SON DAKİKA

Haber Ekspress

KAAN: BUNLAR SEÇİMDEN ÖNCE HALKÇI, SEÇİMDEN SONRA RANTÇILAR

Yaklaşık 3 yıl önce FETÖ soruşturması kapsamında el konulan İpek – Koza Medya Grubu’na kayyum olarak atanan genç ve başarılı avukat Olcay Kaan, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığına giderek aday adaylığı başvurusunu yaptı.

KAAN: BUNLAR SEÇİMDEN ÖNCE HALKÇI, SEÇİMDEN SONRA RANTÇILAR
Bu haber 17 Kasım 2018 - 12:51 'de eklendi.

Genç ve dinamik Belediye Başkan Aday Adayı Olcay Kaan, yine kendisi gibi genç ve başarılı AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’e dosyasını verirken, “Artık gençlerin zamanı” dedi ve ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“AYNI GEMİDE YOL ALMAKTAYIZ”

Aday Adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Biz aynı gemide yol almaktayız. Ben aday gösterilirsem tüm aday adayı arkadaşlarımızın benim etrafımda kenetlenmelerini istiyorum. Ben aday gösterilmezsem, aday gösterilen arkadaşımızın yanında, seçimin son gününe, son saatine kadar onun yanında olacağım.

“AMACIMIZ KOLTUĞU GASP ETMEK DEĞİL, KOLTUĞUN HAKKINI VERMEK”

Bizim amacımız koltuğu gasp etmek değil, koltuğun hakkını vermek. Büyükçekmece, yıllardır kasabadan öteye geçememiş bir ilçe ve maalesef hemşeri lobisiyle yönetilmekte. Oysa burada memleketimizin her yöresinden vatandaşlarımız yaşamakta. Bizim buradaki en büyük rakibimiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak görünse de, aslında Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini, Cumhuriyetimizin değerlerini kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden, belediyenin içerisindeki çıkar gruplarıdır. Bunlar maalesef seçimden önce halkçı, seçimden sonra rantçı olan bir yapıdır. Bunu en iyi şekilde halkımıza anlatmak mecburiyetindeyiz.

“ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLLERİ YOK”

Bir esnaf belediyeyi en ufak şekilde eleştirse, ertesi gün zabıtalar o dükkanın önünden geçiyorlar. Büyükçekmece esnafı böyle bir baskıyla karşı karşıya. Allah kısmet eder de önce Aday sonra da Başkan olursak, Belediyenin içerisinde bütün siyasi partilerden donanımlı kişileri bir araya getirip yönetim kurulu gibi üst bir kurul oluşturmayı ve ilçemiz için hep birlikte karar almayı hedefliyorum.

“KIYI ŞERİDİNDEKİ EVLERİMİZ BEYAZ OLSUN”

Denizimiz, sahilimiz var. Kıyı şeridindeki evlerimiz Bodrum’daki gibi beyaz olsun. Büyükçekmece gerçekten İstanbul’un, Bodrum ve Marmaris gibi turistik bir mekânı olabilecek yeri. Neden uluslararası ölçekte su oyunları yapmıyoruz burada? Sahil esnafımızın işyerleri sadece hafta sonları doluyor. Neden hafta içi de dolmasın? Neden sadece yaz aylarında kazansınlar?  Yatırım yapalım buralara. Üniversite açalım, metroyu getirmeyi çalışalım. Burada yapılabilecek çok şey var ama maalesef 25 yıldan beri koltuğu bırakmak istemeyen rantçı bir yapı var belediyenin içerisinde. Bizim bunu halkımıza anlatarak aşmamız gerekiyor.

“CHP’LİLER DE RAHATSIZ”

AK Parti büyük bir cesaretle genç bir arkadaşımızı Büyükçekmece’de İlçe Başkanı yaptı. Özellikle CHP’deki arkadaşlarımız önlerinin açılmamasından rahatsızlar. Çoğuyla tanışıyoruz, düğünlerde derneklerde muhabbetimiz oluyor. “Genel Merkez bir şey diyor, Hasan Akgün başkan oluyor, bir şey söyleyemiyoruz” diyorlar. İsterim ki 35-40 yaşlarında donanımlı CHP’li bir hanımefendi ya da beyefendi aday olsun burada. Korkuyla güdüldükleri için sözlerini yukarıya iletemiyorlar. Bunca yıldır CHP kendi içinden genç bir belediye başkan adayı hazırlayamamış mı? Bizde var, ilçe başkanım var, ben varım. Aday adaylarımız var. Bunlar sadece şahsi fikirlerim değil, sokakta ve kahvede konuşulanı sizlerle paylaşıyorum.

“TRABZON LOBİSİNİ YANIMA ALMAK İSTİYORUM”

Kaan, bir gazetecinin “Trabzon lobisini burada yıkabilecek misiniz?” sorusuna;  “Trabzon lobisini yıkmak istemiyorum, yanıma almak istiyorum. Neden yıkayım onları? Ayrıca partimizde de pek çok Trabzonlu vatandaşımız var” cevabını verdi.  Genç nüfusun değiştiğine işaret eden Kaan, “CHP’li bir anne babanın çocuğu AK Parti’ye oy verebiliyor. Saadet Partili bir ailenin çocuğu MHP’ye oy verebiliyor. 10 – 15 yıl önceki Büyükçekmece ve seçmeniyle şu anki seçmeni ve Büyükçekmece’yi karıştırmamak lazım” diye konuştu.

“BÜYÜKÇEKMECE HALKI YENİLİK İSTİYOR”

“Değerli basın mensupları, gelin birlikte Büyükçekmece’yi dolaşalım ve halkımıza ‘Yeni bir isimle mi yola çıkmak istersiniz yoksa mevcut daha önce de aday olmuş insanlarla mı’ diye sorun. Daha önce de aday adayı olmuş büyüklerimiz bizden daha tecrübeli olabilirler, araziyi bizden daha iyi bilebilirler ama halkımız yenilik istiyor, gençlerin önünün açılmasını istiyor. Tabi daha önce de ifade ettiğim gibi partimiz kimi aday gösterirse göstersin, ne gerekiyorsa, hukuk bilgimle, çevremle arkasında duracağım. Ben aday olursam Recep Bey’i, İlker Bey’i ve diğer aday adaylarını da çağıracağım, ‘Büyükçekmece Belediyesi’ni yönetenlerin ufku küçük olabilir ama belediyemiz büyük, hep beraber yönetelim’ diyeceğim. Burası gölüyle, deniziyle, doğal güzelliğiyle, manzarasıyla Büyükçekmece; inanılmaz bir yer. Burayı bunca yıl değerlendiremeden bakir bırakmak mevcut yöneticilerin maalesef basiretsizliğidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Olcay KAAN kimdir?

Kaan, 23.03.1984 tarihinde Adana’da doğdu. İlköğretimini Adana’da, liseyi Ankara’da bitirdi.

Üniversite hayatına İstanbul’da devam eden Kaan, Hukuk Fakültesi yıllarından itibaren Tekstil İşçileri Sendikası’nda uzun yıllar çalışmış ve işçi bir ailenin çocuğu olarak işçilerin avukatlığını yapmış, onların haklarını koruma konusunda hizmetler vermiştir.

Beylikdüzü ve Büyükçekmece Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde görevler alarak hem sosyal projeler konusunda hem de siyasi konularda AK Parti ile beraber yürümüştür.

Üniversiteyi bitirmesinin ardından Şahinler Holding Hukuk Müşavirliği bölümünde stajını tamamladı. Halen, Tekstil İşçileri Sendikası’nda ve kendi özel ofisinde iş hayatına devam etmektedir.

Kaan, FETÖ/PDY ile mücadele konusunda ilk operasyonlar olan 2015 yılının 26 Ekim günü KOZA – İPEK AŞ’ye kayyum olarak atandı.  Bu bağlamda şirketin hem yönetiminde hem hukuk işlerinde özel görevlerde bulundu. Daha sonra 11 Kasım 2015 tarihinde Zaman Gazetesi’ne yapılan ilk operasyonda bizzat görev alarak dönemin savcı ve emniyet teşkilatı ile planlamasından kayyum atamasına kadar, yapılan tüm hukuki işlemlerin içinde bulundu.

Haber: Erol ÖZTÜRK

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa