SON DAKİKA

Haber Ekspress

Meksikalı’dan işçilere büyük ayıp… Kes lan sesini!

Meksikalı’dan işçilere büyük ayıp… Kes lan sesini!
Bu haber 24 Ekim 2022 - 11:17 'de eklendi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 107 gündür işçilere zam yapılmaması, toplu iş sözleşmesi imzalanmaması üzerine grev başlatan işçilere hakaretler savurdu. Yaklaşık 1.200 işçinin katıldığı eylemlerde son olarak işçiler ile anlaşma sağlandı ancak akıllarda tek bir cümle kaldı o da Hançerli’nin hakkını arayan bir işçiye karşı sarfettiği cümle; Kes lan sesini!

Demokrasiden uzak

Avcılar Belediyesi’nin 107 gündür işçilere zam yapmaması, toplu iş sözleşmesi imzalamaması üzerine grev başlatan işçilere “Kes lan sesini, terbiyesizlik yapma” ifadelerini kullanan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli‘nin yanında bulunanlar ise işçilerin üzerine yürüyerek darp etti. Yaklaşık 1.200 işçinin katıldığı eylemde işçilerle tartışan CHP’li Başkan, “Grev haktır. İşçiye hakkını vereceksin.” diyen işçiye “Kes lan sesini, kes. Sus. Terbiyesizlik yapma.” şeklinde hakaretler savurdu. Tüm ülke kamuoyunun takip ettiği eylemlerde Hançerli’nin demokratik olmaktan uzak tutumu tartışılırken eylemin 4. Gününde işçiler ile anlaşma yoluna gidildi.

7.800 TL ile nasıl geçinecekler

Avcılar Belediyesi’nde iki seneyi kapsayacak sözleşmenin enflasyon koruması olmasını talep ettiklerini dile getiren sendika yönetimi, belediyenin bu talebi kabul etmediğini söyledi.Belediye tarafından bin 200 işçi ve sözleşmeli personele brüt 7 bin 800 TL maaş teklif edildi. Avcılar Belediyesi’nden sendikanın talebi ise 11 bin TL oldu. Uzlaşma sağlanamaması ve Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin işçilerin görüşme teklifine yanaşmaması sonrasında işçiler iş bırakma eylemine başlamıştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa