SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ömer GÜNEY: Şehit Kubilay için , ‘Kubilay olmak’, gericilik karşısında gerekirse başını vermektir

Ömer GÜNEY: Şehit Kubilay için , ‘Kubilay olmak’, gericilik karşısında gerekirse başını vermektir
Bu haber 21 Aralık 2023 - 10:47 'de eklendi.

CHP İzmir Menemen Belediye Başkanı Aday Adayı Ömer GÜNEY’ den Şehit Kubilay için , ‘Kubilay olmak’, gericilik karşısında gerekirse başını vermek, ama asla eğilmemektir..

23 ARALIK 1930’da Cumhuriyet’e karşı ayaklanan gericiler, Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit etmişlerdir.
23 Aralık Cumartesi günü anılacak Şehit Kubilay ve silah arkadaşları için CHP İzmir Menemen Belediye Başkanı Aday Adayı Ömer GÜNEY şöyle konuştu,

‘Kubilay’ gericiliğe karşı verilen savaşın simge ismidir. ‘Kubilay olmak’, gericilik karşısında gerekirse başını vermek, ama asla eğilmemektir.
Kubilay, Cumhuriyet’e sahip çıkmak uğruna canını ortaya koyarak, Türk ulusunun gönlünde yerini almıştır.
Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa, dogmalardan bilimselliğe ve akılcılığa, bağnazlıktan çağdaşlığa, imparatorluktan ulus devlete ve kulluktan yurttaşlığa geçişin adıdır. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılarak, kutsal dini duyguların siyasal amaçlarla kötüye kullanılmasının önlenmesi, Cumhuriyet yönetiminin temel yaklaşımlarından birisi olmuştur.
Bugün Cumhuriyet, bir yandan uygar dünyayla bütünleşme yolunda ilerlerken, öte yandan dayandığı değerler sistemine yönelen tehditlere, Atatürk devrimlerini içine sindiremeyen çevrelere karşı da kararlı bir savaşım vermek durumundadır.
23 Aralık 1930 günü Menemen’de bir grup gericinin gerçekleştirdiği eylem, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini göstermeleri yönünden ibretle hatırlanması gereken bir olaydır. Ve dünden bugüne Atatürk Devrimcileri çeşitli biçimlerde şehit edilmiştir. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, ve Turan Dursun gibi nice Atatürk devrimcisi..

ve GÜNEY ekledi, ” her öğretmen bir Kubilay olmalıdır. Cumhuriyetin hedeflerinin devamı yolunda ilerici adımlarını ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, halkımızın duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman kötü bir amaca dönüşmeyecektir. Halkımız Cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa