SON DAKİKA

Haber Ekspress

İran: ABD ve IŞİD aynı cephede yer almakta

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Batı Asya bölgesinde terörizmin türemesi ve büyümesinde kilit rol ifa ettiğine işaretle, ABD ve IŞİD’in aynı cephede yer aldığını belirtti.

İran: ABD ve IŞİD aynı cephede yer almakta
Bu haber 02 Ocak 2021 - 20:21 'de eklendi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin yıldönümü dolaysıyla yayınladığı mesajda, ABD Başkanı Donald Trump’ın itiraf ettiği gibi, ABD’nin el Kaide’den İŞİD’e kadar bölgede terörizmin türemesi ve büyümesinde esas rol ifa ettiğinin bir gerçek olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, IŞİD’in Komutan Süleymani’nin ABD tarafından suikasta uğraması için alkış tutmasının şaşırtıcı olmadığını çünkü ikisinin de aynı cephede yer aldığını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı açıklamada ayrıca, IŞİD’in cinayetleri, İran’ın bu örgütle mücadelesi, Komutan Süleymani’nin IŞİD’in yok edilmesi dolaysıyla yaptığı konuşması ve de Donald Trump’ın Washington’un Irak’ta büyük cinayet işlediğini ve Hac Kasım Süleymani ve beraberindekileri şehit ettiğine dair sözlerini içeren bir video yayınladı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa