SON DAKİKA

Haber Ekspress

Lise öğrencileri girişimcilik yolculuğuna adım atıyor

Lise öğrencileri artık iş dünyasına ilk adımlarını YMA Girişimcilik Programı eşliğinde atıyor…

Lise öğrencileri girişimcilik yolculuğuna adım atıyor
Bu haber 08 Mart 2024 - 9:29 'de eklendi.

Sıfır sermaye ile kendi küçük ölçekli şirketlerini kurdukları ve simülasyonlarla gerçek iş deneyimi yaşadıkları bu programla, gençler iş dünyasının inceliklerini öğrenme şansı yakalıyorlar.

Bu deneyim eğitim programı kapsamında, öğrenciler gerçek ürünler ve hizmetler üreterek satış yapma fırsatı bulurken, başarılı girişimcilerle birebir iletişim kurarak ilham alıyorlar. Program, girişimciliğin teorik ve akademik yönlerini bir araya getirerek, yaparak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım sunuyor.

YMA Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merih Alparslan programın amacını şöyle açıklıyor; “Genç Başarı Eğitim Vakfı ile paydaş olarak yürüttüğümüz bu programın amacı, gençlerin iş dünyasında girişimci olarak başarılı olmalarına olanak tanımak. Katılımcılar, iş kurma ve yönetme konusunda bilgi sahibi olurken, kendi rol ve sorumluluklarını anlama fırsatı buluyorlar. Ayrıca, iş fikirlerine yönelik iş modeli hazırlama becerilerini geliştirerek, kariyerlerinde ihtiyaç duyacakları yetkinlikleri kazanıyorlar. Program, gençlerin iş ve ekonomi dünyasına dair fikir sahibi olmalarını ve gelecekleri hakkında bilinçli kararlar almalarını destekliyor.”

Programın geçen yılki kısmını başarıyla tamamlayan gençler de kazanımlardan gayet mutlu. Geçen yıl, EkoRentToy isimli şirketle, jüri büyük ödülünü ve en iyi uygulama ödülünü kazanan ekibin Genel Müdürü Orhan Yiğit Esin; “Grup yönetimi tecrübesi edinerek ekibimle başarıya koştuğumuza inanarak, aldığımız kararların daha isabetli ve doğru olduğunu öğrendik. İlk deneyimimizde toplumun ihtiyaçlarını tespit edip, bu doğrultuda iş modeli geliştirerek uzun vadede sürdürülebilir değer yaratmayı hedefledik. Programın bu açıdan çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ekipteki diğer öğrenciler ve görevleri ise şöyle;

– Orhan Yiğit Esin, Denizatı Anadolu Lisesi, Genel Müdür ve İletişim Müdürü

– İpek Atila, Saint-Michel Fransız Lisesi, İK Müdürü

– Metehan Bozkurt, Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi, Finans Müdürü

– Can Acar, İzmir Türk Koleji, AR-GE Müdürü

Yeni Öğrenciler Yeni Şirketler

Program bu yıl da yoluna yeni öğrenciler ve şirketlerle devam ediyor. İlk jüri elemeleri yapılan bu yılki programda; birbirinden yaratıcı fikirler gerçeğe dönüyor. Programın detaylarına YMA internet sitesi olan ymagelisim.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa