SON DAKİKA

Haber Ekspress

“MÜTEAHHİTLER ZAYIFLAYACAK”

“MÜTEAHHİTLER ZAYIFLAYACAK”
Bu haber 04 Mart 2019 - 9:29 'de eklendi.

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Demokratik Sol Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürkan Özgürkanlı, soruları içtenlikle cevaplandırdı ve çarpıcı açıklamalar yaptı. 

ECEVİT KÜLTÜRÜ

Uzun yıllardır Beylikdüzü’nde ikamet ettiğini ve ilçenin sorunlarını bildiğini dile getiren DSP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürkan Özgürkanlı sözlerine şöyle devam etti:

Beylikdüzü; denizi olan, yeşili olan güzel bir ilçe. Fakat eksiklikleri de çok. Biz rahmetli genel başkanımız Bülent Ecevit kültüründen geliyoruz. Bizde göreve talip olunmaz, görev verilmesi beklenir. Ben ilçe başkanıydım, adaylık görevi bana verildi. Beylikdüzü’ndeki eksiklikleri bizzat yaşayarak gördüğüm için ben de görevi memnuniyetle kabul ederek Beylikdüzü’nü yönetmeye aday oldum.

“BELEDİYE, ÇIKAR GRUPLARINI GÜÇLENDİRİYOR”

“Yolda belediye yok, iş yerlerinde belediye yok” diyen Özgürkanlı, “Belediye; imar planlarıyla bir takım çıkar gruplarını güçlendirmek için var ama halk için yok. Mevcut imar planlarıyla ne gençlerimize, ne yaşayanlarımıza verebilecek hiçbir şeyi olmayan bir belediye anlayışı var” diye konuştu.

SEVGİ MERKEZLERİ KURULACAK

Aynı apartmanda oturan komşuların birbirlerini tanımadığını söyleyen Özgürkanlı, “İmece dediğimiz, kooperatif dediğimiz, komşuluk anlayışı dediğimiz birlikteliği, Sevgi Merkezleri ile kuracağız. On mahallemizde de Sevgi Merkezi olacak” dedi.

“ARTIK MÜTEAHHİTLER OLMAYACAK”

Bir gazetecinin sorduğu “En çılgın projeniz nedir” sorusuna Özgürkanlı şu cevabı verdi:

Artık müteahhitler olmayacak. İlçeyi müteahhitlerle değil, halkımızla birlikte yöneteceğiz. Mahalle konseyleri kurulacak, kendi sorunlarını kendileri konuşup, kendileri çözüm üretecek. Belediye de bu birlikteliği organize edip denetleyecek ve ona göre mahalle konseylerine bütçe ayıracak. Böylece halkımız belediyeye icazetlerle değil, bilinçli taleplerle gelmiş olacak.

“BELEDİYE HASTANESİ YAPILACAK”

Belediyelerin okul, kreş, hastane gibi kamu binaları da yapması gerektiğini ifade eden Özgürkanlı, “Belediyeler; belediye başkanı ve çevresindeki birtakım oligarkın zenginleştiği kurumlar haline geldi” dedi ve müteahhitleri kastederek, “Çıkar grupları biraz zayıflayacaklar ve onlardan gelecek katkılarla, ilçede ikamet eden vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek Belediye Hastanesi yapacağız” diye konuştu.

“YARIŞMACI OKULLAR YAPACAĞIZ”

Belediyelerin görevinin sadece çöp toplamak, kaldırım yapmak olmadığını dile getiren Özgürkanlı, “Yarışmacı Okullar yapacağız. Okul kurulduğu gün 14 – 18 yaş arası futbol, basketbol ve voleybol kulüpleri de kurup, öğrencilerin birbirleriyle yarışmalarını ve çocuklarımızın spora yönelmelerini sağlayacağız” dedi. İlçede üniversitenin bulunmadığına da dikkat çeken Özgürkanlı, belediyelerde dönen rüşvet çarkıyla çok sayıda okul ve hatta üniversitenin yapılabileceğinin altını çizdi.

“CHP YAPAMIYOR, BECEREMİYOR”

Bir gazetecinin; “CHP’yi bölmek için mi çıktınız ortaya” şeklindeki sorusuna Özgürkanlı gülerek şöyle cevap verdi:

Bu sorunun cevabını genel başkanımız çok güzel bir biçimde verdi. O cevabın üzerine ben ne desem boş ama yine de şunları söyleyeyim. DSP olarak biz oyları bölmek değil, onların yapamadıklarını yapma arzusu içindeyiz. Maalesef CHP Anamuhalefet partisi olarak da, belediyecilik anlayışı olarak da yapamıyor, beceremiyor. Çünkü ilkelerinden kopmuşlar. Yıllardır bir adım ileriye gidememişler, şimdi tutmuş bizlerin siyaset yapmamızı istemiyorlar, engellemeye kalkıyorlar. Onlara en güzel cevabı halkımız verecektir.

“İMAMOĞLU, KAYBETMESİ İÇİN SEÇİLDİ”

“Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkan adaylığına gittiği süreci nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Özgürkanlı, “Ekrem İmamoğlu’nun başarılı olduğu için değil, bir takım güçler tarafından, kaybetmesi için seçildiğini düşünüyorum. Millet İttifakı’nın blok halde İmamoğlu’nu destekleyeceğini düşünmüyorum. Cumhur İttifakı’nın Binali Bey’i aday göstermesi, Tayyip Bey’in İstanbul’u ne kadar önemsediğini ve istediğini gösteriyor” cevabını verdi.

“SOSYALİSTİM”

DSP’nin halk hareketi olduğunu ifade eden Özgürkanlı, “CHP yurtseverlerle dolu ama onları yönetenler ne yurtsever ne de Atatürkçüler. Bunu onlar da biliyor ama bugüne kadar çaresizce oylarını CHP’ye atmak zorunda kalıyorlardı. Bugün DSP küllerinden doğdu. Artık gönül rahatlığıyla oy verebilecekleri bir parti var. Ben sosyal demokrat değil, direk sosyalistim ve tüm yurtsever Atatürkçülerin oylarına talibim” diyerek sözlerini noktaladı.

MUSTAFA GÜRKAN ÖZGÜRKANLI KİMDİR?

1975 İstanbul doğumlu olan Mustafa Gürkan Özgürkanlı İlk, Orta ve Lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladıktan sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bilecik İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

Amatör olarak futbol  ile ilgilenen Özgürkanlı, Alibeyköy Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Aktif ticari hayatına atılan Özgürkanlı, Gürser Özka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkalığını yapmaktadır. Özgürkanlı, bir çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa