SON DAKİKA

Haber Ekspress

‘IŞIK’ HIZINDA İLERLEYECEĞİZ

O; en genç belediye başkan adayı… Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu… Uluslararası Politika üzerine İngiltere’de Yüksek Lisans Eğitimi aldı… Uluslararası bir lojistik firmasının sahibi… Hayvansever ve Cumhuriyet aşığı… AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inandığı isim oldu. Mustafa Necati Işık, Türkiye’ye örnek olmaya geliyor…

‘IŞIK’ HIZINDA İLERLEYECEĞİZ
Bu haber 22 Ocak 2019 - 20:07 'de eklendi.

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Çok önemli açıklamalar yapan Işık, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İMAMOĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

Kendisini kısaca tanıtmasının ardından hiçbir türlü siyasi şaibenin içinde yer almadığını ifade ederek sözlerine başlayan Işık, Uluslararası bir lojistik firmasının sahibi olduğunu söyledi ve “Ne mutlu Beylikdüzü’ne ki müteahhit değilim” dedi. Temiz bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Işık; “Kendi şirketi ve işleri hızla büyürken, başkanı olduğu belediyenin borçları da hızla artan bir müteahhit olmadığım için mutluyum” diyerek Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na göndermede bulundu.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN BENİ AK PARTİ’YE DAVET ETTİ”

Üniversitede okurken, Geleceğin Liderleri Kulübü‘nü kurduklarını dile getiren Işık, bu kulübün 3 sene başkanlığını yürüttüğünü söyledi. Çok değerli çalışmalar ve konferanslar gerçekleştirdiklerini ifade eden Işık, bir gün de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kapısını çaldıklarını ve kendisini bir organizasyona davet ettiklerini, kendisinin de konuyu inceledikten sonra ‘İlk önce benim bir davetim var’ diyerek, kendisini AK Parti Üniversite Gençlik Kolları Başkanı olmaya davet ettiğini dile getirdi. AK Parti’deki siyasi hayatına bu şekilde atıldığını söyledi.

“RAKİPLERİ OLDUĞUNU HATIRLATTIK”

AK Parti’de güzel bir geçmişe sahip olarak ilerlediğini anlatan Işık, 6 yıl gençlik kollarında, sonra ki 6 yıl il başkanlığında en genç il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığını hatırlattı ve “Bildiğiniz gibi geçen seneden beri de Beylikdüzü ilçe başkanı olarak görev yaptım. Bu görevi aldıktan sonra AK Parti’nin seçimlere hazırlanması, burada daha sağlam bir hazırlık yapması ve burada iktidar olanların kendilerini muhalefetsiz görmemesi, kendilerine çeki düzen vermeleri ve AK Parti’nin rakipleri olduğunu hatırlamaları için ekibimizle birlikte ciddi bir mücadele sergiledik” dedi.

“HAYVANLARI KORUMA KANUNU’NU AK PARTİ ÇIKARDI”

Beylikdüzü’ndeki herkese dokunarak çalıştıklarını söyleyen Işık, “Burada mücadele verirken, çok farklı sosyal alanlara dokunmak istedik. Bazen bildiğiniz gibi dalış yaparak denizdeki ve çevredeki kirliliğe dikkat çekmek istedik, Hayvanlar Günü’nde de kafes eylemi gerçekleştirerek, hayvanlara yönelik şiddet eylemlerine dikkat çektik. Beylikdüzü’müzün sadece bizim yaşam alanımız olmadığını, minik dostlarımızın da yaşam alanı olduğunu idrak edecek işler yaptık. Bildiğiniz gibi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 2004 yılında AK Parti tarafından çıkarılmıştı. Yeterli mi? Değil. Şimdi daha kapsamlı bir yasa için çalışmalar sürdürülüyor” diye konuştu.

“SPOR VE EĞİTİME ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Parti büyüklerinin teveccühü ile belediye başkan adayı olduktan sonra da  ciddi bir biçimde çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Işık, “Yeni bir yola çıktık. 31 Mart 2019 gecesi Beylikdüzü’ne tekrar AK Parti’nin hizmet bayrağını dikmek için ciddi bir mücadele ortaya koyacağız. Genç bir belediye başkanı olarak nasip olursa 1 Nisan’dan itibaren öncelik vereceğimiz konular spor, kültür ve eğitim olacak. Gençlerimizi uyuşturucudan korumak için onları spora yönlendirmeliyiz. Elbette kronik sorunlar var ama burada bir vizyon çizeceksek 2050 kısa vadeli, 2100 uzun vadeli bir vizyon ortaya koymak zorundayız. Beylikdüzü’nün kent vizyonu yok. Spor alanında, sosyal alanlarda ilçenin gelişimine açık bir eylem planı yapılmamış. 2014’te şuan ki yönetim göreve geldiğinde nüfus 220 bindi, şimdi ise 400 bin oldu. Ciddi bir nüfus artışı var. İnşaatları da göz önüne aldığımızda nüfus hızlı bir şekilde önce 500 bin, sonrasında 700 bine kadar yükselecek. Bugün 400 bine ulaşan nüfus var ama nüfusu kaldıracak yatırım yok. Beylikdüzü hep hazırı yedi, dayandı ama şimdi alarm zilleri çalıyor. Ulaşıma bakın, Beylikdüzü’ne E-5’ten gireyim deseniz sıkıntı, Bizimkent deseniz sıkıntı. Ulaşımda büyük felaket var. Sabah çocuğu okula bırakalım dediğinizde şu 5 dakikalık yolu yarım saatte gidiyorsunuz. Öncelikle bizler bu nüfus artışına yönelik hızlı bir şekilde elimizden geleni yapacağız. Projelerimiz tamamlandığında bunları da sizlerle paylaşacağız” dedi.

“YAPAMADIKLARI, YAPAMAYACAKLARININ TEMİNATIDIR”

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı diye bir söz var. Bu yönetimin yapamadıkları da yapamayacaklarının teminatıdır” diyen Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

İlçedeki ulaşımı rahatlatmak için metro, hafif raylı sistem ve deniz otobüsünü getireceğiz. Ulaşım anlamında çok entegre bir ulaşım anlayışı ortaya koyacağız. Metro hep konuşulan bir mevzu oldu. Burada Binali Yıldırım gibi güçlü biriyle çalışarak da metro ulaşımını mümkün kılabiliriz. Metrobüsten inen bir komşumuzun sahille bağlantısını sağlayacak yaklaşık 6-7 kilometrelik hafif raylı bir sistemle denize ulaşabileceği bir projeyi tasarlıyoruz. Denize ulaştıktan sonra da komşularımızın Kadıköy’e, Bakırköy’e denizle gidebilmeleri için ulaşım imkanlarını sağlamış olacağız. Bunlar bütçe ve projeleriyle Beylikdüzü’ne çağ atlatacak yatırımlar olacaktır. Beylikdüzü’nün CHP’li adayı, Beylikdüzü’nü denizle buluşturacağını söylemiş. Ben de  günaydın dedim. Bu saate kadar yapamadıysa bu saatten sonra bunu yapması ne kadar kolay olabilir siz düşünün.

“BORÇ BEŞE KATLANDI”

“Mevcut yönetim Beylikdüzü Belediyesi’ni 2014’te devraldığında 100 milyon lira civarında borç vardı. Bugün geldiğimiz noktada bu borç 500 milyonu aşmış vaziyette” diyen Işık, “Neye rağmen aşmış? Belediyenin ciddi gelirlerinin yanında son 5 senede satılan arsalara da bakın. Bunların resmi bedelleri toplamı 500 milyon lira. Yani bu kadar gelir ve bu kadar arsa satışına rağmen maalesef borcu da 5’e katlamışlar. Peki bölgede emek vermiş gazeteciler olarak bana 5 sene içinde yapılan 3 büyük yatırım söyleyin desem bir iki tane sayabilirsiniz. Onlar da AK Parti döneminde başlatılmış, bu arkadaşlar gelip tamamlamış. Maalesef Türkiye çağ atlıyor, dünyada yapılan en büyük 10 projenin 5’i Türkiye’de yapılıyor ama Beylikdüzü’nün hali ortada. Bu saatten sonra bu yönetimin Beylikdüzü’ne bir çivi bile çakma hali kalmamıştır. Çünkü son 5 senelik süreçte bu imkanlara rağmen yapamadılarsa bundan sonra da yapmaları imkansızdır” dedi.

“DESTEK ALACAĞIZ”

“İBB’nin ve Bakanlıkların desteğini buraya getireceğiz ki bu borca rağmen burada yatırımlar yapalım” diyen Işık, bundan sonra belediyelerin kafalarına göre kredi çekemeyeceklerini hatırlattı ve “Ciddi borçlanmaların önüne geçmek için önemli bir yapılanma ortaya koyacağız. Şimdi satacak arsa da kalmadı oradan da beklenilen bir şey yok. Ondan dolayı Ankara ve İBB’nin desteğini alarak büyük bir yapılanma ortaya koyacağız. Bir 5 sene daha bu yönetim anlayışıyla gidilirse Beylikdüzü için çok geç olabilir. Beylikdüzü şuan maske ve algı yönetimiyle yönetiliyor” diye konuştu.

VİRA İSTANBUL PROJESİNE DE DEĞİNDİ

Beylikdüzü Belediyesi’nin ortaklığıyla yapılan ve çeşitli kez durdurulan Vira İstanbul projesine de değinen Işık, “Bizim için insanımız önemli. Daha fazla para kazanmak için vatandaşlarımızı riske atamayız. Vira İstanbul projesindeki bazı blokların heyelan bölgesinde olduğu dile getiriliyor. Biz göreve geldiğimizde bütün blokların zemin etütlerini inceleyeceğiz ve yapılması gereken ne ise onu yapacağız” dedi.

SORULARI CEVAPLANDIRDI

Konuşmasının ardından Işık, Basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aday adaylarının arasında bugün sadece Mustafa Erdoğdu’nun yanında bulunması, diğerlerinin bulunmaması hakkındaki düşünceleri sorulan Işık, “Bütün aday adaylarımız kıymetli dava arkadaşlarımızdır. Elbette biraz üzüntü ve kırgınlık olabilir ama biz hepsiyle bir araya gelip, el ele verip, ilçemize huzuru getireceğiz” şeklinde cevap verdi. Büyükçekmece’de AK Parti İlçe Başkanlığı’nın şikayeti üzerine sahte seçmen kaydı yapıldığı gerekçesiyle bir kişinin tutuklandığı, Ekrem İmamoğlu’nun da ‘Çözüm Merkezi’ adı altında muhtarlara binalar yapıp, yanlarına da birer belediye çalışanı diktiği hatırlatıldı ve konuyla ilgili görüşleri soruldu. Son bir yıldaki tüm seçmen kayıtlarını incelettirdiğini ifade eden Işık, bazı muhtarların belediye başkanı ile çok yakın ilişkiler içinde olduğunu doğruladı.

SON NOKTAYI ERDOĞDU KOYDU

Son olarak kısa bir konuşma yapan Mustafa Erdoğdu, aday gösterilen Mustafa Necati Işık’ın sonuna kadar yanında olacağını ifade etti ve, “Aday adaylığı sürecinde Işık’ın sağından ve solundan ayrılmayan Velittin Başkan ile Vehbi Başkan’ı da şimdi aynı şekilde görmek istiyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa