SON DAKİKA

Haber Ekspress

MİLYONLARCA TÜKETİCİYİ İLGİLENDİRİYOR!

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren “Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda belirlenen yeni parasal sınırlarla” ilgili basın açıklamasında bulundu.

MİLYONLARCA TÜKETİCİYİ İLGİLENDİRİYOR!
Bu haber 03 Ocak 2020 - 12:50 'de eklendi.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Parasal Sınırların Arttırılmasına’ yönelik tebliğ hakkında şu açıklamayı yaptı:

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun 68. madde ve Tüketici Hakem Heyetleri yönetmeliğinin 6. maddelerinde yer alan ‘Parasal Sınırların Arttırılmasına’ ilişkin tebliğ 31 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre tüketicilerimiz;

*6.920.- (altı bin dokuz yüz yirmi) TL’ye kadar olan başvurularda İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine,

*6.920.- TL ile 10.390.- TL (altı bin dokuz yüz yirmi TL ile on bin üç yüz doksan TL) arasındaki uyuşmazlıklarda Büyükşehir statüsünde olan illerde İl Tüketici Hakem Heyetlerine,

*10.390.- TL üzerinde bulunan uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemelerine başvuruda bulunulacak.

BAŞVURULAR YERLEŞİM YERİ YA DA SATICININ ADRESİNE DAYALI…

Tüketicilerimiz başvurularında iki seçim hakkına sahipler. Başvuru tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu yerde görevli olan Tüketici Hakem Heyetine ya da mal veya hizmeti sunan satıcının adresindeki yer hangi ilçe ise oradaki İlçe Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunacaklar.

BİR SAATİ 450.- TL…!

2020 yılı için belirlenen yeni Avukatlık ücret tarifesine göre de, büroda Avukatların bir saatlik sözlü danışma ücreti 450.- TL olarak belirlenirken çağrı üzerine gidilen yerlerde sözlü danışma ücreti ise 935.- TL, tüketici mahkemelerinde takip edilen davalar ise 1.700.- TL (bin yedi yüz TL) gibi yüksek tutarlarda oldu.

“İLK GÜNKÜ AZİMLE…”

Emanet; “Tüketicilerimizin gönlünde taht kurmuş ‘Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneğimiz’ olarak Dizdariye Mahallesi, Ihlamur Sokak, Atatürk Pasajı Merkez Cami altı NO: 27’de siz değerli tüketicilerimizin soru ve sorunları için hizmet vermeye ve tüketicilerimizin her türlü menfaatini ön planda tutup, sahip oldukları hakları konusunda bilgilendirip, bilinçlendirmeye ilk günkü heyecan ve azimle, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak devam ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa