SON DAKİKA

Haber Ekspress

OLDU MU ŞİMDİ AKGÜN?

Büyükçekmece’de yaşanan okul krizinin mağduru AKŞAM’a konuştu. Büyükçekmece’deki bir okulun bahçesine yapılacak anaokulu kriz çıkarttı.

OLDU MU ŞİMDİ AKGÜN?
Bu haber 06 Aralık 2018 - 11:00 'de eklendi.

Çoban ailesi, PKK’lı teröristler tarafından Trabzon’da şehit edilen 15 Yaşındaki Eren Bülbül’ün adını verecekleri bir anaokulu yaptırmaya karar verdi. Gerekli protokollerin yapılmasının ardından temel atma töreni için gün belirlendi. Davetiyeyi gören aile şoke oldu. Belediye sanki okulu kendisi yaptırıyormuş gibi bir davetiye hazırlatmış. Belediyeyle iletişime geçmek isteseler de bunda başarılı olamadılar. Yasemin Çal Çoban, “Belediye tüm aramalarımıza rağmen bizi muhatap almadı. Seçim üzeri kendilerine reklam için hem bizi hem de 15 yaşında şehit edilen Eren’i kullandılar. Bizim siyasetle işimiz olmaz. Bu olay çok canımızı sıktı. Ben ailem adına Eren’in adı böyle bir olaya karıştığı için ondan ve ailesinden özür diliyorum. Biz onun adını kendimiz yaşatacağız” dedi. AK Parti Büyükçekmece Meclis Grup Başkanvekili Recep Erol, “Bize davet geldi. Ancak biz de bunun reklam için yapıldığın öğrendik. Katılmamaya karar verdik” diye konuştu.

Büyükçekmece’deki Aşiret Dalcı Okulları bahçesinde hayırsever Mahmut Çoban ve eşi Yasemin Çal Çoban tarafından yaptırılacak anaokulu, bağışçılar ile belediyeyi karşı karşıya getirdi. CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanlığı tarafından Başkan Hasan Akgün’ün imzasıyla anaokulunun temel atma töreni için afiş ve davetiye basıldı. Vatandaşlara “Belediyemiz ve eğitim hayırseveri işbirliğiyle yapılacak olan Şehit Eren Bülbül Anaokulunun temel atma törenine tüm büyük Büyükçekmece ailemiz davetlidir” denildi.

MESAJ GELİNCE AİLE ŞOKE OLDU

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün mesajı Mahmut Çoban ve eşi Yasemin Çal Çoban’a da gitti. Okulu tek başına yapacaklarını söyleyen Yasemin Çal Çoban, bu mesajdan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

Aşiret Dalcı Okulları bahçesi geniş olduğu için buraya bir anaokulu yapmaya karar verdik. Gerekli olan izinleri aldıktan sonra protokol yaptık. Yapılacak okulu tamamen kendi imkanlarımızla yapacaktık. Zaten amacımız da buydu. Ayrıca biz onlardan sadece açılış yapmalarını istedik. Temel atma töreni kesinlikle istemiyorduk. Anaokulu yapma fikrimiz çıktıktan sonra buraya Trabzon’da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün adını vermeye karar verdik. Herkesi yasa boğan bu kardeşimizin adını yaşatmak istiyorduk.

“BELEDİYE BİZİ MUHATAP ALMADI”

Belediyeden gelen mesajın ardından hemen birileriyle iletişime geçmek istedik. Ancak kimse bizimle görüşmek istemedi. Değil Hasan Akgün, belediyeden bir tane yetkili bizi muhatap almadı. Biz de mecbur kaldık avukat aracılığıyla ihtarname gönderdik. 15 yaşında hain bir saldırıda şehit edilen bir çocuğun adını seçime malzeme yapılmasına izin veremezdik. Bizim siyasetle işimiz olmaz. Parti üyeliğimiz falan da yok. Belli ki seçim öncesi reklam peşindeler. Biz sesimizi çıkarmasaydık başarılı da olacaklardı. Biz kesinlikle bu durumun yaşanmasından son derece üzüntülüyüz. Eren Bülbül’ün böyle bir olayla anılmasından rahatsız olduk. Ben hem ailesinden hem de Eren’den özür diliyorum böyle bir olay yaşandığı için. Bu anaokulunu biz yaptıracağız ve onun adı sonsuza kadar burada yaşayacak. Kimse bundan reklam çıkarmasın.

“O BUNU HEP YAPIYOR”

15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül’ü seçim malzemesi yapan Hasan Akgün, ailenin tepkisinin ardından davetiye dağıtımını durdurdu. Belediyenin sosyal paylaşım sitelerindeki mesajları kaldırttı. Törene de katılmayan Akgün’e ilçe protokolünden de tepki oldu. AK Parti Meclis Başkanvekili Recep Erol ise, “Hasan Akgün bunu 30 yıldır yapıyor. Seçim yaklaştıkça açılışlar temel atma törenleri artıyor. Kendine Okulcu Hasan adını takmış. Şimdi bir aile çıkıyor ve 15 yaşında hain bir saldırıda şehit edilen çocuğun adını yaşatmak istiyor. Sen çıkıyorsun bu işi üstüne alıyor ve bunu seçim malzemesi yapıyorsun. Biz AK Partili meclis üyeleri olarak seçimler öncesi belediyenin yaptığı hiçbir etkinliklere katılmama kararı aldık. Bağışçılar tarafından yapılan bütün hizmetlerin reklamı hep onun tarafından yapılıyor” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa