SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kurultayda ikinci gün: CHP yeni PM’sini seçiyor

Bilkent Odeon’da yapılan kurultayın ilk gününde Kemal Kılıçdaroğlu altıncı kez genel başkan seçildi. İkinci gününde Parti Meclis üyelerinin seçiliyor.

Kurultayda ikinci gün: CHP yeni PM’sini seçiyor
Bu haber 26 Temmuz 2020 - 14:44 'de eklendi.

CHP’nin ‘Hedef iktidar’ başlıklı 37. Kurultayı’nda ilk gün geride kaldı. Kılıçdaroğlu’nun altıncı kez yeniden genel başkan seçildiği ilk günün ardından gözler Parti Meclisi seçimlerine çevrildi.

Kurultayın ilk gününde yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar, CHP’nin “iktidar” hedefli kurultayının ruhunu da ortaya koymuş oldu.

Salgın koşulları nedeniyle açık havada yapılan kurultayda bugün CHP, Parti Meclisi üyelerini seçecek. Parti tüzüğü gereği PM üyesi olabilmek için 10 delege imzası gerekiyor. Dün başlayan başvurular bugün 08:00-10:15 arasında da devam etti. Delegelerin oy kullanması için 44 sandık, 132 kabin bulunmakta. PM’ye seçilecek kişi sayısı 60. PM’nin sekiz kişilik bölümü, Kültür ve Bilim Platformu listesinden olacak. Dolayısıyla çarşaf listeyle yapılacak seçimlerde 52 kişi seçilecek.

Parti Meclisi adaylığı başvurusu 10.15’te sona erdi. PM üyeliği için oylama saat 15:00’da başlayacak.

CHP 37. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için yarış devam ediyor. İlan edilen çarşaf listeye göre; Yüksek Disiplin Kurulu için 50 kişi aday olurken, Parti Meclisi için 237 aday çıktı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa