SON DAKİKA

Haber Ekspress

KİMYASAL TEHLİKE HER YERDE

KİMYASAL TEHLİKE HER YERDE
Bu haber 27 Şubat 2019 - 13:39 'de eklendi.

Geçtiğimiz haftalarda Büyükçekmece göl havzasının yakınlarına atılan kimyal atık olayının soruşturması devam ederken, Tuzla’da da benzer bir durum yaşandı. İlçe kanalizasyonuna bırakılan kimyasal attıklar çevrede büyük paniğin yaşanmasına sebep oldu.

BÜYÜKÇEKMECE’DE DE YAŞANDI
Geçtiğimiz hafta Büyükçekmece’nin göl havzasına atılan 60 çuval zehirli kimyasal atık olayının araştırması devam ederken, benzer bir durum Tuzla’da yaşandı. Kaynağı henüz belirlenemeyen kimyasal koku paniğe yol açtı. İtfaiye ve polis ekipleri kokunun nedenini araştırıyor. Kokunun yayıldığı mahalledeki bir okulda öğrenciler rahatsız olunca evlerine gönderildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla’da çevreye yayılan kaynağı henüz belirlenemeyen kokuya ilişkin soruşturma başlattı.

YAZICI: SABOTAJ OLABİLİR
Polis ekipleri olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatırken, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, sabatoj ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti. Anadolu Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verdiklerini kaydeden Yazıcı, ” İstanbul’da 950mahalle varsa herhangi bir mahallede rögar kapağını açıp döküldüğünde olabilecek bir sorun bir aksilikten bahsediyorum. Yerleşim yeri içerisindeki iki sokağını kapsayacak bir lokal hadise, rögar kapağı açılmış içine dökülmüş, sanayi bölgesinde olsa sanayiden kaynaklandığını düşüneceğim ama burada mahallede ilk defa böyle bir şey oldu” açıklamasını yaptı.

”AKLA ZİYAN BİR DURUM”
Başkan Yazıcı, açıklamasının devamında bölgedeki arıtma tesisi ve göletlere dikkat çekerek, ilçenin merkezinde bir mahalle de böyle bir olayın yaşanmasını ”Akla ziyan bir durum” olarak değerlendirirken; ”Bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum, sabotaj olduğunu düşünüyorum ya da çok aptalca bir hareketten başka bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim.Bunun başka bir izahı olamaz çünkü mahallede rögar kapağının açılıp dökülmesi, binlerce kapaktan bir tanesi olabilirdi. Bu bölgede 3 tane arıtma bölgesi var 3 tane gölet var ama mahalle içerisinde bir rögar kapağının açılıpda içine bir şey atılması akla ziyan. Alınan numuneler inceleniyor, neden kaynaklanabildiğine ve atığın hangi kimyasal sektörde kullanıldığına bakılıyor” ifadelerini kullandı.

İncelemeler devam ediyor
Tuzla İçmeler Mahallesi’nde yoğun olmak üzere, ilçe genelinde sebebi bilinmeyen ağır bir koku alan vatandaşlar, ilgili kurumlara ihbarda bulundu.Durumun bildirilmesi üzerine mahalleye gelen AKOM, İGDAŞ, itfaiye, polis ve zabıta ekiplerince inceleme başlatıldı. Bazı cihazlarla rögarlarda ve değişik noktalarda gaz ölçümü yapan itfaiye ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

Hidrosülfür yüksek çıkıyor
AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, kokunun kaynağının evsel veya kimyasal atık olabileceği üzerinde duruluyor. Bu kimyasalın kanalizasyonda çökme yaptığı, kokunun da bundan kaynaklandığı düşünülüyor.Yetkililer, kokunun giderilmesi için kanalizasyonlara su basılarak kimyasalın çözülmesini sağlayamaya çalıştıklarını, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin biraz yüksek çıktığını belirtti.

Büyükçekmece’de ne olmuştu?
Geçtiğimiz hafta Büyükçekmece göl havzasında kimyasal madde içerdiği belirlenen 60 çuval sanayi atığı bulunmuştu. Kimyasal sanayi atığından numune alan ekipler incelemelerin tamamlanmasının ardından göl havzasına bırakılan çuvallarda bırakılan kimyasal maddenin zehirli olduğunu tespit etmiş ve emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa