anne, küçük oğlu ile jandarmanın ayarladığı ticari araca binerek terörist oğlunun bulunduğu yere en yakın noktaya gitti.

Ormanlık alana girmeden araçtan inen anne ve küçük oğlu, yarım saati aşkın süre ormanda yürüyerek D.A.’nın yanına ulaştı. Yine yarım saatlik konuşma sonucunda anne, terörist oğlunu ikna etti ve iki kişi girdikleri ormandan 3 kişi olarak çıktılar. Terörist D.A., jandarma güçlerine teslim olurken; İHA’lar da bu anları görüntülemeye devam etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa