SON DAKİKA

Haber Ekspress

İMAMOĞLU: SARI KARTI GÖSTERİN, KIRMIZIYI BEN GÖSTERECEĞİM

İMAMOĞLU: SARI KARTI GÖSTERİN, KIRMIZIYI BEN GÖSTERECEĞİM
Bu haber 07 Mart 2019 - 10:48 'de eklendi.

CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda konuştu: ”Bize sorunları yaşatanlar, 25 yıldır bu şehri yönetenler. 31 Mart, uyarı pazarıdır, ikaz zamanıdır. Bu seçimde sarı kartı gösterin. Sonra ikinci sarıdan kırmızıyı gösterteceğim onlara. Ben, sizi hiçbir zaman üzmeyeceğim. 16 milyon güzel insanıma kötü dil kullanmayacağım, hiçbir arkadaşıma da izin vermeyeceğim.”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’ndaki seçim turunu, Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirdiği miting ile noktaladı. Yaklaşık 2 bin kişini katıldığı mitingde ilk konuşmayı CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş yaptı. ”Kimseyle vaat yarışına girmiyoruz” diyen Taş, ”Kasımpaşalılar’la bir ahlak sözleşmesi yapıyoruz. Halkımıza yalan söylemeyeceğiz. Yapamayacağımız hiçbir sözü vermeyecek, verdiklerimizi yerine getireceğiz. Toplumun çıkarlarını savunacağız. Mal ve mülk biriktirmeyeceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız. Partizanlık yapmayacağız” dedi. Taş, konuşmasını, ”Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı eşliğinde tamamladı. 

”Eve enerjik gidelim”

Ardından sahneye çıkan İmamoğlu, ”Bugünü, biraz zevkli ve mutlu bitirip, evimize enerji yüklenerek gidelim” dedi ve kendisine ”bahar çiçekleri” hediye eden kadınlara teşekkür etti. ”Bahar, Nisan, hepimiz için bereketli bir ay olacak” diyen İmamoğlu, ”Kasımpaşa ve Beyoğlu, özel yerler. Beyoğlu, öğrencilik yıllarımızda kültür ve sanatla buluştuğum, İstanbul’a aşık olduğum yer. Kasımpaşa da özel bir yer. Kimlikli bir yer. Özel bir semtin özel insanlarısınız. Bütün özel insanlarına, bir kişiye değil, İstanbul’da görüp görebileceği en güzel hizmeti yapacağız” şeklinde konuştu. 

”Yaptıklarının misli mislini yapacağız!”

Sorunları değil, çözümleri daha uzun anlatacağını belirten İmamoğlu, ”25 yılda yaptık dediklerinin misli mislisini biz yapacağız. Kaybedilen zamanı kazandıracağız. 24 gün çok çalışmanızı istiyoruz. ‘Unumuzu eledik, eleğimizi astık’ yok. Biz çalışmaya geldik. Neyi eleyip, neyi astıklarını bilmiyoruz ama biz çalışmaya geldik. Bizim, laf yetiştirme derdimiz yok. Eleştiri yapsınlar ama iftira atmasınlar. Anlatsam mı? Vazgeçtim, girmiyorum. Cevaba bile kıymeti yok. Kötü söz sahibine ait. ‘İBB’deki çalışanlara ne olacak’ diyorlar. Dünyanın en huzurlu çalışanları olacaklar. Liyakatlarının karşılığını alacaklar. Sosyal haklarını sonuna kadar alacaklar. En huzurlu emek süreçlerini yaşayacaklar. Yerleri, başımızın üstü” dedi. 

”31 Mart ‘uyarı pazarıdır!”

İstanbul için tüm projelerinin ihtiyaca dönük olduğunu ifade eden İmamoğlu, ”25 yıl yöneteceksiniz, sonra bizim projelerimizi virgül, nokta değiştirerek anlatacaksınız. 25 yıl proje üretmediyseniz, yazıklar olsun. Biz, İstanbul’a ihanet eden sürece son veriyoruz. Şehrin 16 milyon insanıyla tartışan ve çözüm üreten bir İstanbul yaratacağız. Bize sorunları yaşatanlar, 25 yıldır bu kenti yönetenler. 31 Mart, uyarı pazarıdır, ikaz zamanıdır. Kendi partilerine ihanet ederler o partiye oy verirlerse. Çaktırmadan oyunu istiyorum ama gerçek de bu. Sarı kart gösterin. Sonra ikinci sarıdan kırmızıyı gösterteceğim onlara. Ben, sizi hiçbir zaman üzmeyeceğim. 16 milyon güzel insanıma kötü dil kullanmayacağım, hiçbir arkadaşıma da izin vermeyeceğim” diye konuştu. 

”Ben, bir tek halka ve maneviyatım olan Allah’ıma hesap veririm”

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Sizi, asla ortadan ikiye ayırmayacağım. Sizi hep kollarımla saracağım. Herkesten oy isteyin. Ben, herkesten istedim, biliyorsunuz. Anladınız siz onu. (Gülüşmeler). Eli sıkılmayacak, çayı kahvesi içilmeyecek vatandaş yok. Tabii ki oyunu da isteyeceğim. Yorgunlar. Yönetemiyorlar. ‘Talimat verirlerse TV’ye çıkarım’ diyorlar. ‘Patronundan akıl alıyor’ diyorlar. Ben, Genel Başkanım’dan, partimin ilgili kurullarından, toplumdan akıl alırım. Bizde, patron-işçi ilişkisi yok. Beni bir gün arayıp, ‘Şu işi yap’ diyen yok. Zaten Allah’ın kulu diyemez. Rutin imzayı atmaya bile çekiniyorlar. Ben, bir tek halka ve maneviyatım olan Allah’ıma hesap veririm.” 

”Size bir huzur vermeye geldim”

”Size, bir huzur vermeye geldim” diyen İmamoğlu, en başta huzur ve adil bir kent vaat ettiğini vurguladı. İmamoğlu, ”Biri, bana, ‘Başkanım’ diye seslenince, ona dönmeyince, aklım orada kalıyor. Uyku tutmuyor. Bir hatamız varsa affedin” dedi. Bu sırada İmamoğlu konuşmasına ara verdi, sonra da nedenini mikrofondan açıkladı: ”Ablam, ‘Oğlum gibisin’ dedi, tıkandım. Annemi özledim, valla sarılır ağlarım.” İmamoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: ”31 Mart’ta kazandığımızda, birinin kalbini kıracak sevinç naraları atamanıza da izin vermem, onu da söyleyeyim. ‘Hepimiz kazandık’ diyeceksiniz. Bir vatandaşımız kırılırsa, kalbim kırılır. Beylikdüzü’nde, korna çalınmasına izin vermedim, herkese, ‘Evinize gidin. Yarın çalışmaya başlayacağız’ dedim. 31 Mart’ta emekli ediyoruz. 31 Mart’ta yeni bir başlangıç hayırlı olsun…”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa