SON DAKİKA

Haber Ekspress

İstanbul’da bir aday daha geri çekildi: “Oylarımızı Ekrem İmamoğlu’na veriyoruz”

İstanbul’da bir aday daha geri çekildi: “Oylarımızı Ekrem İmamoğlu’na veriyoruz”
Bu haber 08 Mayıs 2019 - 14:07 'de eklendi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun, 4’e karşı 7 oyla İstanbul seçimlerini ve seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal etmesi üzerine iki parti daha açıklama yaptı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) “Saygıdeğer arkadaşlar; 23 Haziran’da üşengeçliğe kapılmadan, o günkü ortaya çıkabilecek özel işlere öncelik vermeden, seçim sandıklarına gidiyoruz, oylarımızı Ekrem İmamoğlu’na veriyoruz…” diyerek, İmamoğlu’na desteğini açıklarken, Emekçi Hareket Partisi de (EHP) 31 Mart’taki İstanbul adayını geri çekerek, “Tüm emek verenlerle, emek verenlerin siyasetiyle, demokrasi adına omuz omuza mücadeleye devam” dedi.

“SÜRECİN SONUNDA GİDECEK OLAN AKP’NİN KENDİSİDİR”

31 Mart yerel seçimlerinde EHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olan Özge Akman’ın, 23 Haziran’da yenilecek seçimlerde aday gösterilmeyeceğini açıklayan EHP, AKP için, “Bugüne kadar yaslandığı sandık meşruiyeti bu kararın kendisi ile sona ermiştir. Bundan sonra olası kazanacağı hiçbir seçim kendisine bir meşruiyet yaratmayacaktır” dedi.

EHP’nin açıklaması şöyle: “AKP kazanamadığı İstanbul seçimini yeniletme kararıyla hem ülke adına hem de kendileri adına gayrimeşru bir sürecin önünü açtı.

Sandık kurulu görevlilerini bahane göstermelerine rağmen, aynı sandıklarda seçilen ilçeleri ve belediye meclislerini değil, sadece kaybettikleri İstanbul seçimini yeniletiyorlar.

Nereden bakarsanız antidemokratik, nereden bakarsanız tutarsızlık.

Seçimi yeniletmeleri AKP’nin yolun sonuna geldiği gerçeğini değiştirmeyecek. Bilinsin ki bu kararı alması nasıl kolay olmadıysa bu kararı uygulaması da hiç kolay olmayacak.

Örgütlü gücünü kaybeden, batan ekonomiden hiçbir çıkışı olmayan, ABD ve Rusya ile dans ettiğini sanarken her gün yeni düşman edinen AKP için içeride bu seçimi yeniletmesiyle kazanacağı hiçbir şey kalmamıştır.

Bugüne kadar yaslandığı sandık meşruiyeti bu kararın kendisi ile sona ermiştir. Bundan sonra olası kazanacağı hiçbir seçim kendisine bir meşruiyet yaratmayacaktır.

Büyükşehirler yeniden “hayır” demiştir. Halkın çoğunluğu rejimin karşısındadır. Bu açık gerçeği, YSK – AKP kararının değiştiremeyeceğini görecekler.

Bugün bu seçimlerde AKP’yi yenen güç, seçim sürecinde ispatlandığı gibi ancak örgütlü bir güç olduğunda değiştirici olacaktır.

Toplumun demokrasi cephesi bütün deneyimlerinin sonucunda ancak kazanıma varabildiğini görmeli, asla yılmamalıdır. Yılgınlık ve bıkkınlık ile kazanılmış bir mücadele tarihte yoktur.

Seçim sürecinde sosyalist dünya görüşümüzle, rant – beton – para siyasetini savunanların karşısında partimiz adına aday gösterdiğimiz emek verenlerin adayı Özge Akman, yenilenen seçimlerde aday olmayacaktır.

Partimiz hala adayların, rant – beton – para siyasetinden ve patronlarla el sıkışmaktan geri durmayacağı görüşündedir fakat bu seçimi normal bir seçim olarak ele almamaktadır.

Bu seçim halkın iradesine el koymaya çalışanlarla halkın iradesine sahip çıkanlar arasında olacaktır. Emek verenlerin iradesine sahip çıkmak için verilecek demokrasi mücadelesi kritik bir noktada durmaktadır.

Bundan önce Kürt illerinde seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK’lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün seçimi yenilemek arasında hiçbir fark yoktur.

Seçim sürecinde ortaya koyduğumuz görüşlerimizi ve emek verenlerin siyasetini daha çok anlatacağımız bu antidemokratik süreçte, değiştirici olan üretenlerin örgütlü gücü için mücadelemize devam edeceğiz.

Biliyoruz ki üretenlerin, şehirlere emek verenlerin demokrasiye ihtiyacı vardır, bu dönemeçte tek adam rejiminin karşısında şehirlere emek verenler inisiyatif alarak gücünü gösterecektir.

Tüm piyasacılara karşı emek verenlerin siyasetiyle partimiz mücadele hattını büyütecektir.

Bu süreç adaylardan bağımsız bir süreçtir. Bu açıdan aldığımız karar, herhangi bir adayın desteklenmesinden önce, bu rejimin yarattığı antidemokrasiyi ortadan kaldırmak mücadelesinin kararıdır.

Sürecin sonunda gidecek olan AKP’nin kendisidir. Bunun için tüm emek verenlerle, emek verenlerin siyasetiyle, demokrasi adına omuz omuza mücadeleye devam.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa