SON DAKİKA

Haber Ekspress

Muharrem İnce’den tarihi konuşma

Parti kuracağı iddia edilen CHP’li Muharrem İnce, açıklamalarda bulundu. “Ayrılsam bile CHP’yi kurtarmak için ayrılırım” diyen İnce, “Bugün başlattığımız hareketin adı ‘1000 Günde Memleket’ hareketidir” dedi ve hareketin başlangıcını 4 Eylül’de Sivas’tan yapacaklarını dile getirdi.

Muharrem İnce’den tarihi konuşma
Bu haber 13 Ağustos 2020 - 11:32 'de eklendi.

İnce’nin konuşmasından satır başları: 

Herkes konuştu bilen de bilmeyen de konuştu. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.

Bu kötü gidişattan CHP nasibini almıştır. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok.

Kurultaylarımızda beş dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekir.

Bugün Kurultay’da Genel Başkan bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kendisi konuşup çekip gitmiştir. Kadın Kolları Kurultayı’na katılma zahmeti bile göstermemiştir.

Kurultay iradesini de tanımayan bir Genel Başkan vardır şimdi.

Bir genel başkan;; “Ömrüm CHP zihniyetiyle mücadeleyle geçti” diyen dostlarına değil kendi evlatlarına güvenmelidir.

Ayrılsam bile CHP’yi kurtarmak için ayrılırım.

Biz Türkiye’ye yeni bir seçenek sunuyoruz.

Türkiye’nin sorunları ortak akılla ve ortak değerlere sımsıkı sarılarak çözülür. Türkiye seçeneksiz değildir. Türk seçmeni tutucu da değildir. Yüzde 80’i değişkendir. Ben inanıyorum ki 50 + 1 mümkündür.

Bugün başlattığımız hareket ‘Bin Günde Memleket’ hareketidir. Önümüzdeki günlerde bu kadroyla yola çıkacağız. Bu hareket gücünü de finansmanını da milletten alacaktır. 4 Eylül’de hareketimizi başlatacağız. Bu hareket aklı ve bilimi temel alacaktır. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır.

4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta olacağız.

İkinci Bölüm  

(Seçim gecesi neler yaşandı?)

Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konulmamış. Sıfır moralle miting yaptırdılar bana. Bana yakın isimleri milletvekili adayı yapmıyorlar. Bu psikolojide miting yaptırıyorlar moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. Bana bilgi verin dedim bilgi vermiyorlar.

İkinci tura kaldı mı kalmadı mı? Bilmiyorum. 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisi yok. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Gece yarısı bizim genel başkan yardımcılarımız çıktı seçim ikinci tura kaldı dedi. Nereden biliyorsun? 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar, benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar.

O gece krizi kötü yönetmiş olabilirim özür diliyorum ama bana veri veremediler. Seçim geçmiş parti seçimi tartışıyor beni davet etmiyorlar.

Genel başkanın iktidara yürümek hedefi yok.

Son seçimi Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Genel başkan Kürt seçmene teşekkür etmedi.

(Beştepe’ye giden CHP’li isim iddiası)

“Bir CHP’li saraya gitmiş.” Yapmayın etmeyin Genel Başkan’ı arıyorum “gelin bir araya gelelim” diye. İki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba Genel Başkan Yardımcıları’ndan biri mi gitti. İnsanın aklına bu geliyor.

“Erdoğan, Muharrem İnce’yi destekliyor diyenler CHP içindeki rant baronlarıdır.

‘Ben iktidardan bunu anlarım’

CHP’nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanının cumhurbaşkanı olması demek. Ben iktidardan bunu anlarım. Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksan ben ona CHP iktidarı demem ki. Genel başkanın böyle bir iddiası yok ki. Böyle bir iddiası yoksa CHP’nin iktidara yürüdüğü hayal demektir. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. İktidara yürüme iddiası yok ki zaten.

Kurultayda delegenin yanında oturmak şereftir.  Bu siyaset bilmeyen insanların sözüdür. Umurumda değil. Partide ilkeler çiğneniyor ben buna kızıyorum.

Gölgede kalanların gölgesi olmaz. Güneşe çıkanların gölgesi olur. Biz 4 Eylül’de güneşe çıkacağız. Sivas Kongresi’nin başladığı yerden başlıyoruz. İkinci büyük açıklamamı da Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapacağım.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa