SON DAKİKA

Haber Ekspress

Köyünü bile ikna edememiş adam

Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’nın Elmalık köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 814, İnce’ye 456, Meral Akşener’e 21, Selahattin Demirtaş’a 7 ve Temel Karamollaoğlu’na 5 oy çıktı.

Köyünü bile ikna edememiş adam
Bu haber 26 Haziran 2018 - 15:50 'de eklendi.

24 Haziran Genel Seçimleri’nde büyük bir çıkış yakalayarak iddialı sözlerle gündeme oturan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, memleketi Yalova’da Erdoğan’ın gerisinde kalması, “Köyünü de ilini de ikna edememiş adamın seçimi kazanamaması normal” yorumlarına neden oldu.

YALOVA ‘LİDERİMİZ ERDOĞAN’ DEDİ

24 Haziran Genel Seçimleri’ni AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda aldığı %53 civarı oy ile galip bitirmesi sonrası gözler, aylardır çıkışta olan CHP’nin Adayı Muharrem İnce’ye çevrildi. Seçim sonuçlarının gelmesiyle İnce’nin memleketi Yalova’daki sonuçlar seçmenlerin merak ettiği iller arasında yerini alırken, Yalova’da Erdoğan’ın %50 üstünde oy alması, “İnce daha memleketini bile ikna edememiş” sonucunu ortaya çıkardı.

ERDOĞAN’IN ZAFERİNİ KABUL ETTİ

Diğer yandan, 15 milyon oy alan Muharrem İnce’nin seçim gecesi suskunluğa bürünmesi ve aynı saatlerde Gazeteci İsmail Küçükkaya’ya attığı ‘Adam kazandı’ mesajı tepkiyle karşılandı. İnce, ertesi gün yaptığı açıklamada o mesajın bir hata olduğunu ifade ederek, “Bir dostane mesajdı. Haber yapacağını düşünmedim. Orada bir hata yaptım. Vatandaşlardan özür diliyorum o konu için” ayrıntısını paylaştı. İnce, ayrıca oy çalımının olduğunu ancak sonucu etkilemeyecek kadar olduğunu söyleyerek Erdoğan’ın zaferini kabul ettiğini sözlerine iliştirdi.

İNCE, PARTİ’NİN BAŞINA GEÇECEK Mİ?

İlk turda ipi göğüsleyen Tayyip Erdoğan, seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında vatandaşlara teşekkür ederken, muhalif partiler ise açıklamalarını ertesi güne bıraktı. Sonuçları tüm partilerin kabul ettiği gözlenirken, vatandaşlar tarafından da ortaya çıkan sonuçla seçimin tek kaybedenin CHP olduğu yorumları yapıldı. İnce’nin partisinden %8’lik fazla oy almasının ardından ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edeceği ve yerine Muharrem İnce’nin geçeceği yönündeki söylemler gündemdeki yerini aldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa