SON DAKİKA

Haber Ekspress

MUTLULUK ŞEHRİ BÜYÜKÇEKMECE BETON ŞEHİR OLMAYACAK

MUTLULUK ŞEHRİ BÜYÜKÇEKMECE BETON ŞEHİR OLMAYACAK
Bu haber 22 Mart 2019 - 11:09 'de eklendi.

Başkan Akgün; Çevre dostu Büyükçekmece Ailesi’nin, İstanbul’da yeşilin, mavinin ve yatay yapılaşmanın en güzel örneği olan “Mutluluk Şehir Büyükçekmece”yi beton sevdalılarına teslim etmeyeceğini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

“Büyükçekmece halkı betona geçit vermeyecek”

Büyükçekmece’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının 123 metrekare olduğunu hatırlatan Başkan Akgün, “Benim karşımdaki aday her fırsatta Büyükçekmece’de yatay yapılaşmayı, daha yeşil bir Büyükçekmece’yi vaat ediyor. Tabi ki bu vaatler Büyükçekmece de karşılık bulmuyor. Çünkü bu arkadaşın Bahçeşehir Göleti’ni nasıl betonşehire dönüştürdüğünü, Başakşehir’i nasıl beton yığınlarına teslim ettiğini bilmeyen yok. Başakşehir halkına kişi başı 7 metrekare yeşil alanı reva görenler, kişi başına 123 metrekare yeşil alanı olan Büyükçekmece’ye daha yeşil bir kent vaat edince tabi ki inandırıcılıkları da olmuyor. Büyükçekmece halkı bu seçimde oy kullanırken yeşili ve mavisi ile tüm İstanbul’un nefes aldığı, yatay yapılaşmanın en güzel örneği olan mutluluk şehri Büyükçekmece’de mi yaşamını sürdürmek istiyor, yoksa Esenyurt ve Başakşehir gibi belediye müteahhit işbirliğiyle betona teslim edilmiş bir kentte mi yaşamak istiyor? Bu kriterleri göz önünde tutacaktır. Ben inanıyorum ki çevre dostu Büyükçekmece halkı betona geçit vermeyecektir” dedi.

1milyon 260 metrekarelik yeşil yaşam merkezi

Yeni dönemde de “Cumhuriyetin 100. Yılına 100 Proje” kapsamında fark yaratan projelerin hayata geçirileceğine dikkat çeken Akgün, projelerinin yüzde 65’inin yeşil alanları arttırıcı, İstanbul’un yeşil alan miktarını genişletecek projeler olduğunu söyledi.  İstanbul’a yeni akciğerler kazandırmayı sürdüreceklerini de belirten Hasan Akgün, yapımına başlanan Tepekent 100. Yıl Cumhuriyet Parkı ve Tepekent Doğa Parkı1 milyon 260 bin metrekarelik yeşil yaşam merkezleri yaptıklarını anlattı. Dr. Hasan Akgün, parkın içinde çok özel ve bu gününe kadar titizlikle korunan doğal bir gölün de olduğunu dile getirdi.

İstanbul’un yeni simgesi olacak

Bababurnu 100. Yıl Cumhuriyet Parkı ve 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı’nın da İstanbul’un simgesi olacak vizyon projelerden bir tanesi olduğunu açıkladı. Cumhuriyet’in 100. yıl anısına 65 metre yüksekliğinde İstanbul’a yeni bir simge oluşturacaklarını vurgulayan Akgün, “Bababurnu 100. Yıl Cumhuriyet Parkı içinde yükselecek anıtın içindeki 3 katlı Cumhuriyet Müzesi ile birlikte Büyükçekmece’nin de yeni simgesi olacak” diye konuştu.

Kemerdere Yaşam Vadisi

Büyükçekmece’de yıllardır atıl ve imara kapalı alanda yemyeşil bir yaşam merkez daha kuracaklarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “TÜYAP Fuar Merkezi’nin ve bölgedeki otellerin seyir alanında kalan park, Büyükçekmece’nin yeni cazibe merkezleri arasında yer alacak. Parkta piknik alanları, yürüyüş yolları, su alanları ve oyun alanları da olacak” açıklamasını yaptı.

Deniz ulaşımında ses getirecek proje

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol ile Büyükçekmece Bursa arasındaki deniz otobüsü seferlerini başlattıklarını kaydeden Hasan Akgün, şimdi de Bandırma’ya feribot seferlerini başlatmak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Akgün, “Bu seferler Mimarsinan BUDO İskelesi yanına yapılacak yeni iskeleden başlatılacak. Proje İstanbul’un batısında çok önemli bir deniz ulaşım problemini çözmüş, İzmir yolunu 4,5 saate indirmiş olacak” dedi.

“Kadınlar ve üniversite öğrencilerine ücretsiz pazar yeri”

Başkan Hasan Akgün, vatandaşların ev ekonomilerine katkı sağlayabilmek amacıyla sadece kadınların ürettiklerini satabilecekleri pazarlar kurulacağını da açıkladı. Türkiye’de ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve ilerleyen aylarda daha fazla ağır sonuçlar doğurabileceğini belirten Başkan Akgün; “Önümüzdeki dönem vatandaşımızın ekonomik durumunu iyileştirecek, aile ekonomisine katkı sunacak projeler bizim gerçek anlamda vizyon projelerimiz olacaktır. Bunun için yeni dönemde özellikle kadınlarımız ve üniversite öğrencilerimiz için hayata geçirilecek projeler hazırladık. İlçemizin farklı bölgelerinde kuracağımız pazar yerlerinde kadınlarımız kendi ürettikleri sebze ve meyveleri, kendi el emeği göz nuru eserlerini bu pazarlarda tüketici ile buluşturup ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bu pazarlarda sadece kadınlar ve üniversite öğrencilerine bedelsiz olarak yer verilecek” açıklamasını yaptı.

“Ailelerin eğitim masraflarını üstleniyoruz”

Ailelerin ekonomik olarak en çok zorlandıkları dönemin okulların açıldığı günler olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün, “2019-2020 eğitim ve öğretim döneminden itibaren her yıl ilköğretim okulu öğrencilerinin eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Çocuklarımızın okul üniformaları, kırtasiye setleri ve okul çantalarını da biz vereceğiz. Böylelikle vatandaşımızın yükünü hafifleterek ekonomik anlamda katkı sağlamış olacağız. Ayrıca belediyemize ait sosyal tesislere gelen her ailenin çocuğuna da ücretsiz günlük süt imkanı sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa