SON DAKİKA

Haber Ekspress

İzmir eski Baro Başkanı Aydın Özcan: Baroları ele geçirme projesi

İzmir eski Baro Başkanı Aydın Özcan: Baroları ele geçirme projesi
Bu haber 30 Haziran 2020 - 13:10 'de eklendi.

Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığına sunulmasının ardından ilk tepki İzmir eski Baro Başkanı Aydın Özcan’dan geldi.

Aydın Özcan, Baroların ve  avukatların itibarsızlaştırılmasına dikkat çekerek Barolar susturulmak isteniyor açıklamasında bulundu.

İşte o açıklama;

Adeta böl parçala yönet, baroların sesi kısılsın, haksızlığa uğrayan vatandaşların, şiddete uğrayan kadınların, istismara uğrayan çocukların sesi olmasın, çevre katliamlarına dur demesinler, denizleri kirleten yakıt sızıntılarına yol açan ve  asbestli gemilerin söküm işlerine dur demesinler, uğraşmasınlar, hukukun üstünlüğünü savunmasınlar diye savunma mesleğinin yegane meslek örgütü olan baroların ve  avukatların itibarsızlaştırılması adına barolar susturulmak isteniyor. Bu uğurda kazanılmış haklar, hukuk ve demokrasi kuralları bir bir yok ediliyor.

Bu yasa teklifi ile birilerinin koltuğu korunmak isteniyor, kişiye özel yasa çıkarılamaz, antidemokratik bir tavırdır, kabul edilemez. Yargıyı ele geçiren FETÖ’nün, baroları da ele geçirme projesidir. #savunmasusturulamaz #savunmaözgürlüktür

Akp ve Mhp milletvekillerinin ortak imzasıyla Meclis Başkanlığına veriliyor.

1- 5 binin üzerinde. Üyesi bulunan barolarda 2 bin üye ile yeni baro kurulabilecek.

2- Her baroya 2 delegenin verildiği sistem değiştirilecek. Her baroya 3 delege verilecek. Başkanlar doğal delege olacak.

3- Baro seçimlerinde nispi temsil sistemine geçilmeyecek, çarşaf liste uygulaması devam edecek.

4- 300 üyeye bir delegenin verildiği sistem değişecek 5 bin üyeye bir delege verilecek.

5-TBB en az 25 baronun yazılı istemi üzerine olağanüstü toplantıya çağırabilecek ama seçim yapılamayacak.

6- 5 binden fazla avukat bulunan illerde asgari 2 bin avukatla bir baro kurulabilecek. Kuruluş müracaatında, kuruluş talebini içeren dilekçe ile 2 bin avukatın imzasının ve bu avukatların belirlediği 4 kişilik kurucular kurulunun isimlerinin yer aldığı liste TBB’ye verilecek. Birlik, kuruluş işlemlerini yerine getirmek üzere kurucular kurulunu görevlendirecek. Kurucular kurulu en geç 6 ay içinde yeni baronun kuruluşunu tamamlayacak.

7- Avukat sayısının 2 binin altına düşmesi halinde birlik, asgari avukat sayısının 6 ay içinde sağlanmasını yazılı olarak ilgili baroya bildirecek. Verilen süre içinde eksiklik giderilemezse baronun tüzel kişiliğine birlik tarafından son verilecek. Tüzel kişiliği sona eren baroya kayıtlı avukatlar ve stajyerler ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde o ilde bir baro varsa o baroya, birden fazla baro varsa diledikleri baroya kaydolacak.

Haber : Ece İçmez

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa