SON DAKİKA

Haber Ekspress

OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH

Beylikdüzü Belediyesi’nin bütçesini AK Parti’li meclis üyelerinin incelemesine fırsat bırakmadan son hızla geçiren Başkan Mehmet Murat Çalık, AK Parti’li Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Sevda Elmas’ın soruları karşısında çaresiz kaldı.

OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH
Bu haber 21 Ekim 2020 - 7:44 'de eklendi.

KAYNAKLAR BUHAR OLMUŞ!

Bütçe gündemli Ekim ayı 2. Meclis Oturumu’nda söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Sevda Elmas, ‘Beylik Pazarı Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Santrali Yapımı’ (GES) işi için belediye bütçesinden ayrılan 2020 yılı kaynağının akıbetinin belli olmadığını dile getirdi.

BİR SORU, 4 FARKLI CEVAP

“Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne 2019/Ekim meclisinde CHP oyları ile onaylı 2020 bütçesi ile sağlanan GES ödeneği nerde diye sorduk, 4 farklı yöneticiden 4 farklı cevap işittik” diyen Elmas, “Plan ve Bütçe Komisyon toplantısında Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürü ödeneğin nereye aktarıldığı sorusunu ‘bilmiyorum’ diyerek cevapladı. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Nuri Aslan ise başka bir cevap verdi. Aynı soruyu 2020/Ekim Meclisi 2. oturumunda da sorduk, Belediye Başkanı M. Murat Çalık ‘COVİD sebebiyle’ dedi. Meclis sonrası AK Parti grup odasına gelen Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu başkan yardımcısı ‘proje için harcadık’ diye açıklama yaptı” ifadelerini kullandı.

ÇALIK’IN SÖZLERİNİN YALAN OLDUĞUNU İSPATLADI

Başkan Çalık’ın, “Beylikdüzü’nün bir kuruşunun bile buhar edilmesine müsaademiz yoktur” sözlerine, “Beylikdüzü halkımızın milyonları buhar oluyor” şeklinde yanıt veren Elmas şunları dile getirdi:

2020 Ekim meclisinde aynı iş için gündem maddesiyle yeniden talepte bulunuldu. 2021 yetmez 2022 bütçe kaynağını da harcama kararına AK Parti olarak ret verdik. GES mali kaynağı buharlaştırma işi yine CHP grubu oyları ile onaylandı.

11 BUÇUK MİLYON LİRA NEREYE HARCANDI?

Elmas, gerek konuşmalarında gerekse de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda özetle şunları ifade etti:

Dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, modern sanat eserlerini bünyesinde barındıracak olan ‘Yakın Tarih Müzesi’nin yapılacağı müjdesini 2016 yılında vermiş ama pek çok vaadi gibi bu da lafta kalmıştı. Şimdiki Belediye Başkanı M. Murat Çalık projeye sahip çıkıp 2020 yılı bütçesinde ‘Yakın Tarih Müzesi’ yapımı işine 11,5 milyon TL ayırmıştı. 2021 yılı bütçesinde yer verilmeyen ‘Yakın Tarih Müzesi’ hala yapılmadığına göre müzeye ayrılan 11,5 milyon lira nereye harcandı?

41 BUÇUK MİLYON LİRA DAHA… 

Bu kadar kısıtlı zaman içerisinde bütçeyi tam olarak inceleyemediklerini belirten Elmas, Başkan Çalık’ın bütçeyi oldubittiye getirdiğini söyledi. CHP meclis üyelerinin oylarıyla bütçe onaylanmış olsa da, kalem kalem inceleyeceklerini ifade eden Elmas, “2016 yılında hafriyatı alınarak yarım bırakılmış Yakuplu Pazar Pazarı ve Kültür Merkezi yapım işine, 2020 yılında 41,5 milyon lira bütçe ayrıldığı halde 2021 yılı bütçesine konulmadığı görülmektedir. Proje hayata geçirilmediğine göre Yakuplulu vatandaşlarımız adına soruyoruz, söz verilen Pazar Yeri ve Kültür Merkezi yapım işine ayrılan 41,5 milyon liralık kaynak nereye aktarıldı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa