SON DAKİKA

Haber Ekspress

KAAN: ATATÜRK GENÇLİĞİ AKGÜN’E KARŞI

AK Parti’den Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olan ve açıklamalarıyla ilgi odağına dönen 34 yaşındaki Av. Olcay Kaan, CHP’nin Akgün’ün dışında aday adayı çıkaramamasını eleştirdi.

KAAN: ATATÜRK GENÇLİĞİ AKGÜN’E KARŞI
Bu haber 22 Kasım 2018 - 23:42 'de eklendi.

Gazetemizin röportaj teklifini geri çevirmeyen AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Av. Olcay Kaan; gençliği, samimiyeti, içtenliği ve projeleriyle, Büyükçekmece’nin sorunlarına vakıf olduğunu ispatladı ve CHP’nin Akgün’den başka aday adayı çıkaramamasını, “Atatürk geçliği, Akgün’e karşı” diyerek eleştirdi ve “CHP ilçe teşkilatındaki dostlarımızla yaptığımız sohbetlerde; kısır bir döngü olduğunu, bunu aşamadıklarını, mevcut belediye yönetiminin koltuğu bırakmak istemediğini ve bu konuda çok baskıcı oldukları şeklinde ifadeler kullanıyorlardedi.

BÜYÜKÇEKMECE’YE ÇOK UYGUN BİR PROFİL

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında devlet tarafından el konulan İpek – Koza şirketine kayyum olarak atanan ve Zaman gazetesinin matbaasına yapılan operasyonda görev alan Avukat Olcay Kaan ile Büyükçekmece’yi konuştuk. Karşımızda; milliyetçi, muhafazakar ama aynı zamanda bildiğimiz AK Parti’li profiline aykırı, lakin Büyükçekmece’ye çok uygun bir profille karşılaştık.

“RAKİBİM BELEDİYE İÇERİSİNDEKİ ÇETELERDİR”

Haber Ekspress: AK Parti’den pek çok belediye başkan aday adayı var. Kendinize hangisini rakip olarak görüyorsunuz?

Olcay Kaan: Öncelikle şunu ifade edeyim ki; benim rakibim 25 yıldır Büyükçekmece’de saltanat süren RANT LOBİSİDİR. Partimizin aday adayları, aynı gemide yol aldığımız kardeşlerimizdir. Onlarla biz rakip olamayız. Ben her defasında şunu özellikle vurguluyorum; biz kendi içimizde gerçek ve samimi ittifakı bir kişi üzerinde sağlarsak bu seçimi kazanmama ihtimalimiz yok.

“ALBATROS PARKI İÇİN REFERANDUM YAPILSIN”

Haber Ekspress: Sizin de dediğiniz gibi; 25 yıldır Büyükçekmece’yi Hasan Akgün yönetiyor. Demek ki halk memnun?

Olcay Kaan: 25 yıldır Büyükçekmece’yi yöneten Hasan Akgün, halkın kullanacağı kalıcı bir eser bırakmadı. Halk memnun değil ama alternatif yok diye görüyor. Tüm halkımızın gezip, dolaştığı, hafta sonunu geçirdiği bir alan var mı? En basit örneği; Albatros Parkı’nı yok edip, oraya otel yapmak istediler. Atatürk Mahallesi’nin ve sahilin yegane yeşil alanını satıp ranta çevirmeye çalıştılar. Ben de, Büyükçekmece halkı da o parkın yeniden yeşil alana çevrilmesinden yanayız. Şuan mahkemelik olan Albatros Parkı için çevredeki evler tek tek gezilip mahalle sakinlerinin görüşü alınıp o doğrultuda karar verilmelidir. Ortada bir durum söz konusu olursa mahalle halkının karar vermesi için referanduma gidilmelidir.

“DENİZİMİZ MAVİ, KIYI ŞERİDİMİZDEKİ EVLERİMİZ BEYAZ OLSUN, BÜYÜKÇEKMECE’MİZ BODRUM OLSUN”

Haber Ekspress: Hasan Akgün’ün, “Büyük Büyükçekmece Ailem” diye bir sloganı var. Siz bir slogan geliştirdiniz mi?

Olcay Kaan: Biz de bir sloganla yola çıktık ve dedik ki; “Denizimiz mavi, kıyılarımız beyaz olsun, Büyükçekmece’miz Bodrum olsun”. Biz bunu söylerken hem ekonomik, hem turizm hem de tanıtım olarak düşündük. Bu bir vizyondur. Biz kıyı şeridindeki evleri ve dükkanları Mimarsinan ve diğer kıyı şeridinde olan mahalleler dahil belediye eliyle beyaz bir görünüme sokarsak, başka ilçede yaşayan vatandaşlarımız sadece fotoğraf çektirmek için bile Büyükçekmece’ye geleceklerdir. Benim Pınartepe mahallemin coğrafi güzellik olarak bir Bodrum ya da Yunan adası Mikonos’tan (Mykonos) farkı yok ki. İstanbul ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızın günü birlik tatillerini burada geçirmelerini istiyoruz. Bu; esnafımızın kazancını iki katına çıkartacaktır.

“AK PARTİ’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GLOBAL DÜŞÜNMELİDİR”

Haber Ekspress: Önemli bir söylemde bulundunuz. Gerçekten de Büyükçekmece konumu itibariyle çok güzel bir coğrafyada yer alıyor. Buna rağmen neden daha ileriye gidemiyor?

Olcay Kaan: Mevcut belediye yönetiminin, belki de yaşı itibarıyla ufku daralmış, vizyonu kalmamış. Oysa AK Parti vizyonu Türkiye’yi aştı, globalleşti. Dolayısıyla AK Parti’nin belediye başkan adayı da artık global düşünmelidir. Biz buraya kanalizasyon yapmaya değil vizyon koymaya geliyoruz. Yol yapmak, kanalizasyon yapmak zaten belediyenin asli görevidir. İnsanlarımız dışarı çıktıklarında rahat hareket edebilecekleri, nefes alabilecekleri bir Büyükçekmece görmek istiyorlar. Farklı sosyal veya spor organizasyonları görmek istiyorlar. Örneğin, neden kürek yarışmaları Büyükçekmece Gölü’nde yapılmasın? Bunu Küçükçekmece Belediyesi başarıyor da neden Büyükçekmece Belediyesi başaramıyor? Çünkü beceriksizler. Proje geliştiremeyince de suçu hükümete atıyorlar. Halkımızın bu söylemlere karnı tok.

“BELEDİYEDE RANT TAYFASI VAR”

Haber Ekspress: Yani size göre belediye gerçekten çok mu kötü yönetiliyor? 

Olcay Kaan: Belediyecilik bir ekip işidir ama siz; “küçük olsun, benim olsun” mantığıyla hareket ettiğiniz müddetçe bir adım ileri gidemezsiniz. Büyükçekmece’de bir belediye var, onun içerisinde ise bir rant tayfası var ve bu rant tayfası maalesef Cumhuriyetimizin, Atatürk’ümüzün ve Atatürk’ten kalan Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini kullanıyor. Sahaya ideolojik olarak çıkıyorlar ama kazandıktan sonra ideolojiyi unutup ranta devam ediyorlar. Belediye borç batağında, doğru düzgün maaş ödeyemiyorlar. Siz; evine ekmek götüren belediye işçisine maaşını ödemeyip saza, caza para bulabiliyorsanız bu temsil ettikleri partinin ortasında yazan HALK kelimesine aykırı bir tutum demektir!

“BÜYÜKÇEKMECE’DE SADECE YAŞAMIYORUM, BÜYÜKÇEKMECE’Yİ YAŞIYORUM”

Haber Ekspress: Büyükçekmece deyince neler geliyor aklınıza?

Olcay Kaan: Ben Büyükçekmece’de sadece yaşamıyorum, Büyükçekmece’yi yaşıyorum. Büyükçekmece’de gün batımını ve gün doğumunu izlemekten büyük keyif alıyorum. Güzel bir sahil şeridimiz var. Gerekli tanıtım ve yatırım yapıldığı takdirde, sadece gün batımını sahilden izlemek için dahi çevre ilçelerden binlerce vatandaşımız özellikle de fotoğraf kulüpleri ilçemize akın edecektir. Büyükçekmece; yazarların ve şairlerin ilham alacağı bir kenttir. Yüksekten Büyükçekmece Gölü’ne baktığınızda Mimar Sinan’ın yaptığı o muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde birçok hatıra görürsünüz. Ben istiyorum ki; o hatıralar daha güzel bir peyzaj çalışmasıyla yaşasın ve yaşatılsın.

“TRABZONSPOR’A ARAZİ TAHSİS EDECEĞİZ”

Haber Ekspress: Aday adaylığı başvurunuzda da size ‘Trabzon Lobisi’  sorulmuştu. Bu lobiyi yıkabilecek misiniz?

Olcay Kaan: Benim amacım Trabzon lobisini karşıma almak değil, yanıma almaktır. Çünkü bizler düğünlerimizde ve cenazelerimizde hep yan yanayız. 25 yıldır Büyükçekmece’yi yöneten Belediye Başkanı Hasan Akgün, neredeyse her seçim öncesinde Galatasaray Spor Kulübü’ne arazi tahsis ediyor ama seçimlerin ardından o tahsis bir türlü gerçekleşmiyor. Biz; Allah izin verir, halkımız teveccüh eder de göreve gelirsek hem Galatasaray’a hem de Trabzonspor’a arazi tahsis edip, gerekenleri yapacağız. Trabzonspor İstanbul’a deplasmana geldiğinde konaklayacak ve antrenman yapacak tesise sahip olacak. Bu tesisler belediyemize külfet getirmeyecek, sponsorlar tarafından çözülecektir. Böylelikle hem ilçemizdeki hem İstanbul’daki hem de çevre illerdeki Trabzonspor’a gönül vermiş kardeşlerimizi bir araya getireceğiz. Tamamlandığında ise hem ilçemizin tanıtımına hem de esnafımıza çok büyük katkısı olacaktır. Bunlar hayal değil yapılabilecek projelerdir, maliyeti az getirisi büyük olan yatırımlardır.

“ATATÜRK, KOSKOCA ÜLKEYİ TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETTİ”

Haber Ekspress: Hasan Akgün’ün seçim öncesi vaatleri havada mı kalıyor diyorsunuz?

Olcay Kaan: Maalesef öyle. Tekrar seçilebilmek için vaatler veriyor ama hiçbiri gerçekleşmiyor. Oysa vaat vereceğine artık çekilse ve genç bir adayla yola çıksalar daha hoş olmaz mı? Kendisinden yaklaşık 30 yaş küçük bir genç olarak mevcut başkana şunu soruyorum: Mustafa Kemal Atatürk ölmeden önce bu ülkeyi Türk gençliğine emanet etti. Peki kendisi neden koltuğunu bir gence teslim etmek istemiyor? CHP’li bir genç yok mu o koltuğa aday olabilecek?

“SEÇİLİRSEM KOLTUĞU KENDİSİNE HEDİYE EDECEĞİM”

Haber Ekspress: Koltuk sevdası bir apartman yöneticisinde dahi var. Akgün’de olmasını neden anormal karşılıyorsunuz?

Olcay Kaan: Sevda olur ama 25 yıl o makamda oturulmaz. İnsan koltuğa bu kadar aşık olmamalı. Sayın Akgün çok arzu ediyorsa, biz o koltuğu kendisine hediye ederiz. Benim koltuk sevdam yok insan sevdam var.Belediye başkanlarının görevi sadece yol, kanalizasyon, üst geçit vs. yapmak değil. Biz; esnafımıza sahip çıkıp, onların yüzünü güldüreceğiz. Onlar gülsün ki, halkımız da gülsün. Birçok dernek ve STK’lar var ilçemizde. Bunlara gönül vermiş insanlarımız var. Ben başkan seçilirsem sahada bulunacağım ve onlarla beraber tüm sorun ve istekler konusunda aynı masada aynı çatı altında olacağım. Ülkemizin en güzel renklerinden olan Alevi Bektaşi kardeşlerimiz ihmal edilmiş, onların varsa arzuları bunları yerine getireceğiz. Sorunlar çok ilçemizde ama diyoruz ki “çözüm biziz”. Bizim siyasetimiz insan sevgisine dayalıdır, koltuk sevgisine değil.

AMAÇ; HEM ÜRETİCİYE HEM ESNAFA HEM DE TÜKETİCİYE KAZANÇ SAĞLAMAK

Haber Ekspress: Vatandaşın ve esnafın yanında olmak, onlara dokunmak çok önemli. Peki, ilçeye maddi getirisi olabilecek başka projeleriniz varsa, bunlara kısaca değinir misiniz? 

Olcay Kaan: Elbette. Örneğin; ilçemizde boş duran çok büyük arazilerimiz var. Buralarda hayvancılık yapabilir, tavuk çiftlikleri kurup yumurta üretebiliriz. Belediyeye ait ‘Et Süt Balık Kurumu’ gibi tesisler kurup, esnafımıza bayilik verip yüzünü güldürebilir, ilçe halkımıza da daha ucuza et ve balık yedirebiliriz. Kullanılmayan arazilerimizde tarımı teşvik edip, meyve ve sebze üretebiliriz. Bunlar zor olmayan, hatta çok kolay ve masrafsız projelerdir.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM, ADA BAZINDA YAPILMALIDIR”

Haber Ekspress: Büyükçekmece’nin başlıca sorunu nedir size göre?

Olcay Kaan: Bana göre en önemli sorun; olası bir depremdir. Olması beklenen büyük depremdenen fazla etkilenecek ilçelerin başında gelen Büyükçekmece’dir. Uzmanlar olası bir depremde sadece bu çevrede 10 binden fazla insanımızın hayatını kaybedeceğini vurguluyorlar. Buna biran önce belediye kefilliğinde hızlı bir çözüm bulmak yerine, Kentsel Dönüşüm adı altında yandaşlara Rantsal Dönüşüm sağlanmaktadır… Büyükçekmece’de, bahçeli bir apartman yıkılıp yerine ağaçları kesilmiş, bahçesi yok edilmiş, tamamı betonlaştırılmış yeni bir apartman yapılmakta. Yapılan yeni binalarda müteahhit zarar etmesin diye bir kat fazla çıkılmasına izin veriliyor. Sokak aynı, cadde aynı, okul sayısı aynı ama binalara birer kat fazla çıkılarak hem araç sayısı hem de nüfus artışına sebep olunuyor. Dolayısıyla; Kentsel Dönüşüm parsel bazında değil, ada bazında yapılmalıdır ve yollar ile kamusal binalar ona göre projelendirilmelidir.

“KUMBURGAZ’A ÜZÜLÜYORUM”

Haber Ekspress: Bir diğer sorun nedir diye sorsak?

Olcay Kaan: Kumburgaz derim. Bir zamanlar İstanbul’un sayfiye yerlerinin başında gelen Kumburgaz, şuanda tabiri caizse harabe durumda. Oradaki binalar da deprem riski taşımakta. Kumburgaz’ın getirildiği bu duruma çok üzülüyorum. Oysa Kumburgaz tekrar cazibe merkezi olabilir ve olmalıdır da!

“KORKU İMPARATORLUĞU KURULMUŞ”

Haber Ekspress: Deprem riski dışındaki sorunlar nedir size göre?

Olcay Kaan: Doğal afetlerin dışında bir de yerel afetler var! Örneğin esnaf rahatsız ama bunu söyleyemiyor. Şayet dile getirirse, ertesi gün zabıtalar o esnafın önünden ayrılmıyor. Maalesef Büyükçekmece’de bir korku imparatorluğu kurulmuş. Bu korku imparatorluğunun kurucusu Hasan Akgün’ün, demokrasiden dem vurmasına anlam veremiyorum. Sahil gasp edilmiş durumda ama halkımız tek kelime edemiyor…

“SEVGİ İMPARATORLUĞUNU KURACAĞIM”

Haber Ekspress: İddia ettiğiniz bu korku imparatorluğunu yıkabilecek misiniz?

Olcay Kaan: Ben bir belediye başkanı olarak halkın içinde rahat dolaşamıyorsam, bir kahvehanede oturup halkımızla birlikte çay içemiyorsam, her mekana girip özellikle gençlerimizle konuşamıyorsam benim o ilçede belediye başkanı olmuş olmamın hiçbir önemi yok! Bir genç olarak; ilçemizdeki tüm mekanlara girip, halkımızla diyalog içinde kalıp, onların dertlerini ve sorunlarını dinlemek boynumun borcudur. “Artık gençlere yol ver değerli Büyükçekmece halkı” diyorum ve korku imparatorluğunu yıkıp, sevgi imparatorluğunu kuracağımın sözünü veriyorum.

“HERKESLE KAVGALI”

Haber Ekspress: Başkan Akgün, gerçekleştirmek istediği faaliyetlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mani olduğunu ifade ediyor ve İBB’nin CHP’li belediyelere zorluk çıkardığını dile getiriyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Olcay Kaan: 25 yılda Büyükçekmece’yi kasabadan öteye taşıyamayan mevcut Belediye Başkanı, haftada bir ilçe emniyet müdürünü değiştirtebiliyordu. Hatta Kaymakamları bile… O gücünü kaybettiği için, tabiri caizse timsah göz yaşları döküyor. Verdiği sözleri yerine getiremeyince İBB’yi suçluyor. Sen İBB ile, hükümet ile, Bakanlık ile kavga edersen sana kimse yardımcı olmaz. AK Partili belediye başkanı olsan bile! Biz kimseyle kavga etmeden, her kesimle iyi geçinerek Büyükçekmece’yi kasaba olmaktan kurtarıp, cazibe merkezi yapacağız. Bunu; üst makamdakilere emir vererek değil, rica ederek başarabilirsiniz. Fakat Sayın Akgün emir vermeye alıştığı, ve bu huyundan bir türlü vazgeçemediği için başkalarını suçlamayı uygun görüyor.

“BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN MODERN BİR OKUL”

Haber Ekspress: Sorularımızı bu kadar samimi, bu kadar içtenlikle cevaplandırdığınız için çok teşekkür ederiz. Son olarak; başkan seçilmeniz durumunda hayata geçirmeyi planladığınız ilk projeyi bizlerle ve okurlarımızla paylaşır mısınız?

Olcay Kaan: Pek çok projemiz mevcut fakat hayata geçirmeyi planladığım ilk icraatlarımdan biri, modern bir okul yapmak. Avrupa standartlarında bir eğitim kurumu inşa edip, ortaokul ve lise düzeyindeki başarılı öğrencilerimizi, maddi durumuna bakmaksızın bu okulumuzda yatılı olarak eğitip, gelecekte Büyükçekmece’mize hizmet eden bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istiyorum. Gençlerimizin önünü açmak en önemli hedefim. Ve tabi hayvanlarımız… İlçemizde nefes alan her hayvan bize Allah’ın emanetidir. Onlara sahip çıkmak ve hayvanseverlerimizle birlikte proje geliştirmek en büyük görevlerimizden biri. En büyük arzum tüm hayvanseverlerimizi bir araya getirip, kedi köpek kuş ne varsa onlarla beraber sahilimizde her yıl bir organizasyon yapmak.

Röportaj: Erol ÖZTÜRK

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa