SON DAKİKA

Haber Ekspress

NASIL RAHAT UYUYORSUN?

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Pratisyen Hekim Cenk Erpala’nın muayene etmeden reçete yazmaya kalktığı Bünyamin Çelik isimli vatandaş başka bir hastaneye gitti ve kanser olduğunu öğrendi.

NASIL RAHAT UYUYORSUN?
Bu haber 02 Ekim 2018 - 14:42 'de eklendi.

Gaziantep’te yaşanan sağlık skandalının ardından gazetemize konuşan Bünyamin Çelik’in kardeşi Murat Çelik; “Vicdanları rahat mı? Gece yatağa başlarını koyduklarında rahat uyuyabiliyorlar mı? Asıl üzücü olan ise; her yere müracaat etmemize rağmen, şikayet dilekçeleri vermemize rağmen bu doktorun hiçbir ceza almadan ve hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor olması!” ifadeleri ile adeta isyan etti.

Erpala hakkında Çelik’in yaptığı şikayetin tam metni: 

30.06.2018 tarihinde 20:00 – 21:00 saatleri arasında hastanenin (Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin )  acil bölümüne geldim ve kaydımı yaptırdım. İsmini bilmediğim sarı saçlı ve kulağında küpe olan erkek doktorun (Cenk Erpala) muayene odasına girdim. Doktor bana “Neyin var” diye sordu, ben de halsiz olduğumu ve kemiklerimin ağrıdığını söyledim. Daha sonra bana dalga geçer gibi “Daha acil bir şeyin yok mu” diye sordu ve doktor beni muayene etmeden reçete yazmaya başladı. Ben de “Ver kağıdımı” deyip muayene olmak istemediğimi söylediğimde kağıdı buruşturup çöpe attı. Bana, “Çık dışarıya hayvan” diyerek dışarıya çıkardı. Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’ne gittim ve deneyimli doktorlar tarafından muayene oldum ve kanser olduğum ortaya çıktı.

45 GÜN SONRA YAŞAMINI YİTİRDİ

Pratisyen Hekim Cenk Erpala’nın Acil Servis’te muayene etmeyip dalga geçip hakaret ettiği Bünyamin Çelik yaklaşık 45 gün sonra hayatını kaybetti. Acılı aile, olayın basına yansımaması için hastane yönetiminin delilleri yok etmeye çalıştığını iddia etti.

“NASIL RAHAT UYUYORSUN?” 

Gazetemize konuşan Bünyamin Çelik’in kardeşi Murat Çelik, “Vicdanları rahat mı? Gece yatağa başlarını koyduklarında rahat uyuyabiliyorlar mı? Asıl üzücü olan ise; her yere müracaat etmemize rağmen, şikayet dilekçeleri vermemize rağmen bu doktorun hiçbir ceza almadan ve hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor olması!

Bildiğimiz bütün kurumlara şikayet ettik ama el birliği ile bu olayı örtbas etmeye çalışıyorlar fakat biz bu işin peşini bırakmayacağız. Sizin aracılığınızla ile de Gaziantep Valisi’ni, Gaziantep İl Sağlık Müdürünü göreve davet ediyoruz. Bizim yüreğimiz yandı, evimize ateş düştü. Başka yürekler yanmasın, başka hanelere ateş düşmesin, bu sorumsuz doktor cezasını çeksin istiyoruz” dedi.

SORUN; PRATİSYEN HEKİMLERDE Mİ? 

Pratisyen Hekim; 6 yıl Tıp eğitimi alıp, Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girmemiş ya da girdiği halde başarılı olamamış doktorlardır. Herhangi bir dalda uzman olamadıkları için alanlarında ilerlemeleri de doğal olarak mümkün değildir. Sağlık Ocaklarında ve bazı hastanelerin acil bölümlerinde görev alan doktorlar pratisyen hekimlerdir. Doktorlarla hasta ve hasta yakınlarının karıştığı olumsuz olayların çoğunda hasta ve hasta yakınlarının hatalı oldukları biliniyor. Ancak doktorların hatalı olduğu durumlarda ise genellikle pratisyen doktorların hatalı ve saldırgan davrandıkları iddia ediliyor.

“SAĞLIK BAKANLIĞI, PRATİSYEN HEKİMLERİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR” 

Görüşünü aldığımız bazı hasta ve hasta yakınları da pratisyen hekimlerden şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Dalında ilerleme, daha başarılı olup daha fazla para kazanma şansları bulunmadığı için pratisyen hekimlerin umursamaz davrandıklarını iddia eden hasta ve hasta yakınları, “Pratisyen hekimler, uzman doktorların arasında kendilerini tabiri caizse ezik hissediyorlar. Onun için de anlayışsız ve saldırgan oluyorlar. Pratisyen hekimlerin tümü, Sağlık Bakanlığı tarafından gözden geçirilmelidir” şeklinde serzenişte bulundular.

Haber Ekspress – Özel Haber

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa