SON DAKİKA

Haber Ekspress

KUŞADASI ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI, 3 GÜNLÜK MARATONUN ARDINDAN 23’ÜNCÜ KEZ SAHİPLERİNİ BULDU.

KUŞADASI ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI, 3 GÜNLÜK MARATONUN ARDINDAN 23’ÜNCÜ KEZ SAHİPLERİNİ BULDU.
Bu haber 08 Eylül 2020 - 16:50 'de eklendi.

ALTIN GÜVERCİN ÖDÜLÜ GENÇ BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU DENİZ ÖZÇELİK’İN OLDU...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV)iş birliğinde düzenlenen 23. Altın Güvercin Beste Yarışmasında genç besteci, söz yazarı ve yorumcu Deniz Özçelik, söz ve müziği kendisine ait olan “Kokun Şehir Değiştirdiğinde” isimli şarkısıyla hem “En İyi Yorumcu”, hem de Altın Güvercin Beste Yarışması birincilik ödülünün sahibi oldu.  Yüzlerce bestenin ve yorumcularının yarıştığı Altın Güvercin’in ödül gecesinde finale kalan 10 şarkı, finalistler tarafından seslendirildi. İlk kez, dijital oylama ile jürinin yanı sıra halk da oy vererek ödül alanların belirlenmesinde katkıda bulundu.

Kuşadası Altın Güvercin Beste yarışmasında üçüncülük ödülü Söz ve müziği B. Kağan Çoban’a ait olan ve Grup Bohem’in seslendirdiği “Sensiz Olmaz” a verilirken, Bronz ödülün sahibi ise söz ve müziği Doğan Kospançalı’ya ait, Buket Bengisu’nun yorumladığı  “Kırık Ayna” şarkısına oldu.

23’üncü Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışmasında hem “En İyi Yorumcu” hem de, birincilik ödülünü kazanan Deniz Özçelik ödülünü Babasına ve ona destek olan herkese ithaf ederek “Müziğin iyileştirici gücüne inanıyorum. Buradan tüm dünyada ki güçlü insanlara sesleniyorum. Lütfen, müziğe, sanata destek verin. Dünyayı, müzik, sanat güzelleştirir. Bu büyük organizasyona emeği geçen herkese ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ediyorum. Bizi Dinleyin” dedi.

Toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  6 yıllık aranın ardından geçtiğimiz yıl yeniden Kuşadası’na kazandırılan Altın Güvercin’in yarattığı coşku ve heyecanın kesintiye uğramaması amacıyla pandemi koşullarına rağmen yarışmayı bu yıl da düzenleme kararı aldıklarını belirterek, organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL; “PANDEMİYE RAĞMEN ALTIN GÜVERCİN’İ TİTİZ ÖNLEMLERLE VE GÜVENLE KANATLANDIRDIK”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nın en önemli değerlerinden olan Altın Güvercin’i 23’üncü kez kanatlandırmanın gururu ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek Türk müzik endüstrisine Fatih Erkoç, Ferhat Göçer, Işın Karaca gibi isimleri kazandıran yarışmanın müzik sektörünün Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiği bu dönemde yapılabilmesinin önemine dikkat çekti.  Pandemi nedeniyle Altın Güvercin Beste Yarışması’nı iptal etmeyi dahi düşündüklerini ifade eden Başkan Ömer Günel şöyle konuştu: “2020 yılı tüm dünya için zor bir yıl oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bugüne kadar binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgını tüm yaşamımızı değiştirdi. Geçtiğimiz yıl zengin bir içerik ve farklı bir konseptle altı günlük bir program dahilinde düzenlediğimiz Altın Güvercin Beste Yarışması’nı, aynı gerekçelerle bu yıl 3 gün olarak belirledik. Bu nedenle yarışmamız kapsamında 2500 kişi kapasiteli Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da konserleri  sosyal mesafe kuralı doğrultusunda 800 kişilik bir izleyici kitlesi ile sınırlandırdık. Öte yandan amfi tiyatroya girişte HES kodu bildirim zorunluluğu getirdik ” dedi.

HEDEFİMİZ, KUŞADASI’NI KÜLTÜR VE SANATIN DA AMİRAL GEMİSİ YAPMAK.

Kuşadası’nın uzun yıllar boyunca Türk turizminin amiral gemisi olduğunu ifade eden Başkan Ömer Günel “Hedefimiz kentimiz Kuşadası’nı yeniden turizmin amiral gemisi haline getirirken kültür ve sanatın da amiral gemisi haline getirmektir. Düzenleyecek olduğumuz nitelikli ulusal ve uluslararası organizasyonlarla bunu başarma yolunda adım adım ilerleyeceğiz. Ekim ayı içerisinde 1. Neopolis Taş Heykel Sempozyumu’nu düzenleyeceğiz. Eğer pandemi sürecini yaşamasaydık Sokak Müzisyenleri Şenliği ile kentimize büyük bir renk ve canlılık katacaktık. Önümüzdeki günlerde yeni ve güzel sürprizler ile yeniden buluşacağız” dedi.

FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN BUGÜNE ALTIN GÜVERCİN

İbramaki Sanat Galerisi’nde “Dünden Bugüne Altın Güvercin” isimli fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı. Altın Güvercin’in düzenlendiği yıllara ilişkin fotoğraf karelerinin yer aldığı sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.

MÜZİK ENDÜSTRİSİNE ÖNEMLİ İSİMLERİ KAZANDIRAN ALTIN GÜVERCİN, BİR ÇOK SANATÇI İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTU.

Birincisi 1986 yılında düzenlenen ve yıllar içerisinde geleneksel hale gelen Altın Güvercin Beste Yarışması’nı ilk kez Fatih Erkoç “Yol verin a dostlar” şarkısı ile kazanmıştı. 22 kez gerçekleştirilen Altın Güvercin Beste Yarışması bu süre içerisinde; Fatih Erkoç dışında Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Cem Karaca, Asya, Eda-Metin Özülkü, İzel-Çelik-Ercan, Bora Ayanoğlu, Suavi, Burak Uçkun, Mert Erken, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Burak Uçkun, Caner Yemez, Cem Doğangil, Alper Kömürcü, Hale Özbaş, Nilgün Yavaşoğlu, Nermin Kurban ve Neslihan Demirtaş gibi önemli isimleri Türk müzik dünyasına kazandırdı.

NAL JÜRİSİNDE SANAT DÜNYASININ EN ÖNEMLİ İSİMLERİ YER ALDI.

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın bugün Kuşadası Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da gerçekleşen finalinin jürisinde müzik, televizyon ve şov dünyasının önemli isimlerinden Okan Bayülgen, Tuna Kiremitçi, Berkay, Ahmet Güvenç, Ali Rıza Türker, Cihan Okan, Metin Özülkü, Şebnem Özsaran, Güliz Ayla, Mehtap Meral yer aldı.

23. YIL ONUR ÖDÜLÜNÜ ALAN EROL EVGİN, MUHTEŞEM KONSERİ İLE GECEYE DAMGASINI VURDU.. EROL EVGİN SAHNEDE, „KADINA, ÇOCUĞA VE HAYVANLARA“ŞİDDETE YÖNELİK MESAJLAR VERDİ.

Altın Güvercin Beste Yarışmasının gelenekselleşen Onur Ödülü ise bu yıl KUSAV Onur Ödülü adıyla ünlü pop müzik sanatçısı Erol Evgin’e verildi.  Erol Evgin, ücretsiz halk konserinde birbirinden sevilen şarkılarını sahnede seslendirdi. Kuşadalıların büyük ilgi gösterdiği usta sanatçı ayakta alkışlandı. Son dönemlrde artan kadına , çocuğa ve hayvanlara yönelik şiddet eylemlerine dikkat çeken Erol Evgin, sahneden „Kadından korkmayın. Kadını eğitin çünkü kadın eğitim alırsa, çocuğu da eğitir“ dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa