SON DAKİKA

Haber Ekspress

MUHTEMEL 3 SENARYO!

MUHTEMEL 3 SENARYO!
Bu haber 06 Mayıs 2019 - 17:59 'de eklendi.

YSK’nın İstanbul seçimleriyle ilgili karar toplantısı başladı. İlçe seçim kurullarından gelen raporları inceleyecek olan kurul üyeleri, sürecin sonunda kararı açıklayacak. YSK’nın vereceği karar sonrası 3 ihtimal bulunuyor. Bunlar; Büyükşehir seçimi iptali, iki ilçede seçim iptali ve itirazların reddi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Millet İttifak’ı adayı Ekrem İmamoğlu 13 bin 729 oy farkıyla kazandı. Ancak seçimlerin ardından AK Parti ve MHP seçim sonuçlarına itirazlarda bulundu. İstanbul seçim sonuçlarına yapılan itirazlarda gözler Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çevrildi. İddiaları araştıran İstanbul’daki 39 İlçe Seçim Kurulu, raporlarını YSK’ya gönderdi. YSK üyeleri, o raporları inceleyecek. Bu sürecin ardından da İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili son karar verilecek.

3 İHTİMAL

YSK’nın alabileceği kararla ilgili 3 olasılık var.

1- Büyükşehir seçimi iptali

Seçimin iptali ve yenilenmesine karar verebilir, İmamoğlu’nun mazbatası iptal edilebilir. Aynı adaylar ve aynı seçmen kütükleri ile 2 Haziran’da İBB seçimi yenilenebilir.

2- İki ilçede seçim iptali

Maltepe ve Büyükçekmece’de tam kanunsuzluk gerekçesiyle birinde ya da ikisinde birden seçim iptal edilebilir.

3- İtirazların reddi

İstanbul seçimine dönük işlemler tamamlanmış olacak. İmamoğlu belediye başkanlığı görevine devam edecek. YSK kesin sonuçları ilan edecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa