SON DAKİKA

Haber Ekspress

İMAMOĞLU: DAHA ÇOK ÇALIŞMAK İÇİN GELİYORUM

İMAMOĞLU: DAHA ÇOK ÇALIŞMAK İÇİN GELİYORUM
Bu haber 27 Şubat 2019 - 14:29 'de eklendi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’da kendisi gibi Trabzonlu olan 70 yaşındaki Ali Kasap ile yaptığı sohbette renkli anlar yaşandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki seçim turuna, kentsel dönüşümün kapsadığı mahallelerden biri olan Kirazlıtepe’de devam etti.

Vatandaşlarla dernek binasında bir araya gelen İmamoğlu, sorunlarını dinleyip, çözüm önerilerini anlattı.

İmamoğlu, bu toplantının ardından, aynı mahallede ikamet eden İsmet ve Seher Birinci çiftinin tek göz odalı evlerine misafir oldu. İmamoğlu, Birinci çiftinin ağzından kentsel dönüşümle ilgili yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

İstanbul genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştirilerini dile getiren İmamoğlu, “Şu an ki düzende kentsel dönüşüm adı altında, insanların yuvalarını yok ediyor, ne yapacaklarını, neyi kazanacaklarını somut olarak insanlarla paylaşmıyorlar, onları dinlemiyorlar, ne istediklerini bilmiyorlar, son olarak oranın sahibi olan sizlerin malına ortak oluyorlar. Bu olmaz, biz sizin malınıza ortak olmayacağız. Bu konuda bir sorun çıktığında biz büyükşehir belediyesi olarak yine sizlerin yanında olacağız” dedi.

 
”Bizi deneyin”

Öğle namazını Kirazlıtepe Büyük Camii’nde, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç ile birlikte kılan İmamoğlu, yemek molası sonrasında Robert College hazırlık sınıfı öğrencileri Mehmet Can Yılmaz ve Onat Şafak’a (2018 LGS birincisi) röportaj verdi.

İmamoğlu, öğrencilerin ulaşımdan yeşil alana, depremden istihdama kadar birçok konudaki sorularını yanıtladı. Yol üstündeki Trabzon Şalpazarı Durukiriş Köylüleri Derneği lokaline giren İmamoğlu, hemşehrileriyle sohbet etti.

Bu sırada bir vatandaşın, ”Başkanım siz ne kadar gençmişsiniz ya” demesi gülüşmelere neden oldu. Kirazlıtepe’den Kısıklı Mahallesi’ndeki semt pazarına geçen İmamoğlu, burada bir vatandaşın, ”İyi günler canım” seslenişiyle karşılandı. Bir pazarcı da İmamoğlu’na, ”İyi günler abi’ diyerek selam verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İmamoğlu, kendisine gelen fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi. İmamoğlu, ”Vatandaşın durumu nedir diye soran yok” şeklinde sitemde bulunan bir kadın vatandaşa, ”Onu, 5 yıldır sizi yönetenlere söyleyeceksin. Beylikdüzü’ndeki hizmetlerimize bakın. Size bunu yapanlara gereken cezayı verin. Bizi bir deneyin” yanıtını verdi.

 
”Aynı tavanın balıyız”

Bir pazarcı ısrarla ”14 oyum var’‘ şeklinde tekrarda bulunca İmamoğlu, ”Niye sayı verip duruyorsun” dedi. Pazarcının İmamoğlu’na yanıtı esprili oldu: ”5-6 kilo kiwi alın da dostluğumuz pekişsin”. Bu sırada diğer pazarcılar da İmamoğlu’na, ”Bizi kurtarın. Tek ümidimiz siz kaldınız. Pazarcıları bitirdiler” şeklinde sitemde bulundu.

İmamoğlu’nun kendisi gibi Trabzonlu olan Ali Kasap (70) ile yaptığı sohbette renkli anlar yaşandı. İmamoğlu, ”16 senedir AK Parti’ye oy veriyorum. Geçmişteki kuyrukları, çöp dağlarını biliyorum” diyen Kasap’a, ”30 sene geçmiş bunların üzerinden. Yanlışlar yapılmış olabilir. Şimdi ben rakibimden daha hızlı koşup, daha çok çalışmak için geliyorum” şeklinde yanıt verdi.

Kasap, ”Senin genel başkanın seni rahat bırakmaz. Aşağı çeker” deyince, İmamoğlu’ndan, ”Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yaptım. Kimse bana dokunmadı, ‘Şunu yap, bunu yap’ diyen olmadı. Sen, bizi, bizden çok düşünüyorsun. Hacı abi gizli CHP’li” şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Kasap, CHP adayının bu sözleri üzerine, ”Dedem 60’lı yıllarda CHP’liymiş” deyince, yeniden sözü alan İmamoğlu, ”Benim dedem de 60’lı yıllarda AP’liymiş. Aynı tavanın balıyız. Sırf seni mutlu etmek için çok çalışacağım” diye konuştu.

 
”Allah kötüleri nasip etmesin”

İmamoğlu, pazarda bebek arabalarıyla alış verişe çıkan anneleri durdurarak onlarla sohbet etti. Mandalina yedirdiği bebeklerden birinin adının Kerem olduğunu öğrenen İmamoğlu, ”Kerem’den Ekrem çıkıyor” şeklinde espri yaptı. Bir pazarcı, yanına çağırdığı İmamoğlu’na, ”Yüzünün güzelliği kalbine, kalbinin güzelliği yüzüne yansımış” diyerek iltifatta bulundu.

Bir kadın vatandaş, kendilerinden destek isteyen İmamoğlu’na, ”Allah nasip etmesin” şeklinde tepkide bulundu.

Bunun üzerine İmamoğlu, ”Allah kötüleri nasip etmesin. Duamız aynı. Allah kötülerden, arsızlardan, hırsızlardan korusun. Allah, herkesin gönül gözünü açık tutsun” yanıtını verdi.

İmamoğlu’nu, ”Bir dakikanı alabilir miyim” diyerek tezgahına çağıran Fatih Demirbaş adlı pazarcı, kendilerine yakıştırılan ‘terörist’ yakıştırmasına tepki gösterdi.

Kendi yağlarında kavrulan, sabah 5’ta kalkıp akşama kadar çalışan insanlar olduklarını vurgulayan Demirbaş,”Ben, sonuna kadar MHP’liyim ama onlara oy vermeyeceğim. 15 Temmuz’da 1 ay sokaklarda nöbet tuttum ama şimdi ‘terörist’ oldum” dedi.

Pazarın sonundaki AK Parti standına uğrayan İmamoğlu, başarılar dileyip, ‘‘Hilmi Bey’e (AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı) selamlarımı iletin” dedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki seçim turunda, toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde Üsküdar’da esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren İmamoğlu, daha sonra Kirazlıtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarla bir araya geldi. Öğle namazını da mahalledeki Kirazlıtepe Büyük Camii’nde kılan İmamoğlu, yemek molasından sonra Robert Koleji öğrencilerine röportaj verdi. Ardından Kısıklı Mahallesi’ndeki semt pazarına geçen İmamoğlu, vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla renkli sohbetler gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa