SON DAKİKA

Haber Ekspress

İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 107’ye yükseldi

İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 107’ye yükseldi
Bu haber 04 Mart 2020 - 23:01 'de eklendi.

İtalya’da koronavirüs sonucu hayatını yitirenlerin sayısı 107’ye, toplam vaka sayısı da 3089’a yükseldi. Ülkede yarından itibaren tüm okulların ve üniversitelerin 15 Mart’a kadar kapatıldığı açıklandı.

 

İtalya’da son iki haftadır artarak devam eden yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 107’ye yükseldi. Başbakan Giuseppe Conte ve Eğitim Bakanı Lucia Azzolina düzenledikleri ortak basın toplantısında, İtalya’daki tüm okullar ve üniversitelerde eğitime 15 Mart’a kadar ara verildiğini açıkladı.

BAŞBAKAN KORONAVİRÜSTE SON DURUMU AKTARDI

Ülkede, patlak veren Kovid-19 vakalarında bilanço ağırlaşmaya devam ederken, bugün kaydedilen ölü sayısı, şu ana kadar kaydedilen en yüksek sayı oldu. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, Roma’da günlük düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Borrelli, ölü sayısının düne göre 28 kişi daha artarak 107’ye çıktığını bildirdi. Borrelli, dün 160 olarak açıkladığı iyileşen sayısının ise bugün eklenen 116 kişiyle 276’ya yükseldiğini aktardı.

EĞİTİME 15 MART’A KADAR ARA VERİLDİ

İtalya Eğitim Bakanı Lucia Azzolina, Başbakan Giuseppe Conte ile başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile tüm üniversitelerde eğitim-öğretime yarından itibaren 15 Mart’a kadar ara verildiğini açıkladı.

HÜKÜMET TEBDİRLERİ AÇIKLAMAYA HAZIRLANIYOR

Başbakan Conte başkanlığında gün boyu ülkede hızla yayılan Kovid-19’a yönelik tedbirleri görüşen hükümetin, ilerleyen saatlerde yeni önlemleri içeren kararname açıklaması bekleniyor. Hükümetin öngördüğü önlemler arasında kişilerin el sıkışmaması, 65 yaş üstündekilerin evde kalması, tüm spor faaliyetlerinin ve kongrelerin durdurulması bulunuyor. Ayrıca virüs salgınının ekonomiye olumsuz etkilerini frenlemeye dönük tedbirler de kararnamede yer alacak.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa