14:37 - KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA YENİ DÖNEM: “Oğlum Gelecek” Demek Tahliye İçin Yeterli mi?
14:28 - Polis memurunun dövülerek öldürüldüğü TÜVTÜRK’ten bir skandal görüntü daha çıktı
14:15 - CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan transfer için ilk sinyali verdi
01:37 - 7 kişi daha tutuklandı! Aralarında Simge Barankoğlu ile Menderes Utku da var
19:46 - Adalet Bakanı Tunç’tan Atlas Çağlayan’ın ailesine taziye ziyareti
Show TV Ana Haber spikeri Pınar Erbaş, eski eşi Mehmet Akif Ersoy’un bir soruşturma kapsamında gündeme gelmesinin ardından işine son verildiğini duyurdu. Erbaş, kararın kendisine “eski eş ile ilgili haberleri sunmasının istenmemesi” gerekçesiyle bildirildiğini ifade ederek duruma tepki gösterdi.
Görevden Alınma Gerekçesi: Erbaş, izinde olduğu dönemde izninin uzatıldığını ve ardından “eski eş” durumu gerekçe gösterilerek kurumuyla yollarının ayrıldığını belirtti.

”Suçun Şahsiliği” Vurgusu Yaptı
Kendisinin hukuki veya ahlaki bir tartışmanın odağında olmadığını hatırlatan ünlü spiker, suçun şahsiliği ilkesine aykırı bir muamele gördüğünü ve “eski eş” olmanın bir suçlama gibi önüne konulmasının büyük bir haksızlık olduğunu savundu.
Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Eleştirisi:
Erbaş açıklamasında, “Eğer suçlamaların odağındaki kişi bir kadın olsaydı, karşı tarafın (erkeğin) işine son verilir miydi?” sorusunu sorarak medya sektöründeki çifte standarta dikkat çekti.
Stajyerlikten başlayarak muhabirlik ve editörlük basamaklarını tırnaklarıyla kazıyarak çıktığını belirten Erbaş, bu süreci tek başına inşa ettiğini ve yeniden ayağa kalkacağını vurguladı.
İşte Pınar Erbaş’ın Açıklamasının Tamamı:

Haber Editörü: Dilek Bozkurt
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.