SON DAKİKA

Haber Ekspress

İSKİ’DEN GARİP UYGULAMA!

İSKİ Çatalca Müdürlüğü, 08 Eylül 2009’da yaşanan ”Sel Felaketi” sonrası, evini tahliye etmek zorunda kalan Mevlüt Albayrak adlı aboneye gönderdiği faturayla tepki topladı.

İSKİ’DEN GARİP UYGULAMA!
Bu haber 12 Haziran 2018 - 13:37 'de eklendi.

İSKİ Çatalca Müdürlüğü, 08 Eylül 2009’da yaşanan ”Sel Felaketi” sonrası, evini tahliye etmek zorunda kalan Mevlüt Albayrak adlı aboneye gönderdiği faturayla tepki topladı. Aradan geçen 9 yıla yakın zaman içerisinde İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi ve Çatalca Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nın kararını da görmezden gelen İSKİ, son olarak aboneye 1978 TL borç çıkarttı. 2009 Eylül – 2010 Mart dönemine ait 674 TL ana borcun ödenmesi gerektiğini Mevlüt Albayrak’a gönderen İSKİ Çatalca görevlilerinin bu uygulaması halk arasında,  ”İSKİ’nin bu uygulamasını anlamak mümkün değil. Mahkeme kararına rağmen, hala aboneden para tahsil etmeye çalışıyorlar” yorumlarına neden oldu.

”CANIMIZI ZOR KURTARDIK”  

2009 yılında yaşanan sel felaketi sonrası, iki katlı evinin alt katı tamamen sular altında kalan Mevlüt Albayrak, o gün yaşadıkları dehşet sonrası evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

‘Olay günü, iki aile dokuz kişi, aynı evde bulunuyorduk. Canımızı zor kurtardık. Kurtarma helikopteri inecek yer bulamadığı için, kendi imkanlarımızla evi tahliye ettik. Sular çekildikten sonra, ev oturulmaz duruma geldiği için bir daha ikamet etme şansı bulamadık. 2009 yılında ayda ortalama 25 TL. su faturası gelirken 674 TL. borç çıkarttılar. Kullanmadığım suyun faturasını tahsil etmek istiyorlar. İtfaiye raporu, Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi kararına rağmen, istenen bu sözde borç tamamen hukuksuz bir işlemdir’

 ”YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM ”

İSKİ’nin bu uygulaması sonrası mağdur olduğuna dikkat çeken Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

Sözde borcum yüzünden mühürlenen su vanası bir daha açılmadı. Yeni abone talebim de borcum olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. Çatalca şubeye gittiğimde ise, ”Kağıt üzerinde ne varsa, onu ödemekle yükümlüsün” diyerek ters harekette bulundular. 9 yılda bu yana vatandaşı susuz bırakmanın maddi – manevi tazminatını kim verecek? Yetkilileri göreve davet ediyorum.

 

Haber: Feyyaz DÜZGÜN

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa