SON DAKİKA

Haber Ekspress

LOZAN İLE ZAFERİMİZİ DÜNYAYA KABUL ETTİRDİK

LOZAN İLE ZAFERİMİZİ DÜNYAYA KABUL ETTİRDİK
Bu haber 23 Temmuz 2021 - 14:37 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Lozan Antlaşmasının 98’inci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Akgün, ”24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan Antlaşması, Türkiye’nin parçalamasına yönelik olarak hazırlanan Sevr Antlaşması’nın geçerliliğini sona erdirdi” sözlerini paylaşırken, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesi Lozan Antlaşması’yla taçlandırıldığına değindi.

TÜRK DEVLETİNİN ZAFERİ KANITLANDI

Kurtuluş Savaşı ile ağır bedeller ödeyerek kazanılan başarılara ekonomik, siyasi ve hukuki alanda da zafer ekleyen Lozan Antlaşması’nın 98’inci yıldönümünün kutlandığını belirten Başkan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan Antlaşması, Türkiye’nin parçalamasına yönelik olarak hazırlanan Sevr Antlaşması’nın geçerliliğini sona erdirdi. Anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda Türkiye’nin geleceğini sadece Türkiye’nin belirleyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bugün Lozan Barış Antlaşması ile de, Türk devleti dış politika ve siyasi zaferini tüm dünyaya kanıtlamıştır. dahi Lozan’dan çıkartılacak çok önemli dersler vardır. Lozan Antlaşması aynı zamanda kurulacak olan Cumhuriyetin dış politikasının temel anlayışını da ortaya koymuştur. Bu anlayış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirtildiği gibi “Yurtta barış, dünyada barış” tır.

TÜRKİYE’NİN VAROLUŞ BELGESİDİR

Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesi Lozan Antlaşması’yla taçlandırılmıştır. Bu açıdan, Türkiye’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun, dünya devletleri tarafından kabul edildiği antlaşma olan Lozan Barış Antlaşması’nın 98’inci yıldönümünü, Cumhuriyet tarihimizin onurlu ve şerefli bir günü olarak bir kez daha kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş belgesi olan Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan’daki dik duruşuyla ülkemizi başarı ile temsil eden İsmet İnönü başta olmak üzere emeği geçenleri rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa