SON DAKİKA

Haber Ekspress

Murat Çelik ihanetle suçlandı!

AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nın Danışma Meclisi, skandallara adını yazdırdı. Eski ilçe yöneticilerinin çağrılmadığı Danışma Meclisi’nde boş kalan salon, ellerine AK Parti bayrağı verilen çocuklarla doldurulmaya çalışıldı. Mahalle başkanları, toplantıyı sosyal medyadan öğrendiklerini belirtirken, ilçe yönetimini ağır bir dille eleştirdi. Eski yöneticiler İlçe Başkanı Murat Çelik’i ‘ihanetle suçladı’. Öte yandan bir dönem önceki meclis üyelerinin hiç birinin çağrılmaması ayrı bir skandal konusu oldu.

Murat Çelik ihanetle suçlandı!
Bu haber 05 Kasım 2019 - 12:24 'de eklendi.

İSTANBUL’UN NEDEN KAYBEDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi, skandal üzerine skandal yaşanmasıyla son dönemlere adını yazdırdı. Eski ilçe yöneticilerinin çağrılmadığı, bir kısmının gelmediği toplantıya, mevcut yönetimin mahalle yönetimlerinin de çağrılmaması şok etkisi yarattı. Birçok mahalle yöneticisi, toplantıyı sosyal medyada son dakikada ‘araba kalkıyor hemen yetişin’ mesajıyla öğrendiklerini belirtirken “Son dakikada bir arkadaş gruba yazmış ‘acele edin araba kalkıyor, yetişen gider’ yazınca öğrendik. Buyur buradan yak” sözleriyle durumu eleştirdi.

GÖRÇEKER’İN FARKI NE?

AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik’in Danışma Meclisi’ne, kendine yakın eski ilçe başkanlarını çağırması dikkat çekerken, protokolün ortasına Ekrem Görçeker’in oturtulması ince bir mesaj olarak değerlendirildi. Eski ilçe başkanı Celal Babayiğit’in kenara atılması başka dikkat çekici konu olarak görülürken ‘Ekrem Görçeker’i farklı kılan ne?’ sorusu gündeme geldi. Öte yandan eski başkanlara davet gittiği yönünde iddialara rağmen gelmemeleri olayın başka boyutlarını gözler önüne serdi.

İHANET OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

AK Parti geleneklerinde yer alan danışma meclisine, bugüne kadar ilçede görev yapmış; ilçe başkanı, meclis üyesi, ilçe yöneticisi, kadın ve gençlik kolları üyeleri çağrılıyordu. Ancak yapılan son toplantıya, kendilerine muhalif gördüğü yöneticileri çağırmamaları, bir kısmını küstürerek toplantıya gelmemesini sağlamalarıyla hafızalara kazınan bir toplantı oldu. Sosyal medya üzerinde eleştirilerini yapan eski yöneticilerden Halit Demir “Yüzünüze karşı söylenecek ihanetlerinizden daha ne kadar kaçacaksınız. Bu korku ile daha ne kadar bu koltuğu işgal etmeyi düşünüyorsunuz? Yazıklar olsun” sözleriyle eleştirdi.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı’nın Danışma Meclisi skandallarla adından söz ettirirken, toplantıya davet edilmeyen eski yöneticiler tarafından mevcut ilçe başkanı ve yöneticileri ‘ihanetle suçlandı’. Eski yöneticilerin davet edilmediği, boş salonun doldurulması için çocukların ellerine AK Parti bayrağı verilerek boşlukların doldurulmaya çalışıldığı, buna rağmen şu anki mahalle yöneticilerinin toplantıyı sosyal medyadan son dakika öğrendiğini ifade ettiği, Celal Bayayiğit gibi belediye başkan adaylığı yapmış bir ismin bile protokolde kenarlarda yere bulabildiği bir toplantı olarak akıllara kazındı.

Danışma Meclisi’nde, salonunun doldurulamadığı için toplantının ‘yemekli olduğu’ söylenilerek son dakikada çevreden kadınların çocuklarıyla birlikte salona taşındığı iddiası ise bütün bunların üzerine tüy dikti.

Büyükçekmece’de derin çatlak!

Danışma Meclisi’ne çağrılmayan eski yöneticiler kendilerini ‘yanlışlara ses çıkartan insanlar’ olarak değerlendirirken, bu isimlerin muhalif oldukları için toplantıya çağrılmadığı konusunda birleşildi.

2019 yerel seçimleri öncesinde meclis üyeliği yapan isimlerin çağrılmaması ise başka bir skandalı ortaya çıkarttı. Recep Erol’un grup başkanvekilliği yaptığı dönemde meclis üyesi olan; Rıdvan Yavuzbilge, Bedir Gürses, Musa Kaynar, Yadigar Bakacak, Havva Demirtaş, şuan meclis üyeliği yapan Ahmet Küçük gibi isimlerin danışma meclisine neden çağrılmadığı sorusu akılları karıştırıyor. Öte yandan ilçe başkan adaylığını açıklayan İbrahim Baloğlu’nun da çağrılmayanlar listesinde yer alması, muhalif seslerin toplantıya gelmesinin önüne geçilmesi olarak değerlendirilirken, Baloğlu, Milletvekili Halis Dalkılıç’a gönderme yaparak “Halis Başkan buranın eski teşkilatlarını bilir ve dün akşamki fiyaskoyu yemez” sözleriyle eleştirisini ortaya koydu.

Eskiler nefretlerini kustu!

Eski yöneticilerden Tahsin Karademir “Murat Çelik, Bayram Şenocak’ın, Bayram Şenocak Berat Albayrak’ın ürünü” sözleriyle Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sorunları bilmemesinin mümkün olmadığına değindi. Karademir, Erdoğan’ı kastederek “Ne zaman teşkilatını canı kadar sevenleri danışma meclisine dahi davet etmeyecek kadar alçalmış siyasi alçakların dersini verecek?” sorusunu sorarken, teşkilatlardaki Trabzon ve Rize ağırlığının konuyu bu noktalara getirdiğini söyledi.

Yine eski yöneticilerden Jale İyem, kendi dönemlerinde danışma meclislerine; üç kademede görev yapmış olanları tek tek arayarak davet ettiklerini, şimdilerde ise sosyal medya üzerinden davetlerin yaygınlaştığına değindi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa