SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kırmızı çizgimiz Vatan, bayrak ve devlettir

Kırmızı çizgimiz Vatan, bayrak ve devlettir
Bu haber 08 Kasım 2022 - 12:42 'de eklendi.

Geçtiğimiz hafta Yenikapı’da Rumeli, Balkan ve Trakya kültürlerini konu alan, geniş bir coğrafyanın yöresel özelliklerini yansıtan bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan ve gözlemlerini gazetemizle paylaşan AK Parti geçmiş dönem İlçe Başkanı ve İBB Meclis üyesi Recep Erol “Bu coğrafyanın insanı vatanına, milletine ve bayrağına sonuna kadar bağlı insanlardır. Yaşadığı büyük zorluklar karşısında bile milletinden ve bayrağından vazgeçmemesi bunun en güzel kanıtıdır” dedi.

Ülke siyasileri Yenikapı’ya aktı

Binlerce kişinin ziyaret ettiği bir etkinlik olan Rumeli, Balkan ve Trakya Günleri kapsamında bölgenin kültürü, yemekleri, halk dansları ve yemekleri sergilendi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de ziyaret ettiği etkinliğin birçok sürpriz konuğu oldu. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ziyareti sırasında Recep Erol’a eşlik eden isimlerin başında geldi. Gün boyu çeşitli etkinlik alanlarını ziyaret eden Erol yaptığı açıklamada “Özellikle Rumeli Türkleri Derneğimizi ve Büyük Mübadele derneğimizin stantlarını ziyaret ettik. Bölgemizin insanlarına destek olmak için tüm gün boyunca yanlarında olduk. Kosova’dan Yunanistan’a, Bulgaristan’dan Bosna Hersek’e kadar tüm hemşerilerimizle sohbet etme ve onların dertlerini dinleme imkanı bulduk. Etkinliğe İl Başkanımız ve Bayrampaşa Belediye Başkanımızda teşrif ettiler. Oldukça eğlenceli, yer yer duygusallıkların yaşandığı dolu dolu bir gün geçirdik” dedi.


Yaşanan büyük acıları 
unutmak mümkün değil

Açıklamalarına devam eden Recep Erol “Kadir Topbaş ağabeyimiz zamanında yapılan bir etkinlik alanında program gerçekleşti. Geçmişin tüm anılarını yad ettik. Özellikle dans ve yemek kültürlerinin çeşitliliğine hayran kaldık. O bölgenin insanının yaşadığı zorlukları iyi anlamamız gerekiyor. Şu anda bazı şeyler düzene girmiş gözüküyor ancak bundan 100 yıl önce nasıl büyük ayrılıkların ve acıların yaşandığını gözardı edemeyiz” dedi.

Erdoğan’ın dimdik arkasındalar

Açıklamalarına son olarak Rumeli ve Balkan göçmeni vatandaşların Cumhurbaşkanı’na olan yaklaşımı ile devam eden Erol “Tabii fırsat buldukça siyaset konuştuğumuz zamanlarda oldu. O bölgenin insanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman arkasında dimdik durmuştur. Bazı kesimler Rumeli ve Balkan göçmeni vatandaşlarımızın Erdoğan’a mesafeli durduklarını söylerler ancak işin aslı hiç öyle değildir. En basiti o bölgede Cumhurbaşkanımız’ın yaptığı çalışmaları tüm vatandaşlarımız yakından biliyor. Hepimizin halen orada yaşayan akrabaları var. Pandemi döneminde insanlar maske ve dezanfektan sıralarına giriyorlardı. Erdoğan’ın ilk işi o bölgelere maske ve dezenfektan teminini sağlamak oldu. Biz biliyoruz ki Erdoğan ve Rumeli, Balkan insanının arasına kimse giremez. O bölgenin insanı vatanını, bayrağını, devletini sever. Kendisine zor zamanda el uzatanın elini asla bırakmaz. Bizim insanımızın kendine ait karakteristik özellikleri vardır ve gittikleri her yerde o özelliklerini beraberinde götürürler. Bizim insanımız devletine her zaman bağlıdır. Bizim insanımız için vatan ve bayrak kırmızı çizgidir. Bizim insanımız bulunduğu gölgeyi güzelleştirir. İstanbul’un tamamına bakın suç oranının en düşük olduğu noktalar hep Rumeli, Balkan insanların yaşadığı coğrafyalardır” diyerek sözlerini noktaladı.    

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa