SON DAKİKA

Haber Ekspress

Mülayim Demirtaş: Peşkeş çekmeyi en iyi AK Partililer bilir

Gürpınar Mahallesi’ne yıllardır yapılamayan kentsel dönüşüm konusunda tartışan meclis grupları birbirini suçlarken, AK Partililer’in “Murat Çalık peşkeş çekiyor” sözüne karşılık konuşan Meclis Üyesi Mülayim Demirtaş’ın “Bu ülkede peşkeş çekmeyi en iyi AK Partililer bilir” sözleri dikkat çekti. AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Arvas, Vira İstanbul’dan elde edilen gelirin Gürpınar’da kullanılarak bedava ev yapılması teklifini sundu.

Mülayim Demirtaş: Peşkeş çekmeyi en iyi AK Partililer bilir
Bu haber 03 Şubat 2020 - 23:42 'de eklendi.

Tartışmalı meclis

Beylikdüzü Belediyesi her zamanki tartışmalı toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Bu sefer tartışılan konu deprem ve Gürpınar Mahallesi’nin yıllardır yapılamayan kentsel dönüşümü oldu. CHP’li Meclis Üyesi Erkan Erdoğan, burada oturan insanların tabutta yaşadığını belirtirken, AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Vanlıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıl belediye başkanlığı döneminde bu konuda ne yaptığını sordu.

Bir şey yaptırılmadı!

Belediye Meclis Üyesi Serdal Mumcu, geçen dönem bir şey yapılmadı sözünün doğru olmadığını, özellikle bir şey yaptırılmadı demenin daha doğru olacağını belirtirken, AK Parti Meclis Üyesi Nurullah Akan, Belediye Başkanı Murat Çalık’ın şirketlere peşkeş çektiğini belirtmesi üzerine söz alan CHP’li Mülayim Demirtaş “Bu ülkede peşkeş çekmeyi en iyi AK Partililer bilir” demesi tartışmaların alevlenmesine neden oldu.

Planların müellifi kim?

AK Partili Meclis Üyesi Halim Yıldırım, şu an CHP’lilerin tartıştığı 2009 planlarının müellifinin Murat Çalık olduğuna temas etmesi meclisi hareketlendirirken, Demirtaş “Plan müellifi istenilen şekilde planı çizer. Asıl önemli olan onaylayan meclis yapısıdır” sözlerini paylaştı. Tarafların birbirini suçladığı toplantıda, Gürpınar konusunda yine olumlu bir adım atılamamış oldu.

Tartışmalı toplantılara sahne olan Beylikdüzü Belediyesi meclis toplantısında, Gürpınar’da yıllardır yaptırılmayan kentsel dönüşüm ve hükümetin deprem konusunda yaptığı ve yapmadığı çalışmalar tartışmaları ateşleyen konular oldu. Tartışmaların yaşandığı toplantıda Gürpınar konusunu gündeme getiren CHP’li Erkan Erdoğan, buradaki insanların tabut içinde yaşadığını ve Büyükşehir’de bu konuyu tekrar gündeme getirerek, insanların cebinden tek kuruş harcamadan bu işin bitirilmesini istedi. Zaman zaman tartışmalara sahne olan toplantıda en dikkat çekici sözler Mülayim Demirtaş’tan geldi. AK Partili Nurullah Akan, Başkan Murat Çalık’ı peşkeş çekmekle suçlarken Demirtaş “Peşkeş çekmeyi en iyi AK Partilier bilir” sözlerini paylaştı.

Erdoğan eski durumu anlattı

Erdoğan mahkeme kararının da alındığını hatırlattığı Gürpınar için “Bütün siyasi partilerin elele vererek çözmesi gereken bir sorun. İstanbul’un bütün ilçelerinde böyle durumlar var. Bilim insanlarını dinlemek zorundayız. 2 yıldır ara ara şoklar olacak açıklamaları yapıyorlar, deprem konusunu ciddi noktalarda tutup üzerinde durmalıyız. Televizyon kanalları gelip Gürpınar’da çekim yapıyorlar, insanların psikolojisi bozulmuş durumda. Güneş Apartmanı boşaldı. 2-3 aile bir yere taşınmak zorunda kaldı. Deprem olunca evler yeniden yapılıyor, krediyle insanlara tekrar satıyorlar” sözlerini paylaştı. Erdoğan, deprem vergileri için toplanılan paraların doğru bir şekilde kullanmadığını söylerken “2014 yılında belediye bize geçer geçmez ciddi bir çalışma yapıldı. Yusuf Bey zamanında insanlar ölüme terk edilmiş. Plan çalışması yapıldı, bu komisyonlarda tartışıldı, AK Partililer red oyu verdi. Mücahit bey, “Biz size güvenmiyoruz, bu konuyu biz yapacağız” dedi. Geçen yıllar içinde yapılan ne var? Kadir Topbaş’ın döneminde, Mevlüt Uysal’ın döneminde defalarca konuşuldu. Plan yapma yetkisi mecliste, Büyükşehir’de de meclis çoğunluğu AK Parti’nin elinde” bilgilerini paylaştı.

Vanlıoğlu: 5 yılda ne yaptı?

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Vanlıoğlu, İmamoğlu’nun deprem konusundaki programını izlediklerini belirterek “Devamlı şikayet edip duruyor. 5 yıl burada belediye başkanlığı yapmış biri çıkıp hükümeti eleştiriyor. Deprem konusunda, geçen 5 yılda ne yapıldı? Beylikdüzü Belediyesi Gürpınar için 5 yıl ne yaptı? İrtibat bürosu kuracaktı, ne oldu büro? Deprem vergisi için 140 milyar toplandı deniliyor, bunun çok fazlası harcanmıştır. Yatırımlar var, bunlar görmezden neden geliniyor. Televizyon programını seyrettik tam anlamıyla siyaset yapıyorlar. 5 yılda Gürpınar’ı rahatlıkla çözerdi. Ben belediye başkanı olsam orada çadır kurardım. Kim karşı çıkmış? KİPTAŞ bütün kurumlar elinde, ne yapmış?’ sorularını sorarken, Meclis Başkanı Serdar Mumcu, çözüm konusunda geçen dönemde hukuki mücadele başlatıldığını, ancak sonuçlandığını anlattı. Mumcu “Hiçbir şey yapılmadı demek doğru olmaz, bir şey yaptırılmadı demek daha doğru olur” sözlerine yer verdi.

Devamında Vanlıoğlu “Bir belediye başkanı bir ilçe başkanı durdurabiliyorsa, belediye başkanı görevini yapmamış demektir” sözlerini paylaşırken, AK Partili Nurullah Akan’ın “Belediye Başkanı Murat Çalık halkın arkasında durması gerekeceği yerde şirketlerin yanında olmasını kınıyorum” sözlerini paylaşırken “Mehmet Murat Çalık peşkeş çekiyor” demesi tartışmaları yeniden alevlendirdi.

“Siyaseti AK Partililer yapıyor” 

Akan’ın açıklamaları üzerine söz alan CHP’li Mülayim Demirtaş “Ekrem İmamoğlu ilçe başkanı olduğu dönemde, Gürpınar’da masalar kurduk, vatandaşları da işin içine katalım dedik. Teknik konulardaki insanlar konuya müdahil oldu. İmamoğlu diyor ki, Kadir Topbaş’a gittim, diğer arkadaşa da gittim. AK Partili meclis üyelerinin bazıları şaşırdı bu planların nasıl geçirilmediğine. Ekrem İmamoğlu o toplantıya teşekkür konuşması yapmak için gitti ama planlar geçmedi. Nurullah Akan, özel sektöre peşkeşle ilgili Murat Çalık’ı suçladı, tamamen saçma sapan bir şey. Yanlış yapan özür dileyecek. Bizim siyasal anlayışımız bu ülkenin kaynaklarını birilerine peşkeş çekmeyi kabul etmez. Bu ülkede en iyi peşkeş çekmeyi AK Partililer bilir. Neler peşkeş çekildiğini de anlatırım. İlçe ölçeklerine bakarsak en fazla toplanma alanı Beylikdüzü Belediyesi’nde var. Öyle dandik toplanma alanları değil sahici deprem toplanma alanları. Bazı ilçeler 10 metreye deprem toplanma alanı diye tabela asabilir bizimkiler sahici toplanma alanlarıdır. KİPTAŞ ve TOKİ’ye defalarca gidildi, çözüm aranıyor. Burada bir insana burnu kanasa bizim canımız yanar. Siyaseti bir önceki ve şu anki AK Parti meclis üyeleri yapıyor” sözlerini paylaştı.

“Bedava yap da görelim!” 

AK Partili Dilaver Arvas, Vira İstanbul’dan elde edilen gelirin Gürpınar’ın kentsel dönüşümü için harcanarak yapılması teklifinde bulundu. Arvas “Bedava yap görelim bakalım, var mı öyle babayiğit?” sorusunu yöneltirken, AK Partili Halim Yıldırım “2009 planlarının plan müellifinin kim olduğunu biliyor musunuz. O planların müellifi Mehmet Murat Çalık’dır. Hesap sorulacaksa ona sorulması gerekir. Bu planlar yanlışsa neden çizdi ve onaylattı?” sözlerini paylaştı.

Haber: Murat ÖZYILDIRIM

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa